“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΑΠΟ ΟΡΔΕΣ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ

Ντροπή η σιωπή του Χριστιανικού Κόσμου.
Είναι γεγονός ότι όλοι οι Ορθόδοξοι χριστιανοί ανατριχιάζουν με την θλυβερή είδηση βόμβα: Ο ιμάμης αναγιγνώσκει το κοράνι μέσα στην Εκκλησία της παγκόσμιας πνευματικής κληρονομιάς, στο ναό της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη, μετατρέποντας Τον σε τζαμί. Απίστευτο!! Ημέρα ντροπής και πένθους για τον Χριστιανισμό.

Βίος καὶ Πολιτεία τοῦ Ὁσίου Ὀνουφρίου τοῦ Αἰγυπτίου

ἀπὸ τὸ βιβλίο τοῦ Γεωργίου Μηλίτση « Ὅσιος Ὀνούφριος», Τρίκαλα 2008
Βίος τοῦ Ὁσίου Ὀνουφρίου
Α) Ἡ ἐπίγεια πατρίδα του
Ὅλοι οἱ Ἕλληνες γνωρίζουμε γιὰ τὴν Περσία. Ἄλλοι ἀπὸ τὴν ἐθνική, καὶ ἄλλοι ἀπὸ τὴν ἐκκλησιαστική μας ἱστορία καὶ παράδοση. Ἡ ἱστορία μᾶς ὑπενθυμίζει τὶς προσπάθειες ποὺ ἔκαναν στὰ ἀρχαία χρόνια οἱ Πέρσες γιὰ νὰ κυριεύσουν τὶς περιοχὲς ποὺ βρίσκονταν δυτικὰ τῆς χώρας τους. Ὁ Περσικὸς στρατὸς μὲ ἀρχηγὸ τὸν Ξέρξη ἐπιχείρησε νὰ κατακτήσει ὄχι μόνον τὴν περιοχὴ τῆς Μικρᾶς Ἀσίας ἀλλὰ καὶ τὴν πατρίδα μας. Ὅλοι μας γνωρίζουμε γιὰ τὶς μάχες τῶν Πλαταιῶν, τῶν Θερμοπυλῶν, τοῦ Μαραθῶνος καὶ τὴν ναυμαχία τῆς Σαλαμίνας εἰς τὴν ὁποίαν καταστράφηκε ὁ Περσικὸς στόλος καὶ ἔτσι οἱ Πέρσες ἀναγκάστηκαν νὰ ἐπιστρέψουν ἡττημένοι στὴν πατρίδα τους.

Ο Όσιος Πέτρος ο Αθωνίτης

Καὶ σοὶ προτείνει δεξιὰν Χριστός, Πέτρε,
Σωθέντι γυμνῷ ἐκ θαλάσσης τοῦ βίου.

Εορτάζει στις 12 Ιουνίου εκάστου έτους.
Βιογραφία
Πατρίδα του οσίου Πέτρου ήταν η Κωνσταντινούπολη. Οι γονείς του, ευσεβή και διακεκριμένα μέλη της εκεί κοινωνίας, τον είχαν αναθρέψει σύμφωνα με τις εντολές του Χριστού. Η εκπαίδευση του Πέτρου, υπήρξε αξιόλογη και με τα προσόντα που ήταν προικισμένος αναδείχτηκε και στρατηγός. Αλλά ο Πέτρος, με τη δύναμη της χριστιανικής ζωής, δεν ξέφυγε από τον ίσιο και φωτεινό δρόμο. Ανέβηκε ψηλά, αλλά έμεινε αγαθός. 

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΙΝΟΥΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΟΝΟΥΦΡΙΟΥ ΤΟΥ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥ

Ο Άγιος Ονούφριος που συνομιλούσε με το βρέφος Ιησούς....

Υπάρχει ένα θαυμάσιο γεγονός από τη ζωή του Αγίου Ονουφρίου, τον οποίο εορτάζει η εκκλησία μας στις 12 Ιουνίου. 
Όταν ήταν πολύ μικρός, μπήκε σ' ένα κοινόβιο, άγνωστο πως. Μεγάλος ανεχώρησε για την έρημο, όπου έζησε 60 χρόνια χωρίς να δει ποτέ άνθρωπο. 
Ήταν γυμνός, αλλά ολόκληρο το σώμα του επικαλύπτετε από την μακρυά γενειάδα του, που έφθανε μέχρι το έδαφος, καθώς και από τα μαλλιά του και τις μεγάλες τρίχες του όλου σώματος. Τον μεγάλο αυτό Άγιο τον ανακάλυψε ο Όσιος Παφνούτιος, στον οποίο διηγήθη τα της οσιακής και ερημικής ζωής του. 
Όταν λοιπόν ήταν πολύ μικρός, 5-6 ετών, και ζούσε στο Κοινόβιο, συνέβη το εξής:

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Οι Γερμανοί στρέφονται κατά της Ορθοδοξίας: «Οι Τούρκοι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν με την Αγία Σοφία»

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Σαφή θέση κατά της Ορθοδοξίας και των ορθόδοξων λαών όπως της Ελλάδας, της Ρωσίας, της Σερβίας κ.α. πήρε πριν από λίγο η Γερμανία: «H χρήση της Αγίας Σοφίας αποτελεί υπόθεση της Τουρκίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μάρτιν Σέφερ δείχνοντας έτσι ότι υπάρχουν γεωπολιτικές σκοπιμότητες πίσω από την μετατροπή του Στολιδιού της Ορθοδοξίας σε τζαμί για τις ημέρες του Ραμαζανιού.

Προσμένοντας τον ΠΟΡΘΗΤΗ στο ΑΙΓΑΙΟ για να τελειώσει το ΘΕΑΤΡΟ;

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Οι Ισλαμιστές- Νεοθωμανοί, στενή παρέα του Σουλτάνου Ερντογάν είναι πλέον ολοκάθαρο ότι λειτουργούν σημειολογικά σαν να επιτελούν την αναβίωση μιας ιστορικής ιεροτελεστίας. Κάποιοι δικοί μας το έχουν αντιληφθεί, άλλοι εθελοτυφλούν αλλά ο λογαριασμός θα έρθει σε όλους.

"Ο πόλεμος θα γίνει για τις αμαρτίες"

(Σεπτέμβριος 2014 )
-Συνομιλήτρια: Μάχη με ποιους; 
-Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Τους δαίμονες.
-Συνομιλήτρια: Τους βλέπατε;
-Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Ναι, όπως βλέπω τους ανθρώπους.

Μάϊος 2014, Αριζόνα
Γέροντας ΕΦΡΑΙΜ: Βλέπετε την φωτογραφία αυτή του Γέροντα Ιωσήφ, του Ησυχαστή. Είχα μεγάλο Γέροντα, ήταν πυρ – πυρ, άνθρωπος φαινόμενο. Όλο τα επουράνια σκέπτονταν, μ’ αυτά ζούσε. Δύο λέξεις μας έλεγε συνεχώς, υπομονή, υπομονή και προσευχή και εδώ μας βοηθάει, όσο του επιτρέπει η Πρόνοια του Θεού.