“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

Όταν κινδυνεύει η Πατρίς

Ἀρσένιος μοναχὸς, Σκήτη Κουτλουμουσίου -Ἅγιον Ὄρος
Τα Άγια του Θεοφάνεια του Κυρίου, εφώτισαν τα σύμπαντα, ακόμη και τις σκοτεινότερες γωνίες των ανθρωπίνων καρδιών. Φανερώθηκε το Φως, στον λαό που κάθεται στο σκοτάδι και στην σκιά του θανάτου, στην πολύπαθη χώρα μας, που μέσα στην πτωχεία και την ταπείνωσή της, λάμπει περισσότερο από κάθε άλλο λαό στον κόσμο, γιατί ακόμη φέρει Φως Χριστού, προς αισχύνη όσων θέλουν στο σκοτάδι να την βυθίσουν.

Τι είναι η μνήμη του θανάτου και ποιο είναι το νόημά της;

Η μνήμη του θανάτου μάς βοηθεί να ξεπεράσουμε τον παλαιό άνθρωπο γιατί φέρει ταπείνωση στην ψυχή μας. Όταν λησμονούμε τον θάνατο, έχουμε την ψευδαίσθηση ότι είμαστε αιώνιοι επάνω στην γη και αυτό αυξάνει την αλαζονεία μας, την απληστία μας, την σαρκολατρεία μας, την διάθεση να εκμεταλλευόμαστε τους άλλους ανθρώπους. Η μνήμη του θανάτου μάς δίδει την αίσθηση των ορίων μας στην γη και της σημασίας που έχουν οι πράξεις μας, οι λόγοι μας, οι σκέψεις μας για την αιωνιότητα και την μετά θάνατον ζωή.

Μέγιστες και ενάρετες δυνάμεις

"Την εγκράτεια, την ανεξικακία, τη σωφροσύνη, την καρτερία, την υπομονή και τα όμοιά τους, τις έχουμε πάρει σαν μέγιστες και ενάρετες δυνάμεις από το Θεό. Αυτές αντιπαρατάσσονται και αντιστέκονται και βοηθούν σε όλες εκείνες τις δυσκολίες που προέρχονται από τον αντικείμενο εχθρό — τον διάβολο.

Ο Μέγας Αντώνιος και ο μπαλωματής!

Πέρασε κάποτε από το λογισμό του Μεγάλου Αντωνίου σε τίνος τάχα αγίου μέτρα να είχε φτάσει. Ο Θεός όμως, που ήθελε να του ταπεινώσει το λογισμό, του φανέρωσε μια νύχτα στ’ όνειρο του πως καλύτερος του ήταν ο μπαλωματής, που είχε ένα μικρομάγαζο σ’ ένα παράμερο δρόμο της Αλεξανδρείας. 
Μόλις ξημέρωσε, ο Όσιος πήρε το ραβδάκι του και ξεκίνησε για την πόλι. ‘Ηθελε να γνωρίσει από κοντά τον περίφημο μπαλωματή και να δεί τις αρετές του.

Με πολλή δυσκολία ανακάλυψε το μαγαζάκι του, μπήκε μέσα, κάθισε πλάϊ του στον πάγκο κι άρχισε να τον ρωτά για τη ζωή του.

Οι δυο αφίξεις της Θεομήτορος στη Γη της Μακεδονίας, η Προστασία Της και το Σημείο για τους Έσχατους Καιρούς

Η Υπεραγία Θεοτόκος στο πέρασμα των αιώνων έκανε δύο σημαντικές επισκέψεις στην Μακεδονική γη και μάλιστα σε ένα ιδιαίτερο σημείο του Αγίου Όρους. 
Η πρώτη πραγματοποιήθηκε κατά την διάρκεια της επίγειας ζωή της ενώ ταξίδευε μαζί με τους Αγίους Αποστόλους προς την Κύπρο και η δεύτερη υπό την μορφή της Αγίας Εικόνας της, με την οποία αυτεπαγγέλτως διορίσθη ως Προστάτιδα και Πυλωρός του Αγιωνύμου Όρους.

Την ώρα που θα ψηφίζουν για την συμφωνία των Πρεσπών, οι τούρκοι θα περικυκλώνουν το Καστελόριζο; ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ;

Μυρίζει ΚΥΠΡΙΑΚΟ αδέλφια. Όλοι εναντίων μας. Η ΠΑΝΑΓΙΑ σκεπάζει την αδικημένη από όλες τις  πλευρές Ελλάδα μας.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Η επικαιρότητα, οι εξελίξεις και οι ημερομηνίες που τρέχουν, δείχνουν κρίσιμα, μα πάρα πολύ κρίσιμα 24ωρα. «Τρέχουν να φέρουν την «Συμφωνία των Πρεσπών» …Πριν το Συλλαλητήριο της Μακεδονίας