“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

☦ «Θά ‘ρθη ξαφνικά. Ή το βόδι στο χωράφι, ή το άλογο στ’ αλώνι.» Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός

 

☦ Άγιος Παΐσιος: "Αυτή την προσευχή να λέτε κάθε μέρα και ο Θεός θα είναι πάντα δίπλα σας!"

Η αγάπη του Γέροντα Παΐσιου για όλο τον... κόσμο είναι γνωστή .Ο Γέροντας έχει βοηθήσει πλήθος ανθρώπων και πριν και μετά την κοίμησή του. Από πού ελάμβανε τη δύναμη να στηρίζει τους ανθρώπους αλλά και να θαυματουργεί; Από την θερμή του προσευχή προς το Θεό.

Η παρακάτω προσευχή είχε δοθεί σε κάποιο γυναικείο μοναστήρι, που του είχε ζητήσει κάποιο “τυπικό” για την αγρυπνία τους στο κελλί. Είναι από τα τελευταία έτη της ζωής του. Σε αυτό κυριαρχεί η αγάπη του για όλο τον κόσμο.

☦ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ ΚΑΙ Η GOOGLE ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ "ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ"

H GOOGLE μας κατέβασε ανάρτηση με τον τίτλο «η ταπείνωση διαλύει τον διάβολο» από το βιβλίο ΛΟΓΟΙ Α’ - ΜΕ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ TOY ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΟΝΤΟΣ  ΠΑΪΣΙΟΥ  TOY ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ  χωρίς να υπάρχει αιτιολογία. Για πρώτη φορά λοιπόν κατεβαίνει ανάρτηση άκρως θρησκευτικού περιεχομένου, οπότε καταλαβαίνεται πια που φθάνουμε…..  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΠΕΙΡΑΖΕΙ Η ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΟΝ ΑΚΑΤΑΝΟΜΑΣΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ. ΟΥΤΕ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΩΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΛΕΞΗ «ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ»……. ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ !!!!

Θ.Π.