“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

O νέος Φόρος Πτυχίου και το Πτυχίο της Επανά στασης!

Είναι μια είδηση που πέρασε κι αυτή στα «ψιλά γράμματα», που χάθηκε ή θάφτηκε εύκολα μέσα στο κανάλι των καθημερινών πληροφοριών που λαμβάνουμε. Μια είδηση, ωστόσο, τόσο σημαντική που σε κάνει να αναρωτιέσαι για τους πνευματικούς ανθρώπους αυτού του τόπου: ποιοι ακριβώς είναι, με ποια κριτήρια θεωρούνται άνθρωποι του πνεύματος και κυρίως τι πράττουν καθημερινά, αν πράττουν, για να επικυρώνουν την φωτεινή πνευματική τους ταυτότητα. Αναφέρομαι στο δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής στις 25-08 2012, σύμφωνα με το οποίο η ‘δημοκρατική’ κυβέρνηση αυτής της χώρας σκοπεύει να φορολογήσει 1.000.000 ελεύθερους επαγγελματίες με βάση τον αριθμό των πτυχίων τους (πτυχίο ή πτυχία, μεταπτυχιακά, διδακτορικά).

Ο απόπατος του θράσους που δεν έχει πάτο...

Του Νίκου Μπογιόπουλου 
«Είναι απολύτως αναγκαία μια εθνική καμπάνια παρουσίασης των επιτευγμάτων (!!!) μέσα από την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής (!!!)...».
Αυτό που διαβάσατε παραπάνω είναι ατάκα του Βαγγέλη Βενιζέλου. Την εκσφενδόνισε χτες κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ... Για να διευκολύνουμε το τιτάνιο έργο του Βενιζέλου, για να συμβάλουμε κατά το μέτρο που μας αναλογεί στην «εθνική καμπάνια» προπαγάνδισης των «επιτευγμάτων» των μνημονίων, για να διατρανώσουμε (ολοκληρωμένα) «το καλό που μας ήβρε», να το «επικοινωνήσουμε» ανά τις ρούγες της ημετέρας πατρίδας, άμα τε και ανά τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα της υδρογείου, παρακαλούμε τους αρχιτέκτονες της «εθνικής καμπάνιας», ανάμεσα στα τόσα «επιτεύγματα», να μη λησμονήσουν και τα εξής:

Περιμένει κανείς να διαφωνήσουν;;;

Οι πολιτικά αφελείς τείνουν να εκλείψουν από τη χώρα. Οι πιο πολλοί πλέον γνωρίζουν πως το ελληνικό πολιτικό σύστημα είναι ένα κλειστό, αυτονομημένο και ανεξάρτητο από την κοινωνία πολιτικό κλάμπ, το οποίο (όπως λέει και ο καθηγητής κ. Κοντογιώργης) αντιμετωπίζει την ελληνική κοινωνία ως απειλή για το ίδιο, ενώ ταυτόχρονα την χρησιμοποιεί για τα δικά του συμφέροντα και τα συμφέροντα που το στηρίζουν. Οποιαδήποτε σοβαρή σύγκρουση στο εσωτερικό του πολιτικού συστήματος για τη νομή της εξουσίας που θα παραβίαζε τα «εσκαμμένα» και κυρίως σύγκρουση με αφετηρία πραγματικά κοινωνικά προβλήματα, θα επέφερε αυτόματα ρωγμές στο εξωτερικό του κέλυφος. Αυτό κατ’ αρχήν θα σήμαινε κατάργηση… της αυτονομίας του απέναντι στην κοινωνία με είσοδο της τελευταίας στο πολιτικό παιχνίδι και φυσικά την με μαθηματική ακρίβεια πλήρη εξαφάνισή του ίδιου και των συμφερόντων που αυτό εξυπηρετεί.

ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΕΙ

Πιστός στα βήματα της πολιτικής του Γιώργου Παπανδρέου και του Βαγγέλη Βενιζέλου, ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί απεγνωσμένα να μας τρελάνει παρουσιάζοντας ως τεράστια επιτυχία κάθε περαιτέρω εξαθλίωση των πολιτών. «Το λόμπι της δραχμής έχασε ένα γύρο αποφασιστικό», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και ας δούμε ποιοι ακριβώς χάνουν και τι. Χάνουν οι συνταξιούχοι και χαμηλοσυνταξιούχοι που θα δουν τις νέες μειώσεις των εισοδημάτων τους να ισχύουν από το πρώτο ευρώ. Χάνουν οι ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι, καθώς οι γιατροί πλέον δε θα δέχονται ασθενείς χωρίς ζεστό χρήμα και το ίδιο θα πράττουν και οι φαρμακοποιοί που ήδη έχουν εξαπατηθεί αρκετές φορές από τον ΕΟΠΥΥ. Χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα με το θέμα των αποκρατικοποιήσεων καθώς όλοι οι ξένοι επενδυτές έχουν μυριστεί τον καημό του κ. Στουρνάρα να δώσει δημόσια περιουσία όσο – όσο κι έτσι κανείς δεν έρχεται να αγοράσει, παρά περιμένουν να τους χαριστούν κομμάτια γης και ΔΕΚΟ.

Σήμερα, ἐπιτελοῦμε τὴ μνήμη τῆς ἀποτομῆς τῆς τιμίας Κεφαλῆς τοῦ ἁγίου, ἐνδόξου Προφήτου, Προδρόμου καὶ Βαπτιστοῦ Ἰωάννου.

Τὶ σε καλέσωμεν Προφῆτα; Ἄγγελον, Ἀπόστολον, ἢ Μάρτυρα; Ἄγγελον, ὅτι ὡς ἀσώματος διήγαγες, Ἀπόστολον, ὅτι ἐμαθήτευσας τὰ ἔθνη, Μάρτυρα δέ, ὅτι σοῦ ἡ κεφαλὴ ὑπὲρ Χριστοῦ ἐτμήθη. Αὐτὸν ἱκέτευε, ἐλεηθῆναι τὰς ψυχὰς ἡμῶν.

Ἀπολυτίκιον
Μνήμη Δικαίου μέτ' ἐγκωμίων, σοὶ δὲ ἀρκέσει ἡ μαρτυρία τοῦ Κυρίου Πρόδρομε· ἀνεδείχθης γὰρ ὄντως καὶ Προφητῶν σεβασμιώτερος, ὅτι καὶ ἐν ῥείθροις βαπτίσαι κατηξιώθης τὸν κηρυττόμενον. Ὅθεν τῆς ἀληθείας ὑπεραθλήσας, χαίρων εὐηγγελίσω καὶ τοῖς ἐν ᾍδῃ, Θεὸν φανερωθέντα ἐν σαρκί, τὸν αἴροντα τὴν ἁμαρτίαν τοῦ κόσμου, καὶ παρέχοντα ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος. orthodoxia-ellhnismos

Οταν ο γ.Παϊσιος συνάντησε έναν από τους αόρα τους ασκητάδες

Όταν είχα έρθει στο Άγιον Όρος για πρώτη φορά, το 1950, ανεβαίνοντας από τα Καυσοκαλύβια για την Αγία Άννα, είχε χάσει το δρόμο για την Σκήτη της Αγίας Άννης, προχώρησα για την κορυφή του Άθωνα. Αφού βάδισα αρκετά, κατάλαβα ότι πάω ψηλά και έψαχνα να βρω κανένα μονοπάτι να βγω σύντομα.Επάνω λοιπόν στην αγωνία μου, ενώ παρακαλούσα την παναγία να με βοηθήση, ξαφνικά μου παρουσιάζεται ένα; Αναχωρητής με φωτεινό πρόσωπο- θα ήταν γύρω στα εβδομήντα χρόνια- που έδειχνε από την ενδυμασία του να μην είχε επαφή με ανθρώπους. Φορούσε ένα ζωστικό σαν από καραβόπανο, αλλά πολύ ξεθωριασμένο και κατατρυπημένο. Τις δε τρύπες τις είχε πιασμένες με ξύλινα σουβλιά, όπως πιάνουν οι γεωργοί τα τρύπια σακιά, όταν δεν έχουν σακοράφα και σπάγγο. Είχε επίσης έναν τουρβά δερμάτινο, ξεθωριασμένο και τιε τρύπες πιασμένες πάλι με τον ίδιο τρόπο. Στον δε λαιμό του είχε μια χονδρή αλυσίδα, που κρατούσε ένα κουτί μπροστά στο στήθος του. Φαίνεται είχε κάτι το ιερό! Πριν λοιπόν τον ρωτήσω εγώ, μου είπε εκείνος:

Άκυρη η συμφωνία με την Siemens.Είναι όλοι για … σκαμνί

Ανίκανη ακόμη και για να κουκουλώσει ένα σκάνδαλο είναι αυτή η... κυβέρνηση!!! Ο Υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, μιλώντας στη Βουλή σε επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την συμφωνία συμβιβασμού με την SIEMENS, έθεσε τη νομική βάση για ακυρότητα της συμφωνίας! Το avantipopolo.gr δημοσιεύει τα δύο κρίσιμα έγγραφα που τεκμηριώνουν την ακυρότητα: είναι
α) το επίσημο κείμενο της συμφωνίας (και συγκεκριμένα η επίσημη μετάφραση από την Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών) όπου αναφέρεται πότε ξεκινά η ισχύς της συμφωνίας και
β) η σελίδα (πάλι από το επίσημο κείμενο της συμφωνίας με τις σφραγίδες της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.λπ.) που δείχνει ότι η SIEMENS υπέγραψε την συμφωνία στις 7 Μαρτίου 2012 και ο Γ. Στουρνάρας στις 22 Αυγούστου 2012.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκάλυψε στη Βουλή αυτό το «κρυφό» σημείο της σύμβασης ανάμεσα στο δημόσιο και την SIEMENS: η συμφωνία θεωρείται άκυρη αν η ελληνική Βουλή δεν την κυρώσει μέσα σε 45 μέρες από την ημέρα που την υπογράψει η SIEMENS.
Και όπως έδειξαν τα επίσημα έγγραφα, η SIEMENS την υπέγραψε στις 7 Μαρτίου 2012. Οι 45 μέρες έληγαν στις 22 Απριλίου, άρα η κύρωση της συμφωνίας (που ακόμη δεν έχει γίνει από την Βουλή) είναι εκπρόθεσμη, και όταν μία διεθνής σύμβαση κυρώνεται εκπρόθεσμα, απλά είναι άκυρη!!!

“...και θα πουν:"Μόνο με τις κάρτες θα κινήσθε. Τα χρήματα θα καταργηθούν"

Σιγά-σιγά, μετά την κάρτα και την ταυτότητα, (σ.σ. απίστευτη η ακρίβεια των λόγων του αφού προβλέπει αρχικά την φοροκάρτα και μετά την ταυτότητα!!!) δηλαδή το «φακέλωμα», θα προχωρήσουν πονηρά στο σφράγισμα. Με διάφορα πονηρά μέσα θα κάνουν εκβιασμούς, για να δέχωνται οι άνθρωποι το σφράγισμα στο μέτωπο ή στο χέρι. Θα στριμώξουν τα πράγματα και θα πουν: «Μόνο με τις κάρτες θα κινήσθε. Τα χρήματα θα καταργηθούν». 

Σάπιοι, δειλοί και προδότες

Δημήτρης Νατσιός Δάσκαλος Κιλκίς
Γράφω με οργή, γιατί «οι μη οργιζόμενοι εφ’ οις δει ηλίθιοι δοκούντες είναι», όσοι δεν οργίζονται γι’αυτά που πρέπει είναι ηλίθιοι, ορίζει ο Αριστοτέλης. Τι είδαμε τις προάλλες στο Τ.V. Έναν αξιολύπητο πρωθυπουργό της Ελλάδας, με ύφος ψοφοειδές και βλέμμα δουλόφρονος, να επιδίδεται σε δακρύβρεχτες καημενολογίες και δίπλα του την υπερφίαλη νεοναζίστρια Μέρκελ, να μην μπορεί να συγκρατήσει την σιχασιά της για τους φυλετικώς υποδεέστερους πτωχοζήτουλες των Βαλκανίων. Ποιές χώρες σήμερα ποδοπατούνται, λεηλατούνται και διώκονται; Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ιρλανδία.

Στο Άγιον Όρος ο Πούτιν !!!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο πρόεδρος Πούτιν θα εορτάσει τον Αγιορείτικο Δεκαπενταύγουστο στην ΙΜ Ιβήρων, δείχνοντας για άλλη μία φορά την δύναμη της Ορθοδοξίας αλλά και την βαθιά του πίστη. Την δύναμη της Ορθοδοξίας που κάποιοι φρόντισαν να απεμπολήσουν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολιτικούς τους προϊσταμένους. Ένα πραγματικό όπλο που βρίσκεται στα χέρια του Ελληνισμού, αλλά οι πολιτικοί του ταγοί κάνουν ότι μπορούν για να απαξιώσουν. Στις  28 Aυγούστου για όσους δεν γνωρίζουν, γιορτάζεται η Κοίμηση της Παναγιάς στο Περιβόλι Της, στον άγιο τάφο Της στα Ιεροσόλυμα, στη Ρωσία, τη Σερβία και όπου στον κόσμο ακολουθείται το ιουλιανό εορτολόγιο. Εννοείται ότι η επίσκεψη γίνεται με άκρα μυστικότητα, αφού τα μέτρα προστασίας είναι δρακόντια. Μην λησμονούμε και την περίπτωση του Σινούκ, για όσους επιμένουν να θυμούνται.