“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

«ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΤΥΦΕΚΙΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΑΓΧΟΝΙΖΟΝΤΑΙ. Να σεβαστείτε αυτήν την παράδοση»

Πριν αρχίσουμε και επειδή καίει αυτό
«αν αφήσουμε τα παιδιά μας ΑΓΕΝΝΗΤΑ πως θα γεννηθούν ΑΓΙΟΙ, ήρωες, μεγάλοι ανθρωπιστές; »
Το μετρό σήμερα γέμισε με αφίσες του ΑΓΕΝΝΗΤΟΥ παιδιού. Από εκεί βρεθήκαμε στην πλατεία Μητροπόλεως και έμπροσθεν ενός γεννημένου μεγάλου παιδιού που είπε τα παρακάτω λόγια… 
Την ώρα που σταθήκαμε  κάτω από τον μπρούντζινο ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Δαμασκηνού ( 1943) στην πλατεία μητροπόλεως απέναντι από τον Καθεδρικό ναό του Ευαγγελισμού, φτερούγισε ένα σμάρι περιστέρια , τότε  ανασηκώσαμε τα μάτια και είδαμε αυτήν φράση που είναι γραμμένη επί της μαρμάρινης βάσεως.
«ΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΤΥΦΕΚΙΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΑΓΧΟΝΙΖΟΝΤΑΙ. Να σεβαστείτε αυτήν την παράδοση» Προς τις αρχές της Γερμανικής Κατοχής
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Και δεν ήταν μόνο ο Αρχιεπίσκοπος Δαμασκηνός που κράτησε τέτοια ηρωική στάση απέναντι σε ναζιστές κατακτητές , ήταν και πολλοί άλλοι εκκλησιαστικοί εκείνης της περιόδου   που έβαζαν την ίδια την ζωή τους προκειμένου να σώσουν αθώους ανθρώπους, κρατώντας την ίδια   παράδοση των αγίων μαρτύρων και ηρώων  μας.

Βίος καί Πολιτεία τοῦ Ὁσίου Μαξίμου τοῦ Καυσοκαλύβη

(Νικοδήμου Ἁγιορείτου, Ἔκδοσις Ἱ. Καλύβης Ἁγ. Ἀκακίου, Καυσοκαλύβια, Ἅγιον Ὄρος, 2001)
Α) Τὰ νεανικὰ χρόνια
Οὗτος ὁ Ὅσιος Πατὴρ ἡμῶν Μάξιμος, ἦταν ἀπὸ τὴν Λάμψακον[1], ἀπὸ γονεῖς εὐσεβεῖς, εὐγενεῖς καὶ ἐναρέτους· οἱ ὁποῖοι μὲ τὸ νὰ ἦσαν ἄτεκνοι, ἐπαρακαλοῦσαν τὸν Θεὸν μετὰ δακρύων νὰ τοὺς δώσῃ τέκνον. Ὁ δὲ Θεὸς εἰσακούσας τὴν δέησίν τους, ἔδωκεν εἰς αὐτοὺς τοῦτον τὸν μακάριον Μάξιμον, τὸν ὁποῖον ὀνόμασαν Μανουὴλ εἰς τὸ Ἅγιον Βάπτισμα.

5 χρόνια από την Αγιοκατάταξη του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ, ο τούρκος έχει στο ζωνάρι του τις προφητείες του ΟΣΙΟΥ και έρχεται.

13 Ιανουαρίου 2015 η Αγιοκατάταξη του Οσίου Παισίου του Αγιορείτου.
Χαίροις των οσίων η καλλονή και των ασκουμένων οδηγός και υπογραμμός. Χαίροις μοναχών το στέφος και η δόξα, Παϊσιε τρισμάκαρ, Άθωνος καύχημα.

13 Ιανουαρίου, μεγάλη ημέρα για την ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ των καιρών μας. Μνήμη της Αγιοκατάταξης του Οσίου Παισίου του Αγιορείτη εις τας δέλτους της Εκκλησίας μας.
Η Εκκλησία του ΧΡΙΣΤΟΥ, στρατευόμενη και Θριαμβεύουσα πάντα θα αιωρείται μεταξύ γης και ουρανού, προσομοιάζουσα τους Αγγελικούς χορούς. Έτσι όσα σπρωξίματα και να δεχτεί εδώ κάτω στην γη θα ισορροπεί με το Πνεύμα της Θυσιαστικής Αγάπης της.