“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

“…μη στενοχωριέσαι, η Παναγιά ψήφισε για εσάς”

φωτo: Ιερό Κελλί Παναγίας Πορταϊτίσσης Καρυές Αγίου Όρους
Ο αδελφός εν Χριστώ αριστερός ψάλτης Εκκλησίας της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης πήγε για προσκύνημα στο Άγιον Όρος την εβδομάδα πριν το δημοψήφισμα. Στην επιστροφή πηγαίνοντας με το αυτοκίνητό του από Ουρανούπολη προς Θεσσαλονίκη ένας Γέροντας Μοναχός σήκωσε το χέρι του εις ένδειξη να σταματήσει το όχημα. Ο οδηγός σταμάτησε και ο Γέροντας τον ρώτησε:

Η "χαριστική βολή" θα δοθεί μετά το πακέτο μέτρων που τους πάνε;

Θα συμφωνήσουν αλλά στην ουσία “δεν θα συμφωνήσουν” γιατί στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους θα έχουν το πρωτόγνωρο για τα Ευρωπαϊκά δεδομένα ΟΧΙ του Ελληνικού Λαού που μόνο οι δανειστές μπορούν να το ερμηνεύσουν σωστά και οι ψυχές των Ελλήνων πολιτών.

ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΑΣΚΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΨΑΛΑΣ ΜΕ ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΟΧΙ ΕΩΣ ΤΕΛΟΥΣ

ΟΧΙ στην εκχώρηση των αγώνων και της αξιοπρέπειάς μας
Έχουμε εισέλθει πλέον στη δεύτερη και κρισιμότερη πλέον φάση της κρίσης όπου η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την Ε.Ε. Αλλά διαπραγμάτευση με ποιους και γιατί; Το ξεκάθαρο μήνυμα πού έδωσε ο ηρωϊκός ελληνικός λαός στο δημοψήφισμα της Κυριακής δεν ήταν το ΝΑΙ, αλλά ένα βροντερό ΟΧΙ. Ένα ΟΧΙ ρήξης και πάση θυσία απεμπλοκής από την Ε.Ε. και το ευρώ της.

Αδέλφια μας Συμπατριώτες, ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Η διαίσθησή μας, μας λέει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία, όχι από υπαιτιότητα δική μας, αλλά των εταίρων εκβιαστών. Θέλουν με το νέο τελεσίγραφο να δώσουν ένα χαστούκι στον ελληνικό λαό και να τον τιμωρήσουν για το περήφανο ΟΧΙ κατά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.
Στο πίσω μέρος του σκοτεινού μυαλού τους, κυρίως του κ. Σόιμπλε και των συν αυτώ αφεντικών του, από τους οποίους λαμβάνουν εντολές όλοι οι άλλοι εταίροι, υπάρχουν δύο σενάρια. 

Η Aγία Ευφημία: ο βίος της, η ανάμνηση του θαύματος με τους Ορθοδόξους και τους Μονοφυσίτες, η εμφάνισή της στο Γ. Παΐσιο

Η μνήμη της εορτάζεται στις 16 Σεπτεμβρίου. Η ανάμνηση του θαύματος στις 11 Ιουλίου.
Ο ΒΙΟΣ ΤΗΣ
Η Αγία Ευφημία έζησε και μαρτύρησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορα Διοκλητιανού.
Γεννήθηκε στη Χαλκηδόνα από οικογένεια θεοσεβή και ευγενική. Οι γονείς της Ψιλόφρων και Θεοδωριανή φρόντισαν ώστε η Θυγατέρα τους να αναπτύξει κάθε χριστιανική αρετή.
Η Ευφημία εξελίχθηκε σε άνθρωπο με σπάνια χαρίσματα και δυνατό χριστιανικό φρόνημα, το οποίο επέδειξε όταν ο ειδωλολάτρης ανθύπατος της Μικράς Ασίας Πρίσκος διέταξε να παρευρεθούν όλοι οι κάτοικοι της Χαλκηδόνας σε γιορτή, την οποία οργάνωνε προς τιμή του θεού των ειδωλολατρών Άρη.