“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Η Κυρά των Μαρασίων-Βασιλική Λαμπίδου-Φωτάκη

"Η Ελληνική Σημαία είναι το πάπλωμα της Ελλάδας" 
(Βασιλική Λαμπίδου - Φωτάκη - Κυρά των Μαρασίων)
Η Βασιλική Λαμπίδου - Φωτάκη γεννήθηκε το 1904 στο Μεγάλο Ζαλούφι της Ανατολικής Θράκης. Από παιδί γνώρισε την ορφάνια και την πίκρα της προσφυγιάς, καθώς οι προστάτες - συγγενείς της μετακινήθηκαν κυνηγημένοι από τους Τούρκους στην Αδριανούπολη. Με την ανταλλαγή των πληθυσμών εγκαταστάθηκε προσωρινά στο Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου και έπειτα στο Σάκκο Ορεστιάδας.

Η Ελληνίδα γιατρός που υπέγραψε ως «Marina from Andros»

Πως η Αγία Μαρίνα έσωσε τον μικρό Ανδρέα Βασιλείου από τη Λεμεσό της Κύπρου
Ως γιατρός συμμετείχε στην εγχείρηση μεταμόσχευσης μυελού του μικρού Ανδρέα που έγινε στις ΗΠΑ (23/01/2006 18:58)
Η άμεση επικοινωνία μεταξύ στρατευομένης και θριαμβεύουσας Εκκλησίας αποτελεί σύνηθες και φυσιολογικό φαινόμενο για το συνειδητοποιημένο πιστό, ο οποίος είθισται να επικαλείται τους Αγίους ως πρεσβευτές επίλυσης των προβλημάτων προς το Θεό. Αυτό λοιπόν έπραξε μια οικογένεια από την Κύπρο, γνωστή από τις τηλεοπτικές εκκλήσεις που έκανε πριν από δύο χρόνια για την εξεύρεση δότη προκειμένου να βρεθεί μόσχευμα για εγχείρηση στο μικρό παιδί τους, τον Ανδρέα που έπασχε από λευκαιμία. Μόσχευμα βρέθηκε και οι γονείς ετοιμάσθηκαν για να ταξιδεύσουν στις ΗΠΑ, όπου θα γινόταν η λεπτή χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης μυελού.

Η προσευχή της Αγίας Μαρίνας πριν τον αποκεφαλισμό της.

Η προσευχή της Αγίας Μαρίνας πριν τον αποκεφαλισμό της.
«Άναρχε, αθάνατε άχρονε, ακατάληπτε και ανεξιχνίαστε Κύριε, Θεέ των όλων και Δημιουργέ πάσης Κτίσεως, προνοητά και Σωτήρ όλων, όπου εις Σε ελπίζουσι, ευχαριστώ Σοι, όπου με έφερες εις την ώραν ταύτην και ήγγισα εις τον στέφανον της δικαιοσύνης Σου.
Υμνώ και ευλογώ την αναρίθμητον ευσπλαχνίαν και φιλανθρωπίαν Σου, όπου ηθέλησας να με συντάξης με τους εκλεκτούς δούλους Σου. Επίβλεψον και τώρα επ’ εμέ την ταπεινήν, Δέσποτα Θεέ, Κύριε του ελέους, Παντοκράτωρ και παντοδύναμε, επάκουσον της προσευχής μου και πλήρωσον μου τα αιτήματα εις έπαινον.

Μας χρωστούν το χρέος μας !!!

Του Νίκου Χατζηνικολάου
Η επίσκεψη Σόιμπλε στην Ελλάδα την ερχόμενη Πέμπτη αποτελεί ιδανική ευκαιρία για να διατυπωθούν επιτέλους επισήμως και σε υψηλούς τόνους οι δίκαιες απαιτήσεις της χώρας μας απέναντι στο Βερολίνο, έστω και με καθυστέρηση έξι και πλέον δεκαετιών. Δυστυχώς, από το τέλος του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου μέχρι σήμερα, καμμιά ελληνική κυβέρνηση δεν τόλμησε να πράξει το αυτονόητο: να θεμελιώσει δηλαδή με ακράδαντα επιχειρήματα, να διατυπώσει πειστικά και να προωθήσει με δυναμισμό τα εθνικά μας αιτήματα για αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου προς τη ναζιστική Γερμανία, για επανόρθωση των τεράστιων βλαβών που προκάλεσαν οι κατακτητές στις υποδομές της χώρας και για επιστροφή των κλαπέντων αρχαιολογικών μας θησαυρών.

Waffen-SS: Το σύμβολο του Θανάτου (Ντοκιμαντέρ)

Τα SS: Ένα Σκοτεινό Κεφάλαιο στην Ιστορία «Το σύμβολο του Θανάτου»
Σειρά ντοκιμαντέρ της ZDF για την ιστορία των Ες-Ες και την εξέλιξή τους σε μηχανή βίας και θανάτου.
Στα Ελληνικά (υπότιτλοι - μεταγλώττιση) - Από το κανάλι της Βουλής (26/5/2012)

ΕΡΧΕΤΑΙ ο Oberstgruppenführer Herr Schäuble !!! ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ «ΣΥΝΑΘΡΟΙΣΕΙΣ» ΣΤΙΣ ΟΔΟΥΣ ….

Οι κάτοικοι της Αττικής θα ξαναζήσουν τις δυσάρεστες στιγμές της επίσκεψης Μέρκελ στην Αθήνα, όταν είχαν απαγορευτεί οι δημόσιες συναθροίσεις και οι πορείες. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, λόγω της επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Βόλφανγκ Σόιμπλε, αύριο Πέμπτη 18 Ιουλίου, θα απαγορευτούν οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και πορείες σε μεγάλο τμήμα του κέντρου, από τις 09:00 έως τις 20:00, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής.
Το τμήμα όπου θα απαγορευτούν οι συναθροίσεις περικλείεται από τις οδούς - λεωφόρους:

ATM καταργεί τις κάρτες!!! ΘΑ ΣΚΑΝΑΡΕΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΗ !!!

Θα «διαβάζει» το πρόσωπο του χρήστη και θα χρησιμοποιεί κωδικούς ταχείας ανταπόκρισης για την ταυτοποίησή του
Λονδίνο 
Μια νέα γενιά μηχανημάτων αυτόματης ανάληψης μετρητών οραματίστηκαν οι υπεύθυνοι της αμερικανικής εταιρείας Diebold. Το νέο ΑΤΜ, με οθόνη αφής παρόμοια με εκείνη μιας ταμπλέτας, καταργεί τις κάρτες και λειτουργεί σαρώνοντας το πρόσωπο του χρήστη με τη βοήθεια ενσωματωμένων καμερών ασφαλείας. 

ΒΙΝΤΕΟ: Η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση της Ρωσίας απο την Σοβιετική Εποχή

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν παρακολούθησε την μεγαλύτερη άσκηση της Ρωσίας απο την εποχή της Σοβιετικής Ενωσης χθες. 
Στην άσκηση συμμετείχαν πάνω από 160,000 στρατιώτες, αεροσκάφη Su-25, MiG-24 και μη επανδρωμένα. Επιπλέον, συμμετείχαν πάνω απο περισσότερα από 5000 τεθωρακισμένα οχήματα. Στη άσκηση που άρχισε την Παρασκευή και συνεχίζει μεχρι το τέλος της βδομάδας συμμετείχαν επίσης πάνω απο 130 μαχητικά αεροπλάνα. 

Πότε θα γίνει η κοινωνική έκρηξη

Σύμφωνα με γενική παραδοχή μεταξύ των οικονομολόγων παγκοσμίως, το ακραίο κρίσιμο σημείο στο οποίο μία κοινωνία εκρήγνυται, είναι όταν η πραγματική ανεργία φτάσει στο 35% μέσα στη συγκεκριμένη κοινωνία. Έχει επιστημονικά παρατηρηθεί ότι καμία κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει...ανεργία αυτού του ποσοστού, το οποίο αλλοιώνει την ισχύουσα κοινωνικοοικονομική συγκρότηση και οδηγεί σε κοινωνική κατάρρευση.

Κληρώθηκαν τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου για τη δίωξη Παπακωνσταντίνου

Κληρώθηκαν τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου για την δίωξη του Γ. Παπακωνσταντίνου σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ. Η κλήρωση έγινε ανάμεσα στους ανώτατους δικαστικούς της χώρας. Το Δικαστικό Συμβούλιο έχει πέντε Τακτικά και τρία Αναπληρωματικά μέλη, ενώ καθήκοντα Εισαγγελέα και Αναπληρωτή του ασκούν Αντιεισαγγελείς του Αρείου Πάγου.

"Τοὺς μωραίνει (τοὺς πολιτικούς) ὁ Θεὸς κι ἀφοῦ γίνουν ρεζίλι, μετὰ παίρνουν τὸ δρόμο τους"

σημερινὴ γκάφα στὴν ὁποία ὑπέπεσαν οἱ τηλεοπτικοὶ σταθμοὶ ποὺ μετέδιδαν τὸ διάγγελμα τοῦ πρωθυπουργοῦ, ἴσως ἦταν ἐκ Θεοῦ...
"Ὅταν ἕνας ἀποφασίζει νὰ κάνει πνευματικὴ ζωή,τὸ πρῶτο ποὺ πρέπει νὰ κάνει εἶναι νὰ πάρει διαζύγιο ἀπὸ τὴν λογικήἐὰν θέλει νὰ προκόψει. Λογικὴ καὶ πνευματικὴ ζωὴ εἶναι δύο καταστάσεις ἐντελῶς ἀντίθετες, ποὺ ἀντίκειται ἡ μία στὴν ἄλλη. Αὐτὸς ποὺ ζεῖ πνευματικὰ δὲν χρησιμοποιεῖ τὴν λογική του.

Frankfurter Allgemeine Zeitung: Ο Σαμαράς δεν έχει όραμα - Μπλεγμένος σε σύστημα πελατειακών σχέσεων

«Ο Σαμαράς δεν έχει όραμα» τιτλοφορείται σημερινό δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Δεν έχει την αξιοπιστία να ενσαρκώσει μια νέα αρχή, επειδή το κόμμα του και προφανώς και ο ίδιος ήταν στο παρελθόν μπλεγμένοι σε ένα σύστημα πελατειακών σχέσεων», τονίζει. Η εφημερίδα σημειώνει ότι παρά την πρόοδο που συντελείται, και που αφορά κυρίως τη μείωση των ελλειμμάτων και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, η Ελλάδα δεν έχει μπει ακόμη στο δρόμο της ανάπτυξης.

Η Αγία Μαρίνα η Μεγαλομάρτυς τιμάται στις 17 Ιουλίου

Βίος Αγίας Μαρίνας της Μεγαλομάρτυρος
Γέννηση και ανατροφή
Η παρθενομάρτυς Μαρίνα γεννήθηκε στη μικρή πόλη Αντιόχεια της Πισιδίας, γύρω στο έτος 270, όταν αυτοκράτορας ήταν ο Διοκλητιανός ή ο Κλαύδιος Καίσαρας. Οι γονείς της άνηκαν στην ανώτερη τάξη της περιοχής της Πισιδίας, ο πατέρας ήταν διακεκριμένος και σεβαστός από τους εθνικούς ιερέας των ειδώλων, λεγόταν δε Αιδέσιος.
Αμέσως μετά τη γέννηση της Μαρίνας, έφυγε από την παρούσα ζωή η μητέρα της. Έτσι ο πατέρας αναγκάστηκε να αναθέσει την ανατροφή της θυγατέρας του σε μία άλλη γυναίκα.

Ελλάδα - Κύπρος - Συρία: Σε κρίση για να κλαπεί το φυσικό αέριο

Ελλάδα, Κύπρος, Συρία. Τρεις ξεχωριστές κρίσεις σύμφωνα με τις επίσημες εκδοχές: το δημόσιο χρέος δεν είναι πλέον ανεκτό από την αυστηρή Ευρώπη, η ευαισθησία του τραπεζικού συστήματος του μεσογειακού νησιού, η ένοπλη εξέγερση ενάντια στο καθεστώς Άσαντ. Κρίμα που κανείς δεν βλέπει τι βρίσκεται από κάτω: ακριβώς στον βυθό, εκεί χαμηλά, της θάλασσας του Αιγαίου. Τεχνικώς: ένα απέραντο κοίτασμα αερίου. Ένας ανεκτίμητο θησαυρός στον οποίο θα έχουν πρόσβαση -βάσει του διεθνούς δικαίου- τόσο οι Έλληνες οι αποδεκατισμένοι από την κρίση, όσο και οι Κύπριοι οι τσακισμένοι από τις Βρυξέλλες, αλλά και οι Σύριοι οι πολιορκημένοι από στρατιωτικούς του ΝΑΤΟ μεταμφιεσμένους σε επαναστάτες..
Αυτόν τον θησαυρό τον θέλουν εξολοκλήρου και σε εξευτελιστικές τιμές οι Επτά Αδελφές. Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος για τον οποίο προσπαθούν να καταπατήσουν την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, της Κύπρου και της Συρίας. 

Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: “ΕΙΜΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ”