“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Συρία: Oι ισλαμιστές πυρπόλησαν το μοναστήρι της Αγίας Θέκλας - Η Δύση σιωπά
Oι ισλαμιστές αντάρτες προχώρησαν στην πυρπόληση του ιστορικού ελληνορθόδοξου μοναστηριού της Αγίας Θέκλας, διαπράττονας μέγιστο θρησκευτικό και πολιτιστικό έγκλημα, αλλά και αυξάνοντας τις ανησυχίες για την τύχη των απαχθέντων καλογριών. Κάποια μάλλιστα εγχώρια ΜΜΕ στην προσπάθεια ενισχύσεως της δυτικής προπαγάνδας και για να προστατέψουν την Δύση που είχε κετεθεί υποστηρίζοντας αυτά τα τέρατα, προσπάθηαν να παρουσιάσουν την απαγωγή ως...φάρσα, και ότι οι καλόγριες κάνουν βόλτα αναψυχής με τους ισλαμιστές για την προστασάι τους.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΩΥΣΗΣ: ΧΡΙΣΤΟΥ ΓΕΝΝΑ

Γράφει ο Αγιορείτης γέροντας Μωυσής
Ο Χριστός γίνεται άνθρωπος, για να γίνει ο άνθρωπος Θεός, κατά τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο.  Τα Χριστούγεννα είναι η μητρόπολη των εορτών, κατά τον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Εορτάζεται στις 25 Δεκεμβρίου, εννέα μήνες μετά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Πρωταγωνιστούν ο Χριστός και η Παναγία. Ο Θεός φανερώνεται στον κόσμο. Έλαβε σώμα ανθρώπου ο Θεός κι έγινε Θεάνθρωπος. Εισέρχεται ο Θεός στον κόσμο ταπεινά. Ο άσαρκος σαρκώνεται και ο αόρατος γίνεται ορατός, κατά τους αγίους μας. Γίνεται φτωχός για να πλουτίσω εγώ.

Τώρα είναι ξεκάθαρη η μάχη:"Η με το Χριστό ή με το διάβολο.."

Όσο εσείς θα λέτε τα εύκολα και πολλά "ναί" που αφορούν βεβαίως το λαό και ελάχιστα σας "ακουμπούν", τόσο θα ξεδιαλύνεται το τοπίο..Ευτυχώς ή δυστυχώς φτάνουμε σε ένα σημείο όπου δίδονται οι απαντήσεις...Οι οσφυοκάμπτες, οι ακόλουθοι, οι "κομματικοί" πολίτες θα ακολουθήσουν τους λύκους (που πέταξαν τις προβειές τους)...Οι ανεξάρτητοι, οι αληθινοί Έλληνες θα κρατήσουν στάση μακριά από δαύτους, αληθινή, ειλικρινή, στάση υπομονής και ζωής, αναζητώντας κάθε φορά τον τρόπο να δράσουν όσο μπορούν καλύτερα.

Εκτός από Τούρκικα σαπούνια δίνουμε και.... κοτόπουλα “HALAL”

Τουρκικά κοτόπουλα ἔστειλαν στὴν κυπριακὴ ἐθνοφρουρά!
Μιασμένα μὲ τὸ μουσουλμανικὸ "HALAL", μολυσμένα-ἀκατάλληλα γιὰ βρώση καὶ τουρκικὰ ἀπὸ πάνω - μὲ τὴν τουρκικὴ σημαία καμαρωτὴ στὴ συσκευασία - κοτόπουλα "Ὀλλανδίας" ἐστάλησαν στὴν Κυπριακὴ Ἐθνοφρουρὰ γιὰ τὰ συσσίτια τῶν Μονάδων καὶ τῶν παιδιῶν μας, σύμφωνα μὲ κυπριακὰ ΜΜΕ! Ὅταν οἱ Ἐθνοφρουροὶ εἶδαν ἔκπληκτοι τὴν τουρκικὴ σημαία ἐπάνω στὰ κιβώτια "πῆραν ἀνάποδες" καὶ ἔγινε χαμὸς στὴν Κύπρο, μὲ τὸ Ὑπουργεῖο Ἄμυνας νὰ ψάχνεται κυριολεκτικά, ἀφοῦ δὲν εἶναι ἱκανὸ νὰ ἐξασφαλίσει ἑλληνικὴ καὶ χριστιανικὴ τροφὴ στὰ Ἑλληνόπουλα τῆς Κύπρου, ποὺ τὴν προστατεύουν ἀπὸ τὸν Τοῦρκο Ἀττίλα!

Το μεγαλείο του μυστικού ανθρώπου

Ο Χριστός δοξάζεται στη Βηθλεέμ όταν κενώνεται, στον Ιορδάνη όταν ταπεινώνεται, στο Θαβώρ  όταν μεταμορφώνεται, στο Όρος των Ελαιών όταν αναλαμβάνεται, στον Γολγοθά όταν θυσιάζεται, στον τάφο όταν ανασταίνεται. Όλα αυτά ανατρέπουν τη συνήθη λογική. Την συντρίβουν. Αναδεικνύουν όμως το μεγαλείο του μυστικού ανθρώπου. Αυτό που κρύβει ο καθένας μέσα του, έστω κι αν το αγνοεί. Αυτό που καλείται να αναδείξει.

To… success story του ελληνικού εργασιακού Μεσαίωνα

Τα στοιχεία που παρατίθενται είναι συγκλονιστικά και ασφαλώς δεν επιβεβαιώνουν κανένα success story στο χώρο της εργασίας, στον ιδιωτικό τομέα. Αντιθέτως δείχνουν ότι επικρατούν συνθήκες Μεσαίωνα τις οποίες κάποιοι μεγαλόσχημοι στην κυβέρνηση θα πρέπει κάποτε να δουν αντί να επιδίδονται σε αυτοκολακείες για το πόσο καλή δουλειά κάνουν και πόσο καλά πάει η χώρα.

Ξεχάστε το Wi-Fi έρχεται το... Li-Fi

Μια ομάδα επιστημόνων από την Κίνα εφηύραν τον πρώτο λαμπτήρα που εκπέμπει το δικό του σήμα wifi!
Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Fudan της Σανγκάης ονόμασαν τη νέα αυτή τεχνολογία Li-Fi  και ισχυρίζονται ότι το σήμα που εκπέμπεται από το μικροτσίπ αυτού του λαμπτήρα LED, είναι πολύ πιο ισχυρό από πολλές οικιακές συνδέσεις στην Κίνα. Κοντά σε μια τέτοια λάμπα μπορούν να συνδεθούν μέχρι και τέσσερις συσκευές. Η τεχνολογία του συγκεκριμένου λαμπτήρα βασίζεται στις συχνότητες του φωτός και όχι στα ραδιοκύματα, σύμφωνα με το Gizmodo.

Όταν περικυκλώσουν τους λύκους στην Τουρκία αυτοί από πού θα βρούνε έξοδο;

ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Η Γεωπολιτική είναι ένα κομμάτι  της Ιστορίας που γράφεται διαρκώς
Σήμερα η  διεθνής ενεργειακή “σκακιέρα”, αναπόσπαστο και δομικό κομμάτι της “παγκόσμιας σκακιέρας” προσπαθεί  να θέσει στις σωστές γραμμές τα πιόνια της και να απαντήσει στο ερώτημα  “ποιος ελέγχει τις πηγές και τις ροές της ενέργειας;”. Στην προσπάθεια μάλιστα αυτή κάποιων να κάνουν κινήσεις μάτ περικύκλωσαν “κάπου στην εγγύς Ανατολή μία ολόκληρη αγέλη λύκων”.

Βίος της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας

1. Καταγωγή καί δράση της Αγίας Αναστασίας
Γεννήθηκε καί μεγάλωσε στή Ρώμη στό τέλος του 3ου μ.Χ αιώνος. Ήταν κόρη αρχοντικής καί πλούσιας οικογένειας. Παρά τήν σκληρή επαγρύπνηση του ειδωλολάτρη πατέρα της Πραιτεξτάτου, η Χριστιανή μητέρα της Φαύστα τήν οδήγησε στόν Χριστιανό διδάσκαλο Χρυσόγονο πού της δίδαξε τό Χριστιανισμό καί άναψε τόν έρωτα καί τήν αγάπη της πρός τόν Χριστό. Αποφασισμένη νά ζήσει μοναχική ζωή διά βίου, εν αγνεία καί παρθενία, υποχρεώθηκε εν τούτοις πιεζόμενη από τόν πατέρα της, νά παντρευτεί τόν ειδωλολάτρη αξιωματούχο του αυτοκράτορος Διοκλητιανού Πούπλιο, τήν πρός τόν οποίο όμως σαρκική συνάφεια απέφευγε, όπως λέγει τό συναξάριο, διά τήν απιστίαν αυτού, προφασιζόμενη ότι ήταν ασθενής· «νοσείν αεί προφασιζομένη». 

H «Στάση» του 58 και η… ευκατάστατη Κυρία ! ! !

Τον έκλεισε ο άγιος Άγγελος μέσα στις φτερούγες του

Ένα συγκινητικό περιστατικό , που αποδεικνύει αφ’ ενός τη δύναμη και τη θεϊκή Χάρη που έχει η Παναγία μας και αφ’ ετέρου το πόσο την αγαπούν και Την σέβονται οι άγιοι Άγγελοι, συνέβη προσφάτως σε έναν Έλληνα ξενιτεμένο. Μια συγγενής του πιστή και ευλαβής, όταν συναντήθηκαν, του έδωσε σαν ευλογία και φυλαχτό έναν Σταυρό, στο κέντρο του οποίου ήταν τοποθετημένη μια μικρή εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου της Βαρνάκοβας. Εκείνος με ευλάβεια την έβαλε στην τσέπη του για προστασία, γιατί είχε κάποια προβλήματα με την καρδιά του και οι γιατροί είχαν τοποθετήσει στο στήθος του βηματοδότη για την καλή λειτουργία της.