“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 4 Απριλίου 2021

☦ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ: ΤΟ ΚΕΛΥΦΟΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Πόσο ὄμορφα ὁ λαός μας στά Βαλκάνια διακοσμεῖ αὐγά! Τόσο πιό ὄμορφα γιά νά στολίση τό Πάσχα. Γιά νά αὐξήση τήν χαρά τοῦ Πάσχα. Γιά νά κάνη τούς φιλοξενουμένούς του πιό εὐτυχεῖς. Κάποτε μάλιστα τά βαμμένα αὐγά ἀποτελοῦν πραγματικά ἔργα τέχνης. Ἄν τά βαμμένα αὐγά διατηρηθοῦν πάρα πολύ, σαπίζουν ἐσωτερικά καί ἀναδίδουν μιά ἀνυπόφορη δυσοσμία ἤ στό τέλος στεγνώνουν ἐντελῶς.

☦ Πώς σώζεται ο άνθρωπος

Οι προφήτες, οι απόστολοι και οι θείοι Πατέρες έγραψαν στα άγια βιβλία για τη δύναμη που έχει η μετάνοια και πως μπορεί ο άνθρωπος να σωθεί, όταν μετανοήσει ειλικρινά.

Όλες οι εντολές που βρίσκονται στα ιερά κείμενα έχουν σκοπό να βοηθήσουν τον άνθρωπο ν' απαλλαγεί από τα πάθη του και να μπει στον δρόμο της σωτηρίας.

Η σωτηρία μας είναι μεγάλη υπόθεση. Η μεγαλύτερη απ' όλες. Τί να κάνουμε, είπε ο Κύριος, όλα τ' αγαθά της γης, αν χάσουμε την ψυχή μας;

Η ψυχή μας αξίζει περισσότερο απ' όλο τον κόσμο. Γι' αυτό πρέπει να έχουμε στην καρδιά μας τον φόβο του Θεού και να προχωράμε στη ζωή αυτή με σύνεση και προσοχή.

Προσοχή σε όλα και ιδιαίτερα στα σαρκικά πάθη, που κατατρώνε την ψυχή μας. Τα Σόδομα τα κατέστρεψε ο Θεός γιατι οι άνθρωποι ήσαν μόνο ''σάρκες'' και δεν υπήρχε μέσα τους τίποτε το πνευματικό.

☦ Πώς θα φυλάξουμε καθαρή την καρδιά μας

Να μελετάς τις Άγιες Γραφές και να καταγίνεσαι με τα μέλλοντα αγαθά και τη μνήμη του θανάτου. Γιατι αυτά βοηθούν τον άνθρωπο στην πνευματική πρόοδο.

Να θυμάσαι πάντα τον Θεό και ν' αγωνίζεσαι να κόψεις τα πάθη σου, γιατι αυτά τυραννούν την ψυχή. Ν' αποφεύγεις τις κακές και αισχρές επιθυμίες, που μολύνουν την καρδιά και δεν την αφήνουν να δει τον Θεό.

Να εξετάζεις και να ελέγχεις πάντοτε τον εαυτό σου, να παρατηρείς τα σφάλματά σου και τ' αμαρτήματά σου και να προσπαθείς να τα διορθώσεις.

☦ Χριστιανός σημαίνει μικρός Χριστός κι ὁ Χριστός εἶναι ὁ Ἐσταυρωμένος, ἄρα χριστιανός εἶναι ὁ ἄνθρωπος τοῦ σταυροῦ.

Θ.Π.: ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ: “Χριστῷ συνεσταύρωμαι· ζῶ δὲ οὐκέτι ἐγώ, ζῇ δὲ ἐν ἐμοὶ Χριστός

Γι᾿ αὐτό εἶναι ἀνάρμοστο καί ξένο στόν χριστιανό νά ἀναζητᾶ τίς εὐκολίες καί τήν ἀνάπαυση.

Ὁ Κύριός σου καρφώθηκε στό σταυρό κι ἐσύ ἐπιζητᾶς τήν ἄνεση καί ζῆς μέ πολυτέλεια;

Ἄν ἀγαπᾶς τόν Κύριό σου, πέθανε ὅπως Ἐκεῖνος.

☦ Γερμανία:"Όποιος εμβολιαστεί ανακτά τις ελευθερίες του" - ΚΑΙ εμείς απορούσαμε γιατί όταν ξεκίνησε ο εμβολιασμός στην Ελλάδα πήρε το όνομα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ;

"Σε χαλάρωση των περιορισμών και ανάκτηση πολλών από τις ελευθερίες τους μπορούν να ελπίζουν όσοι εμβολιάζονται κατά της Covid-19, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Γενς Σπαν.

"Όποιος έχει εμβολιαστεί πλήρως θα μπορούσε να αντιμετωπίζεται σαν να έχει αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό", δηλώνει ο κ. Σπαν στην Bild am Sonntag που κυκλοφορεί και προσθέτει ότι το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ διαθέτει νέα στοιχεία σχετικά με το πόσο μεταδίδουν τον ιό οι εμβολιασμένοι.

☦ "Χριστέ ὁ Θεός ἡμῶν ὁ τήν ἑκούσιον σταύρωσιν, εἰς κοινήν ἐξανάστασιν.."

Δόξα. Ἦχος γ΄.

Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, ὁ τὴν ἑκούσιον Σταύρωσιν, εἰς κοινὴν ἐξανάστασιν, τοῦ γένους τῶν ἀνθρώπων καταδεξάμενος, καὶ τῷ καλάμῳ τοῦ Σταυροῦ, βαφαῖς ἐρυθραῖς, τοὺς σαυτοῦ δακτύλους αἱματώσας, τοῖς ἀφεσίμοις ἡμῖν, βασιλικῶς ὑπογράψαι φιλανθρωπευσάμενος, μὴ παρίδῃς ἡμᾶς κινδυνεύοντας, καὶ πάλιν τὴν ἀπὸ σοῦ διάστασιν· ἀλλ᾿ οἰκτείρησον μόνε μακρόθυμε, τὸν ἐν περιστάσει λαόν σου, καὶ ἀνάστηθι, πολέμησον τοὺς πολεμοῦντας ἡμᾶς, ὡς Παντοδύναμος.

☦ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ-Η αιώνια ζωή δεν είναι μια αφηρημένη υπόσχεση για την μετά θάνατο κατάσταση.

Σταυρός και Ανάσταση στην Ορθοδοξία είναι αλληλένδετη πραγματικότητα. Όπου προηγείται ο Σταυρός ακολουθεί η Ανάσταση. Ο Σταυρός, από μέσο θανατικής καταδίκης, έγινε, με την Ανάσταση του Χριστού, σύμβολο νίκης κατά του θανάτου και αιώνιας ζωής. Και κάτι ακόμη περισσότερο: φανερώνει την απέραντη αγάπη του Δημιουργού προς το πλάσμα του, αφού πεθαίνει Εκείνος για να ζήσει αυτό.

☦ "Έχει πάρει ΕΥΛΟΓΙΑ να μπει μέσα στην ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ με τον ΤΙΜΙΟ και ΖΩΟΠΟΙΟ ΣΤΑΥΡΟ του Κυρίου μας φέρων το ΤΙΜΙΟ ΞΥΛΟ"

Ξημερώνει η ΚΥΡΙΑΚΗ της ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΉΣΕΩΣ και αφήνουμε την σκοτεινή πληροφόρηση της επικαιρότητας για να πάμε σε μια άλλη πληροφόρηση έτσι, όπως την λάβαμε εδώ και χρόνια από Πατέρες  και επειδή ήρθε σιμά ο καιρός την φέρνουμε εις γνώση.

Όμως αδελφοί παρόλα τα βάσανα και τα αδιέξοδα που μας έβαλαν οι εχθροί του ΣΤΑΥΡΟΥ, εμείς ας φέρουμε τον ΤΙΜΙΟ και ΖΩΟΠΟΙΟ ΣΤΑΥΡΟ του Κυρίου μας στο μέσον της Εθνικής μας ζωής, τώρα που μας προδίδουν και μας σταυρώνουν φίλοι και εχθροί.