“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΧΡΙΣΤΟΠΟΛΙΤΙΣΣΑ - η Πύλη στην πραγματική Ευρώπη.

ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΩΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η  ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ.. ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ, γιατί η αλήθεια δεν κρύβεται και για την Υπερμάχω Στρατηγώ  ισχύει το ρηθέν ((αθέων αγαρηνών τα βέλη σύντριψον Δέσποινα και πάσαν επιβουλήν δαιμόνων ματαίωσον , λαόν ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΝ σκέπον και φύλαττον ίνα πόθω Σε δοξάζομεν))... ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΠΛΙΣΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΗΣ.  Αυτοί είναι οι λόγοι που μας οδηγούν να αναφερθούμε για πρώτη φορά στα βιβλιογραφικά δεδομένα στην επονομασία της ΠΑΝΑΓΙΑΣ  ως ΧΡΙΣΤΟΠΟΛΙΤΙΣΣΗΣ και μάλιστα μέσω του διαδικτύου που στις μέρες μας αναδεικνύεται ουσιαστικός άμβωνας ομολογίας.

ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ Ο ΜΙΜΟΣ (4 Νοεμβρίου)

Η λέξη μίμος, πριν φτάσει να δηλώνει τον ηθοποιό, σήμαινε στα αρχαία χρόνια το θεατρικό κείμενο, που ήταν ένας σύντομος διάλογος με σκηνές από τη μυθολογία ή την καθημερινή ζωή. Από τα αγαπημένα θέματα σάτιρας των μίμων ιδιαίτερα στους πρωτοχριστιανικούς αιώνες που ο χριστιανισμός ήταν υπό διωγμό, ήταν τα μυστήρια της χριστιανικής πίστης, κυρίως το βάπτισμα και τα μαρτύρια των χριστιανών. Σ’ αυτές τις τελευταίες παραστάσεις συνέβαινε πολλές φορές οι μίμοι που υποδύονταν τους χριστιανούς, να μετανοούν και να ασπάζονται το Χριστιανισμό μετά από Θεία παρέμβαση, με συνέπεια να πληρώνουν συχνά αυτή τη μεταστροφή τους με μαρτυρικό θάνατο. Ένας απ’ αυτούς ήταν και ο άγιος Πορφύριος που είναι και ο Άγιος των ηθοποιών.

Θα βγουν οι ελληνορωσικές σχέσεις από την κατάψυξη;

Περίπου πριν από ένα μήνα, στον ΟΗΕ, λέγεται ότι ο κ.Δημήτρης Αβραμόπουλος κατέβαλε προσπάθειες για κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών, κ.Σεργκέϊ Λαβρόφ. Ο ομόλογός του, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ήταν ανένδοτος και άκρως αρνητικός σε κάτι τέτοιο. Όλα δείχνουν ότι οι ελληνο-ρωσικές σχέσεις περνούν “ιστορικό χαμηλό”, αν και στο βάθος του τούνελ αχνοφέγγει λίγο φως. Η προ ημερών επίσκεψη του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών, Βλαντίμηρ Τιτόφ, στην Αθήνα, και η ελληνική πρόσκληση στον κ.Λαβρόφ να επισκεφτεί την Ελλάδα, στην αρχή του 2013, δίδει κάποιες ελπίδες. Το ερώτημα είναι, αν πράγματι, τελικώς θα δεχθεί να έλθει στη χώρα μας ο Λαβρόφ ή θα συνεχίσει να αρνείται.

Μνήμη του Θρυλικού Αγίου Ιωάννη Βατάτζη. Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς !!!

Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΤΑΤΖΗΣ ο Ελεήμων, γεννήθηκε το 1193 στο ιστορικό Κάστρο της Θράκης, στο ...Διδυμότειχο. Καταγόταν από οικογένεια η οποία βρισκόταν κοντά στη βασιλική σύγκλητο, αφού ο παππούς του Κωνσταντίνος, ο Βατάτζης λεγόμενος, ήταν Στρατοπεδάρχης του βασιλέως Μανουήλ του Κομνηνού. Όταν κοιμήθηκαν οι γονείς του Ιωάννη, του άφησαν πολύ μεγάλη περιουσία, την οποία όμως ως σώφρων εκείνος, μοίρασε στους φτωχούς, καθώς και σε αφιερώματα στους Ιερούς Ναούς και τις Εκκλησίες, διότι “μακάριοι οι αγαπώντες την ευπρέπειαν του οίκου Σου”…

«Κρίνεται ἡ Ἑλλάδα· τὸ πέρασμά μας στὸ 2000 μᾶς κρίνει ... ὅλα αὐτὰ μυρίζουν θάνατο»

Γέρων Μωϋσής Αγιορείτης 
Ομιλία περί του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά στο Αρχονταρίκι του Ι. Ν. Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης (1999) 
«Κρίνεται η Ελλάδα· το πέρασμά μας στο 2000 μας κρίνει … όλα αυτά μυρίζουν θάνατο»
(Ακούστε την ομιλία στο τέλος του κειμένου)
Την Κυριακή, 14 Νοεμβρίου του 1999, ανήμερα της μνήμης του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, ο οσιολογιώτατος Γέρων Μωϋσής Αγιορείτης, προσκεκλημένος από τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Θεόδωρο Ζήση στο Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού του Αγίου Αντωνίου Θεσσαλονίκης, απευθύνει σύντομο λόγο μετά τη Θεία Λειτουργία. Ο λόγος, πέραν της αναπτύξεως της σπουδαιότητος του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά για την Ορθοδοξία, είναι σημαντικός και διότι «προφητικώς» και αγιοπατερικώς μέμφεται την επίδοση πανδήμου της Ελλάδος στο Χρηματιστήριο και την – αναμενόμενη τότε ένταξη της Ελλάδος στην ΟΝΕ· όπως χαρακτηριστικώς λέγει ο Γέρων Μωϋσής: «παρά τις πολλές δυσκολίες και τα προβλήματα η Ελλάδα και σήμερα παράγει Αγίους και ήρωες· αυτή είναι η παραγωγή της Ελλάδος. Ε, αυτή την παραγωγή εμείς δεν την εκτιμάμε, δεν εντρυφάμε σε αυτήν, δεν την πιστεύουμε, δεν την ζούμε!

Ἂς τοὺς φωτίσει ὁ θεὸς ($) καὶ νὰ ψηφίσουν τὰ τελευταία μέτρα...

Ὅταν μετὰ ἀπὸ χρόνια μὲ ρωτήσει ἡ ἀνιψιά μου κοιτώντας μὲ στὰ μάτια: ti ekanes thio tote poy ixate ekina ta mnimonia? Ἐγὼ περήφανος θὰ τῆς πῶ: τίποτα, δὲν μίλησα, δὲν φώναξα, πλήρωσα, ἔδωσα τὸ σπίτι, τὸ μαγαζί, ἔκανα φυλακή, καὶ γιὰ νὰ μείνω στὸ εὐρὼ ἔδωσα τὴν ζωή σου ὑποθήκη...
Γράφει ὁ Ἀκης Κουστουλίδης
Δὲν μπορῶ ἄλλο θὰ σκάσω ἀπὸ τὴν ἀγωνία μου γιὰ αὐτὰ τὰ τελευταῖα μέτρα ποὺ θέλει νὰ ψηφίσει ἡ κυβέρνηση γιὰ τὸ καλό μου καὶ νὰ σωθεῖ ἐπιτέλους ἡ χώρα μου. Δὲν ἀντέχω ἄλλο νὰ βλέπω αὐτοὺς τοὺς καμένους νὰ ξεσηκώνουν καὶ νὰ διαβάλουν μὲ κάτι ἱστορίες συνωμοσίας τοὺς βουλευτὲς λεβέντες ποὺ θέλουν νὰ μὲ σώσουν ἀπὸ τὸ λόμπι τῆς δραχμῆς. Ἐγὼ κάνω προσευχὴ κάθε μέρα νὰ περάσουν τὰ μέτρα  νὰ πάρουμε τὴν δόση μας καὶ νὰ μείνουμε στὸ εὐρώ. 

Βόμβα: "Τελευταία μέτρα", λέει ο Σαμαράς αλλά ετοιμάζουν χειρότερα !!!

Έγγραφο - φωτιά αποκάλυψε ο Χάρης Μπότσαρης στο Εκκεντρικό   Δελτίο του ΑΡΤ το οποίο αποκαλύπτει ότι ο μισθωτός και ο συνταξιούχος εξαθλιώνεται για να πληρώνονται τα swap της Morgan Stanley τα οποία λαμβάνονται σχεδόν ανα τρίμηνο φέτος αλλά και για το 2013.  Συγκεκριμένα, στις 18 Ιουλίου του 2012 η κυβέρνηση Σαμαρά υπέγραψε swaps με την Μοrgan Stanley!!! Κάθε μήνα πληρώνουμε απίστευτα ποσά... Πληρώνουμε 500άρια κάθε μήνα!!! Πόσα χρωστάμε; Σε ποιούς χρωστάμε;;; Δεν έχουν όνομα; Ο Ελληνικός λαός δηλαδή πληρώνει τις μίζες αυτών των παραγόντων!!! Αυτούς πληρώνουμε δηλαδή γιατί όλα αυτά πηγαίνουν στον κρατικό προϋπολογισμό Ο μισθωτός φορολογείται για να πληρώνονται...οι μίζες και ο συνταξιούχος φορολογείται για τις προμήθειες!

Πως μπορούν να γίνουν 10.000.000 Έλληνες ευτυχισμένοι;;;

Πνευματικὴ παρακαταθήκη τοῦ πατρὸς Παϊσίου

Ἐπιμέλεια: Ἰορδανίδου Μάγδα
Να φροντίζεις καθημερινὰ γιὰ τὸν ἐξαγνισμὸ τῆς ψυχῆς σου. Πρέπει  ν’ ἀποκτήσεις θεία δικαιοσύνη καὶ ὄχι τὴ λογική. Στὸ κάθε τί ποὺ θὰ κάνεις νὰ σκέφτεσαι ἂν τὸ θέλει ὁ Χριστός μας? ἔτσι καὶ ἀνάλογα νὰ τὸ κάνεις ἢ ὄχι. Πρέπει νὰ κάνεις τέλεια ὑπακοή. Τὸ ὄχι ποὺ θὰ λὲς σὲ κάποιον νὰ εἶναι ὄχι καὶ τὸ ναὶ νὰ εἶναι ναί. Νὰ μὴν ὑποκρίνεσαι, ἀλλὰ ὅτι σκέπτεσαι νὰ τὸ λὲς καὶ ἂς πειράξει τὸν ἄλλον. Μόνο νὰ τὸ λὲς μὲ καλὸ τρόπο καὶ νὰ δίνεις ἐξηγήσεις.

Αδιανόητο Γερμανικό δημοσίευμα: "Το Eurogroup θα επιβάλει τα μέτρα και χωρίς την έγκριση της Ελληνικής Βουλής"!!

Ένα αδιανόητο τηλεγράφημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες γερμανικά που κάνουν διάφορα σενάρια για τη διάσωση της Ελλάδας και το κάθε μέσο δίνει τη δική του άποψη για το πώς μπορεί η Ελλάδα να μπει σε κανονική πλέον τροχιά. Το γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche όμως αυτή τη φορά ξεπερνάει κάθε όριο. Επικαλείται πηγές του Eurogroup οι οποίες αναφέρουν πως οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης σχεδιάζουν να επιβάλλουν στην Ελλάδα την αυτόματη εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ακόμα και χωρίς την έγκριση του ελληνικού κοινοβουλίου.