“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

“Ησύχασον άνθρωπε…”

Θυμάστε τι είπε ο Θεός στον Κάιν όταν ο Κάιν κατάλαβε ότι η θυσία του δεν ήταν ευπρόσδεκτη; «Ίνα τί περίλυπος εγένου»; Γιατί κατσούφιασες; Γιατί σκοτείνιασες; Γιατί κατέβασες τα μούτρα σου; Κινήθηκες με πονηρία, η θυσία σου δεν ήταν καρδιακή όπως του αδελφού σου του Άβελ, γι'αυτό και δεν έγινε δεκτή. Όμως ο Θεός συγκαταβαίνει και του λέγει «Ησύχασον». Σήκωσε τα μάτια σου, αλλιώς η αμαρτία σου θα σε πνίξει, θα εξουθενώσει το είναι σου, θα συντρίψει κάθε καλό μέσα σου, θα γεννήσει μίσος και κακία. «Ησύχασον».

Η ΠΑΝΑΓΙΑ περιμένει την Ελλάδα και την βλέπει από το παραθύρι της ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Εμείς μπορεί να κουραστήκαμε στα χρόνια της μνημονιακής πλάνης , οι ΑΓΙΟΙ όμως δεν κουράστηκαν και τρέχουν για εμάς μεταδίδοντας τα μηνύματα του Ουρανού σε Δίκαιες ψυχές.
Ένα μόνο θα σας προλογίσω γιατί θα έρθει και αυτό στην επικαιρότητα σύντομα. “εμφανίστηκε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ στην συνοριογραμμή του Έβρου σε πρόσωπο πασίγνωστο στον κόσμο   και όχι μόνο στην Ελλάδα και του είπε…”  Εδώ τώρα είναι το σπίτι μου…

Θαυμαστή εμφάνιση της Αγίας Χρυσής προειδοποιεί ότι έρχονται... οι Τούρκοι.

Η Αγία Νεομάρτυς Χρυσή καταγόταν από ένα χωριό κοντά στην Αριδαία, δίπλα στα σύνορα με τα Σκόπια. Κατά τις 10 Οκτωβρίου εφέτος εμφανίσθηκε σε μία νεωκόρο που είχε έρθει στην Αριδαία για λουτρό με ιαματικό νερό.
Έκανε ωτοστόπ στη νεωκόρο όταν αυτή με το αυτοκίνητό της έφευγε από την Αριδαία, έξω από την κωμόπολη. Της ζήτησε να μπει μέσα στο αμάξι, και όταν σταμάτησε το αυτοκίνητο αυτή μπήκε μέσα αστραπιαία. Την είδε τότε να φορά ένα ανοιχτόχρωμο λευκό μάλλον φόρεμα πολύ ωραίο αλλά παραδοσιακό. Ήταν όπως λέει η νεωκόρος εκπληκτικά όμορφη, δεν είχε δει ποτέ πιο όμορφη κοπέλα όπως είπε, και πολύ νέα. Η νεωκόρος την ρώτησε γιατί μπήκε και η Αγία απάντησε ότι ...την κυνηγούν οι Τούρκοι.

Διψούν όχι μόνο για αίμα αλλά και για ενέργεια. Το περιθώριο των ελιγμών τους 3- 4 μήνες.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Το πρώτο τουρκικό γεωτρύπανο είναι πραγματικότητα και έρχεται από την Κορέα, αν δεν γίνει μέχρι τότε  της Κορέας.
Ακούγοντας τις αυλές που περιβάλουν πρόσωπα, τα συμπεράσματα βγαίνουν αβίαστα.

Όταν μιλάει η ΑΥΛΗ του σουλτάνου
«Ο γαμπρός του Ερντογάν και υπουργός ενέργειας και Φυσικών πόρων Berat  Albayrak, δήλωσε με στόμφο ότι η Τουρκία με την ενεργοποίηση και του  δεύτερου πλοίου  σεισμικών ερευνών στην  Μαύρη Θάλασσα,  κατέχει  ηγετικό ρόλο, κυρίως στην Μεσόγειο και φυσικά στο Αιγαίο.

Ο ίδιος τόνισε ότι «στο Αιγαίο το 2018, θα γίνει η πρώτη γεώτρηση διότι υπάρχουν αρκετά αποθέματα φυσικού αερίου».

Η Αγία Νεομάρτυς Χρυσή. Μια Άγία που βασανιζόταν επί τρεις μήνες

Μαρτύρησε στις 13 Οκτωβρίου 1795
Η αγία ήταν Bουλγάρα και η οικογένειά της ζούσε στην περιοχή της Έδεσσας. Οι γονείς της ήταν Χριστιανοί, φτωχοί και άσημοι άνθρωποι και είχαν τέσσερες κόρες.
Κάποιος Τούρκος βλέποντας την ομορφιά της αγίας κυριεύτηκε από σαρκικό έρωτα και προσπαθούσε να βρει ευκαιρία για να πραγματοποιήσει τον άνομο σκοπό του. Πράγματι μια ημέρα που η αγία πήγε με άλλες γυναίκες στο δάσος να μαζέψει ξύλα, βρήκε και αυτός την ευκαιρία. Πήρε μαζί του κι άλλους Τούρκους φίλους του, την απήγαγαν και την πήγαν στο σπίτι του. Εκεί πρώτα άρχισε να κολακεύει την αγία με πολλές υποσχέσεις και δώρα, προσπαθώντας να την εξισλαμίσει, τάζοντάς της ότι θα την έπαιρνε γυναίκα του.