“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Αφαιρούν από τα θρησκευτικά...Παναγία και Χριστό !!!

Ούτε μία φορά δεν αναφέρεται το όνομα Θεοτόκος ή Παναγία ή Μητέρα του Θεού στα νέα προγράμματα σπουδών για τα Θρησκευτικά στο Γυμνάσιο.
Οι «σύγχρονοι» Θεολόγοι που τα συνέταξαν θεωρούν προφανώς αρκετή την αναφορά στο πρόσωπο της Θεοτόκου στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού σχολείου, όπου μεταξύ άλλων εξετάζουν τη θεματική ενότητα «Η Παναγία στο Κοράνι» (Δ΄ τάξη Δημοτικού). Και στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών που το Υπουργείο ετοιμάζεται να εφαρμόσει από την επόμενη σχολική χρονιά, η Θεοτόκος απουσιάζει! Μέχρι σήμερα η Καινή Διαθήκη διδάσκεται στους μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου.

ΖΙΤΟ Ι ΕΛΛΙΝΙΚΙ ΔΙΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!

Επιδί πρέπι να μαθένuμε να γράφuμε σοστά επιτέλuς σε αφτί τι χόρα αποφάσισα να σας ξεκινίσο εντατικά φροντιστίρια. Ι εκπλικτικί αφτί κίνισι τον άξιον ( εδώ τι στο διάολο πρέπει να βάλω για να φαίνεται ο πληθυντικός;;;;) καθιγιτόν κε πολιτικόν μας, που αποφάσισαν να αλλάκσουν την αλφαβίτα για να γίνι πιο εύκολι ι εκμάθισι τους από τα πεδιά ίνε αναπόφεφκτα μια σιμαντικί αλλά κε πολί έξιπνι κίνισι– όπος φισικά έχετε κι εσίς διαπιστόσι – όστε να μιν μπορί πλέον κανίς μας να έχι τιν δινατότιτα να κοροιδέβι τους ανορθόγραφuς. Σε όλι αφτί τιν αξιοζίλεφτι και πραγματικά άκσια προσπάθια εμίς οι ορθογράφι θα θέλαμε να διαμαρτιριθuμε εντόνος γιατί μας  αφερέσατε αυτί τιν μικρί χαρά. Το καλό όμος ίνε ότι δεν θα ξανασχολιθuμε με το να βοιθάμε τα πεδιά μας στα μαθίματα επιδί δεν θα ιπάρχι κε λόγος βρε αδερφέ!!!

75χρονος νεκρός στην Αθήνα από τον ιό του Δ. Νείλου!!!

Ένας 75χρονος είναι το πρώτο θύμα του ιού του Δυτικού Νείλου. Ο άτυχος άνδρας νοσηλευόταν με εγκεφαλίτιδα  στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου «Ιπποκράτειο». Κατά πληροφορίες, ο 75χρονος κατοικούσε στην Αθήνα, γεγονός που εντείνει τους φόβους των ειδικών για την έκταση που μπορεί να λάβει η λοίμωξη του ιού του Δυτικού Νείλου, καθώς η περιοχή του κέντρου δεν είχε συνδεθεί έως τώρα με κρούσματα. Την ίδια στιγμή, άλλα δυο σοβαρά περιστατικά καταγράφηκαν από τις υγειονομικές αρχές. Πρόκειται για κατοίκους της Γλυφάδας και του Φαλήρου, που πλέον νοσηλεύονται με εγκεφαλίτιδα σε νοσοκομεία της Αθήνας. Συνολικά τις τελευταίες δέκα μέρες εννέα άνθρωποι έχουν μολυνθεί με τον ιό του Δυτικού Νείλου. protothema