“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Άγιος Μιχαήλ ο Βουρλιώτης

Bαφείς Mιχαήλ τω λύθρω σων αιμάτων,
Λευκός δέδειξαι ως χιών αθληφόρε.

Βιογραφία
Ο Άγιος Μιχαήλ γεννήθηκε στα Βουρλά της Μικράς Ασίας και σε μικρή ηλικία έφθασε στη Σμύρνη, όπου εργαζόταν ως χαλκουργός. Εξισλαμίσθηκε όμως με δόλο το πρώτο Σάββατο των νηστειών, όταν ήταν 18 ετών από κάποιο τούρκο καφεπώλη και στη συνέχεια πήγε υπάλληλος στο κατάστημά του. Όταν όμως το βράδυ της Ανάστασης άκουσε τους συνομήλικούς τους να ψάλλουν χαρούμενοι το «Χριστός Ανέστη» συναισθάνθηκε το βαρύ παράπτωμα της αποστασίας, εγκατέλειψε το καφενείο και έψαλλε μαζί μ' εκείνους τους ύμνους της Ανάστασης.

Η τελευταία προσευχή της μάνας μου...

Της ιατρού κ. Λαμπρινής Πρωτονοταρίου-Παρασκευαϊδου
Υπάρχουν κάτι σοφές κουβέντες, που βγαίνουν από το άγιο στόμα των ταπεινών της γης.
Θυμάμαι λοιπόν την προσευχή της μανούλας μου, όταν βρισκόταν βαριά άρρωστη από καρκίνο και ζητούσε κάθε πρωί από τον Κύριο:

ΦΟΒΕΡΟ ΣΗΜΕΙΟ: έφυγε η Χάρις της ΠΑΝΑΓΙΑΣ από το Παρίσι;

Φώτο από LoveMyAll
Όλος ο πλανήτης παρακολουθεί σε απ ευθείας αναμετάδοση φρικτόν σημείο, προοίμιο της παγκόσμιας δυστυχίας  που έρχεται.
Πύρινη λαίλαπα κατατρώει την ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΙΣΙΩΝ, το παγκόσμιο θρησκευτικό αυτό σημείο πολιτισμικής αναφοράς. Λείψανα ΑΓΙΩΝ της Ορθοδοξίας βρίσκονται τεθησαυρισμένα εκεί από τις λεηλασίες των σταυροφοριών. Ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ μας εγκαταλείπει λόγω της παγκόσμιας αποστασίας.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Παραμονές ΠΑΣΧΑ 2019
Ο Ακάνθινος Στέφανος  του Κυρίου μας Ιησού Χριστού βρίσκεται στον θησαυρό της Παναγίας των Παρισίων  (τουλάχιστον ένα μεγάλο τμήμα του, διότι αποτμήματα των ΑΧΡΑΝΤΩΝ ΠΑΘΩΝ  διασώζονται στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών στο Αίγιο).

ΓΕΡΟΝΤΑΣ : θα τσακίσουν τον σουλτάνο ώστε να μην πάρει τους S-400 και μαζί θα τσακιστεί και το ψευτορωμαίικο.

Κατ επανάληψη αρθρογραφώντας από τον προηγούμενο Νοέμβριο επισημαίνουμε ότι το όριο πρόκλησης μεγάλων εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή μας (βλ. Βαλκάνια-ΑΙΓΑΙΟ-Αν. Μεσόγειο–Συρία-εσωτερικό τουρκίας) είναι η παραλαβή και η λειτουργική ανάπτυξη των ρωσικών συστοιχιών S-400 στην τουρκία.
Τα παραπάνω μας τα διαμήνυσαν ασκητές μέσα και έξω από το ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ. Τα φοβερά γεγονότα κτυπούν την πόρτα μας και εμείς καθεύδουμε. Αλλά  όχι μόνο αυτό διότι  ξορκίζουμε το κακό, μεταθέτοντας το με το μυαλό και τις επιθυμίες μας  στα επόμενα χρόνια, ώστε να περνάμε εμείς καλά και η αμαρτία καλύτερα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο Ερντογάν παίζει το κεφάλι του. Ο Ρώσος τα παίζει όλα για τα στενά  συμφέροντα του και οι ΗΠΑ καταστρώνουν σχέδια καταστολής. Το τυρί στην φάκα της Αν. Μεσογείου  Το τυράκι στην φάκα είναι η Ελλάδα που την αδίκησαν βάναυσα οι δήθεν φίλοι της, αρχής γενομένης από την Κύπρο.