“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

Τώρα η Αγκυρα ζητά αναθεώρηση και της Συνθήκης του Μοντρέ για το καθεστώς των Στενών των Δαρδανελίων

ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ Η ΜΟΣΧΑ;
του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Η Άγκυρα μετά την Συνθήκη της Λωζάνης θέλει τώρα και την αντικατάσταση και εκείνη του Μοντρέ επί της βάσει της οποίας ορίζεται το καθεστώς των στρατηγικών σημείων του Βοσπόρου και του Ελλησπόντου, δηλαδή τα Στενά, αλλά εδώ τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα: Πρώτα... θα βγει ο ήλιος από την Δύση και μετά θα δεχθεί η Μόσχα να αλλάξει η συνθήκη του Μοντρέ, στην βάση των τουρκικών συμφερόντων.

Έρευνες για φυσικό αέριο σε χρυσοφόρο κοίτασμα ξεκίνησε αιφνιδιαστικά η Κύπρος - Πολεμικά πλοία στέλνει η Τουρκία

του Πέτρου Αναστασίου
Η Τουρκία εξέδωσε την υπ'αριθμ. 683/2016, NAVTEX με την οποία αναγγέλλει την πραγματοποίηση στρατιωτικών ασκήσεων σε μια περιοχή που εκτείνεται από τα όρια των ΕΧΥ μεταξύ Ρόδου και Καρπάθου, νότια-νοτιοδυτικά του Καστελόριζου και φτάνει νοτιοανατολικά σε θαλάσσια περιοχή η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στα σημεία που πραγματοποιεί έρευνες το ερευνητικό σκάφος R/V "RAMFORM TETHYS το οποίο εκτελεί από τις 20 Νοεμβρίου έρευνες για φυσικό αέριο για λογαριασμό της Κύπρου!

Στα ΟΠΛΑ και στην ΠΡΟΣΕΥΧΗ Ελλάδα, πάλι θα χορέψεις με τους λύκους.

ΦΩΤΟ από http://www.pronews.gr/portal
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Λίγες ημέρες μετά αναχώρηση του Αμερικάνου Προέδρου από την μικρή αλλά μεγάλη ΕΛΛΑΔΑ άρχισαν οι « χοροί και τα πανηγύρια». ΤΥΧΑΙΟ;
Προ διετίας και η ψηφιακή μας πένα έγγραφε «τούρκοι και τοκογλύφοι προθερμαίνονται» και σήμερα χορεύουν αντάμα και ταιριαστά. Έτσι  επιθυμούν  να σύρουν και εμάς σε χορούς που θα μοιάζουν με τις παιγμένες  γνωστές Ελληνικές τραγωδίες.