“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016

Ανακοίνωση-ενημέρωση πρός τό Ορθόδοξο Χριστεπώνυμο πλήρωμα

Έν ΑΓΊΩ  ΟΡΕΙ   8 / 22 Ιουλίου 2016
Αγίων Μητροφάνους  καί  Διονυσίου Αγιορειτών

Ανακοίνωση  - Ενημέρωση 
Πρός  το Ορθόδοξο  Χριστεπώνυμο πλήρωμα .
Σε συνέχεια της υποθέσεως τού  γέροντος Σάββα Λαυριώτου  προϊσταμένου ή δίκη του αναβλήθηκε για την επόμενη εβδομάδα λόγω του ότι το γράμμα του πατριαρχείου δεν στάλθηκε εγκαίρως από την Ιερά  Κοινότητα. Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάξεως του έγιναν συστάσεις να μην ξαναμιλήσει για θέματα οικουμενισμού, ότι είναι φανατικός, ανυπάκουος και υβρίζει τον πατριάρχη. Δεν τον άφησαν να απολογηθεί για τις κατηγορίες που του απηύθυναν ούτε να αναγνώσει τήν έγγραφη   απολογία του ενώπιον τής  συνάξεως.

Για να σωθεί η Ελλάδα στους καιρούς τους ύστατους...

ΣΕ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ
του Δημήτρη Νατσιού, δασκάλου-Κιλκίς
Υπάρχει στ' αλήθεια έστω κι ένας Έλληνας ή Ελληνίδα (πλην των παρωπιδοφόρων κομματανθρώπων, αν και αυτοί εμφανίζονται πτοημένοι), που να πιστεύει ότι θα τιμωρηθούν, θα φυλακιστούν οι υπεύθυνοι για την οικονομική διάλυση της πατρίδας μας, για την κοινωνική αποδιοργάνωση και για τον «πλανητικό» διασυρμό; Σίγουρα κανείς.

Η ΑΓΙΑ ΜΑΡΚΕΛΛΑ Η πολύαθλος και ένδοξος παρθενομάρτυς της Χίου

Ανάμεσα στους πολυάριθμους Αγίους, που κοσμούν το τοπικό αγιολόγιο και τη μακρόχρονη εκκλησιαστική ιστορία του μυροβόλου νησιού της Χίου είναι και η Αγία παρθενομάρτυς Μαρκέλλα που αποτελεί το ευλαβικό καύχημα των απανταχού της Γης Χίων και τον πολύτιμο πνευματικό θησαυρό για χιλιάδες προσκυνητές, οι οποίοι συρρέουν στον τόπο του μαρτυρίου της για να αποδώσουν τον οφειλόμενο σεβασμό στο μεγαλείο και τον ηρωισμό της, αλλά και για να ζητήσουν τη θαυματουργική της χάρη για την επίλυση σωματικών και ψυχικών ασθενειών.
Η Αγία Μαρκέλλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βολισσό, στο ιστορικό αυτό κεφαλοχώρι της βορειοδυτικής Χίου. Για τον χρόνο της γέννησης, της ζωής και του μαρτυρίου της Αγίας υπάρχει σύγχυση και ασάφεια μεταξύ των βιογράφων.

Έκκληση πρός το Ορθόδοξο Χριστεπώνυμο πλήρωμα

Έν Αγίω Όρει 8/21 Ιουλίου 2016,
Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου, Θεοφίλου Μυροβλήτου Αγιορείτου.

Έκκληση προς το Ορθόδοξο  Χριστεπώνυμο πλήρωμα .

Παρακαλούμε όπως εντείνεται   τις προσευχές σας υπέρ του γέροντος Σάββα Λαυριώτου προϊσταμένου διότι σήμερα Πέμπτη από 20.00 μ.μ. Καλείται είς δίκην από τον καθηγούμενο αρχιμανδρίτη Πρόδρομο και τούς  προϊσταμένους τής  συνάξεως της Ιεράς  Μονής  Μεγίστης Λαύρας Αγίου Όρους καθ`ότι ορθώνει το Ορθόδοξο φρόνημα του κατά τής Παναιρέσεως   του οικουμενισμού και των αιρετικών αποφάσεων της λεγόμενης  "Αγίας και μεγάλης συνόδου " Κρήτης .

Μια δρασκελιά δρόμος από τα κόλλυβα των τούρκων..;

Θ.Π.: Παρίστανται σε κηδεία και δεν το γνωρίζουν. «Μωραίνει Κύριος ὅν βούλεται ἀπολέσαι»
Φώτο από www.iefimerida.gr
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Το υπουργικό συμβούλιο στην γειτονική χώρα πάντα συνεδριάζει γύρω από ένα φέρετρο- κασπώ βλ. φώτο
Τους είναι οικεία εικόνα για να τους θυμίζει το ¨ένδοξο ιστορικό παρελθόν τους¨ αλλά το σήμερα και το εγγύς αύριο της χώρας αυτής. Η Τουρκία μπήκε ήδη σε ¨φέρετρο¨ και θέλει να πάρει και άλλους μαζί.