“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Σαν σήμερα το πογκρομ των Ελλήνων της Πόλης το 1955

Στις 4 το απόγευμα της 6ης Σεπτεμβρίου του 1955 η τουρκική εφημερίδα "ινσταμπούλ εξπρές" σε έκτακτη έκδοση της δημοσιεύει φωτογραφίες παραποιημένες, από την έκρηξη στην υποτιθέμενη οικεία του Κεμάλ στην Θεσσαλονίκη, που χρησιμοποιούσε η Τουρκία ως προξενείο, δίνοντας την εικόνα πλήρους καταστροφής. Την βόμβα όμως μικρής ισχύος είχε βάλει στο οίκημα τούρκος πράκτορας και είχε τοποθετήσει ο κλητήρας του τουρκικού προξενείου. Την ίδια περίπου ώρα σε διάφορα σημεία της Κωνσταντινούπολη υπήρχαν προγραμματισμένες συγκεντρώσεις μεταφερόμενων αλλά και ντόπιων τούρκων με πρόφαση το κυπριακό ζήτημα. Πρωταγωνιστεί το παρακρατικό σωματείο «Η Κύπρος είναι Τουρκική» του τούρκου πράκτορα Χικμέτ Μπιλ, οποίος αργότερα τοποθετήθηκε ως ακόλουθος τύπου της Τουρικής Πρεσβείας στην Βηρυτό. Μάλιστα όλες τις προηγούμενες ημέρες οι τούρκοι είχαν διασπείρει φήμες περί προετοιμασιών σφαγής τουρκοκύπριων στην Μεγαλόνησο.

Oι ένστολοι έστησαν κρεμάλες μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών!

Με έντονο τρόπο διαμαρτυρήθηκαν οι ένστολοι για τις προωθούμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, με τους εκπροσώπους τους να στήνουν κρεμάλες μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών και να περνούν συμβολικά τη θηλειά στο λαιμό τους. Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας περίπου 7.000 ενστόλων αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών απ' όλη την Ελλάδα ξεκίνησε στο Καλλιμάρμαρο το απόγευμα της Πέμπτης. Στο πλευρό των ενστόλων βρέθηκαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής. iefimerida

Ποιά είναι αυτή η χώρα;;;

Ποιά είναι η χώρα όπου:
1.Δεν υπήρχαν λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος. Ο ηλεκτρισμός ήταν δωρεάν για όλους τους πολίτες της.
2.Δεν υπήρχαν τόκοι στα δάνεια. Οι τράπεζες της ήταν κρατικές και τα δάνεια δίνονταν, σύμφωνα με το νόμο, σε όλους τους πολίτες της με μηδενικό (0%) επιτόκιο.
3.Η κατοικία θεωρείτο ένα ανθρώπινο δικαίωμα στη χώρα.
4.Όλα τα νεόνυμφα ζευγάρια λάμβαναν 60.000 δηνάρια (περίπου 50.000 δολάρια ΗΠΑ) από τη κυβέρνηση για να αγοράσουν το πρώτο τους διαμέρισμα και για να βοηθηθούν στο ξεκίνημα της οικογένειας τους.
5.Η παιδεία και οι ιατρική περίθαλψη ήταν δωρεάν. Πριν την άνοδο του ηγέτη τους στην εξουσία, μόνον το 25% των κατοίκων ήξεραν ανάγνωση και γραφή. Σήμερα το ποσοστό αυτό είναι 83%.

Εν εξελίξει η μεγαλύτερη μεταπολεμική εκστρα τεία της Γερμανίας

Η βελτίωση της εικόνας της Γερμανίας αποτελεί το επίκεντρο της μεγαλύτερης μεταπολεμικής εκστρατείας της χώρας,  που έχει ήδη ξεκινήσει το Βερολίνο, εν μέσω έντονων ανησυχιών και προβληματισμού για τον κλιμακούμενο αντιγερμανισμό που εντείνεται στον ευρωπαϊκό Νότο, τον ευρωσκεπτικισμό, αλλά και την αναζωπύρωση του γερμανικού εθνικισμού που αρχίζει να πιέζει το πολιτικό σύστημα της Γερμανίας. Όπως γράφει σε δημοσίευμά του το περιοδικό «Επίκαιρα», είναι εμφανές ότι η στόχευση δεν αφορά μόνο στην αντιμετώπιση του αντιγερμανισμού και την ωραιοποίηση της εικόνας της Γερμανίας, που έγινε ήδη αντιληπτή τις τελευταίες ημέρες, αλλά είναι πολλαπλή, σύμφωνα με καλά πληροφορημένους παράγοντες σε Βρυξέλλες και Αθήνα.

CIA και Άγκυρα ετοιμάζουν την εισβολή

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του αρχηγού της CIA την Κυριακή - Δευτέρα που μας πέρασε στην Τουρκία σηματοδότησε, κατά τους δυτικούς στρατιωτικούς παρατηρητές στην τουρκική πρωτεύουσα, τη δεύτερη φάση της εμπλοκής της Άγκυρας και των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στη μεθόδευση της τελικής εισβολής στη Συρία. Ο στρατηγός Νταβίντ Πετρέους, ο άνθρωπος που αιχμαλώτισε στο Βόρειο Ιράκ Τούρκους αξιωματικούς και τους περιέφερε από χωρίου εις χωρίον με κουκούλες από τσουβάλια, προκαλώντας την εκδικητική μανία των τουρκικών media, συζήτησε το επιχειρησιακό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούν οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών εντός Συρίας.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: "Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗ ΛΥΣΗ"!

Δύναμη και κουράγιο ...μας δίνει το κείμενο διδαχής του Γέροντα Παϊσιου σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζεί η ανθρωπότητα. Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στην αυθεντική μορφή γραφής του. "Ό Καλός Θεός όλα θα τα οικονομήσει με τον καλύ­τερο τρόπο, αλλά χρειάζεται πολλή υπομονή και προ­σοχή, γιατί πολλές φορές, με το να βιάζωνται οι άνθρω­ποι να ξεμπλέξουν τα κουβάρια, τα μπλέκουν περισσό­τερο. Ό Θεός με υπομονή τα ξεμπλέκει. Δεν θα πάει πολύ αυτή ή κατάσταση. Θα πάρει σκούπα ό Θεός! Κατά το 1830, επειδή υπήρχε στο Άγιον Όρος πολύς τουρκικός στρατός, για ένα διάστημα δεν είχε μείνει στην Μονή Ιβή­ρων κανένας μοναχός. Είχαν φύγει οι Πατέρες, άλλοι με τα άγια Λείψανα, άλλοι για να βοηθήσουν στην Επανά­σταση. Ερχόταν στο μοναστήρι μόνον ένας μοναχός από μακριά πού άναβε τα κανδήλια και σκούπιζε.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!! Ο Παρθενώνας είναι λεει “Ευρωπαϊκή κληρονομιά” !!!

Η Μυρτώ Τσακίρη λίγο πριν συλληφθεί για την 
ελληνική σημαία που κρατάει στην ακρόπολη!!!!
ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ
Ελληνιδα ,μη οργανωμενη σε κομματα και τετοιες ιστοριες,χτες, κανοντας βολτα στον ιερο βραχο της Ακροπολης θελησε να βγαλει την Ελληνικη σημαια που ειχε μαζι της και να βγει μια φωτογραφια. Το αποτελεσμα?? οι υπαλληλοι της Ακροπολης να της απαγορευσουν να φωτογραφηθει και να της πουν οτι ειναι νομος η απαγορευση. Φυσικα ζητησε να δει ποιος νομος το λεει και ποιο ΦΕΚ αλλα οπως καταλαβαινετε δεν υπηρχε περιπτωση να υπαρχει κατι τετοιο. Τους ρωτησε ποιος ειναι αυτος που θα μας απαγορευσει να βγαλουμε μια φωτογραφια με την Ελληνικη σημαια στην πολιτιστικη μας κληρονομια αλλα αυτοι να λενε τα δικα τους. Επισης της εδειξαν μια ταμπελα που εγραφε οτι ο παρθενωνας ειναι Ευρωπαικη κληρονομια...Ακουσον ακουσον....

Το Δεκέμβριο λοιπόν… η Αρχή ή το Τέλος;;;

Η Ιστορία αποφασίζει: Ο Δεκέμβριος το ορόσημο για την Ελλάδα - H αρχή του τέλους;
Οι δύο τελευταίες δημοσκοπήσεις εκλογικής επιρροής των κομμάτων 75 ημέρες μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, αυτή που δημοσιεύεται σήμερα στην Pulse και αυτή της περασμένης Κυριακής της ALCO, απλά αποτυπώνουν σε αριθμούς ότι η ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού όχι απλώς έχει αυξηθεί μετά την προσωρινή (λογική) κόπωση λόγω των δύο συνεχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων και των προσδοκιών που γέννησε το νέο τρικομματικό κυβερνητικό σχήμα της κυβέρνησης Σαμαρά, αλλά πλέον "επανεκκινείται" με ιδιαίτερη ορμή.

Ο Πούτιν "δείχνει" το δρόμο ….

VLADIVOSTOK, Ρωσία – Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πέταξε με ένα μηχανοκίνητο ανεμόπτερο με σκοπό να οδηγήσει νότια και σε θερμότερες περιοχές ένα κοπάδι από μικρούς λευκούς Σιβηρικούς γερανούς. Ντυμένος με ένα λευκό κοστούμι, μιμούμενος τον αρχηγό γερανό, ο Πούτιν φρόντισε να δείξει το δρόμο στα υπό εξαφάνιση αποδημητικά πτηνά, τα οποία εκτρέφονται και μεγαλώνουν σε ζωολογικό πάρκο, για το πανάρχαιο ταξίδι της μετανάστευσης προς την Κεντρική Ασία.

Οι πιο "πειθαρχημένοι" πολίτες στο δρόμο! Αστυνομικοί εναντίον ΜΑΤ! Κι έρχονται οι στρατιωτικοί…

ΜΑΤ εναντίον αστυνομικών. Λίγη ώρα μετά από το δημοσίευμά μας για τον “θυμό” που επικρατεί στους στρατιωτικούς, το κλίμα του “θυμού” και της έντασης μεταδίδεται και από τους αστυνομικούς οι οποίοι έχουν φθάσει στα όριά τους. Και την ερχόμενη Τετάρτη στη θέση των αστυνομικών που διαδηλώνουν θα βρεθούν οι στρατιωτικοί! Τι άλλο πρέπει να συμβεί για να καταλάβουν στην κυβέρνηση ότι αυτά που προσπαθούν να επιβάλουν σε ΕΔ και Σώματα Ασφαλείας είναι πέρα από κάθε λογική; Τι πρέπει να γίνει για να κατανοήσουν ότι δεν μπορεί τα όσα τους ζητάνε από την τρόϊκα να αποτελούν …ευαγγέλιο. 

Αναβάλλεται για το 2014 η φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία

Αναβλήθηκε για το 2014 η υπογραφή της συμφωνίας φορολόγησης ελληνικών καταθέσεων. Όπως διευκρίνισε εκπρόσωπος του ελβετικού υπουργείου Οικονομικών, η συμφωνία δεν είναι δυνατό να ολοκληρωθεί εντός του 2013, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο πρώτος χρόνος εφαρμογής της συμφωνίας θα είναι το 2014. Το υπουργείο Οικονομικών, από την πλευρά του, δεν σχολίασε την τοποθέτηση του εκπροσώπου του ελβετικού ΥΠΟΙΚ, ωστόσο κύκλοι του ΥΠΟΙΚ έκαναν λόγο γενικώς και αορίστως για «συζητήσεις και διαβουλεύσεις σε εξέλιξη».

Ξεκινάει; Οι Η.Π.Α στοχεύουν να βομβαρδίσουν το ηλεκτρικό δίκτυο του Ιράν…

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι έτοιμες πλέον να παραβιάσουν το διεθνές δίκαιο και να επιτεθούν στον άμαχο πληθυσμό του Ιράν εάν η Τεχεράνη δεν θέσει τέλος στο πυρηνικό της πρόγραμμα, σύμφωνα με κυριακάτικο δημοσίευμα των New York Times  Οι Η.Π.Α σκέπτονται – αν και με «απροθυμία» - να δράσουν υπόγεια εναντίον του Ιράν σύμφωνα με το δίκτυο Christian Science Monitor. Το σχέδιο συμπεριλαμβάνει αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε εργοστάσια ενέργειας καθώς και σε άλλες υποδομές οι οποίες θα έχουν έντονο αντίκτυπο κατά των Ιρανών πολιτών.  Υπό τις ρυθμίσεις των διεθνών Νόμων και Θεσμών του Επίγειου Πολέμου  (Χάγη, IV), οι οποίοι ψηφίστηκαν τον Οκτώβριο του 1907, ο βομβαρδισμός υποδομών για τους πολίτες είναι παράνομη και οι Αρχές της Νυρεμβέργης αναφέρουν ρητά ότι οποιαδήποτε καταστροφή η οποία δεν δικαιολογείται από στρατιωτική αναγκαιότητα αποτελεί έγκλημα πολέμου.. 

Τουρκικές επιδρομές στον γάμο του Καραγκιόζη ξανά!

Μια και οι Τούρκοι, μετά τον θάνατο του ευπατρίδη, Ευγένιου Σπαθάρη, διεκδίκησαν και κέρδισαν την πατρότητα του Καραγκιόζη, αποφάσισαν, φαίνεται, κάθε τόσο να τον τιμούν, εξαπολύοντας αεροπορικές επιδρομές, κατά πιθανών κουρδικών στόχων, τιμώντας έτσι τους γάμους του, με την γνωστή κα. Αγλαΐα! Έτσι η τουρκική Αεροπορία και η Αεροπορία Στρατού εξαπέλυσε νέες επιθέσεις σε πιθανές περιοχές που βρίσκονται Κούρδοι αντάρτες κοντά στα νοτιοανατολικά σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία και το Ιράκ, με μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Στο έδαφος οι Τούρκοι ανέπτυξαν τρία τάγματα πεζικού, με την ανάλογη υποστήριξη. Από χθες έχουν κυριολεκτικά κάψει το όρος Κάτο, στην επαρχία Σιρνάκ, αλλά πέραν από μερικές πέτρες, Κούρδους δεν φαίνεται να έπληξαν!

Washington Post: Οι νέοι της Ευρώπης δεν έχουν μέλλον !!!

H «χαμένη γενιά» της Ευρώπης είναι το θέμα της Washington Post, η οποία παρουσιάζει με μελανά χρώματα το αύριο των νέων στη Γηραιά Ήπειρο. Τονίζοντας πως πάνω από 5,5 εκατομμύρια νέοι είναι άνεργοι και το ποσοστό ανεργίας σε Ελλάδα και Ισπανία ανεβαίνει ραγδαία, σχολιάζει πως η κατάσταση αυτή υπονομεύει την κοινωνία στην Ευρώπη. «Στην Ευρώπη ένας νέος στους 8 κάτω των 25 ετών δεν έχει εργασία», ενώ υπογραμμίζει πως η ανεργία δεν αφορά τους νέους που δεν είναι μορφωμένοι, αλλά αφορά και εκείνους που έχουν πτυχία. «Το ποσοστό ανεργίας των νέων πρέπει να μελετηθεί σε σχέση με την εγκληματικότητα των νέων και τα ποσοστά κατάθλιψης. Η ανεργία επίσης μειώνει τον δείκτη γεννήσεων, γιατί οι νέοι μεταθέτουν για αργότερα την ιδέα να κάνουν οικογένεια».