“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

“Ούτε 7 χρόνια δεν θα κρατήσουν...”

Φωνή βοώντος εν τη Ευρώπη
ΤΟΥ ΔΡ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΡΔΑΚΑ
Στον απόηχο των τελευταίων συναντήσεων κορυφής και αυτών που πρόκειται να ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον.
Τελικά η Συνθήκη της Λισσαβώνας για την τροποποίηση της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση και της Συνθήκης περί ιδρύσεως της Ευρωπαϊκής Κοινότητας που υπογράφηκε στη Λισσαβώνα στις 13 Δεκεμβρίου 2007 είναι άραγε η τελευταία; γιατί προς το παρόν δεν φαίνεται να κυοφορείται τίποτε άλλο,  παρά μόνο ότι οι Λαοί του Νότου αρχίζουν να κοιλοπονούνε. Όσο για την Ελλάδα μας εδώ και τρία χρόνια η ίδια βιώνει την κατάσταση του επώδυνου κωλικού δίχως να  της χορηγούν τα κατάλληλα αναλγητικά, αλλά άλλου είδους δόσεις.

Ερντογάν προς Πούτιν: «Σώσε μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση»

Ο Τούρκος πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν του ζήτησε να δεχθεί την Τουρκία στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου στην Αγία Πετρούπολη την Παρασκευή. Στη συνεδρίαση ο Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία θα μπορούσε να σωθεί από το να υποχρεώνεται στην ΕΕ με την ένταξή της στην Οργάνωση Συνεργασίας της Σαγκάης.

Στοιχεία - ΣΟΚ για τις ελληνικές οικογένειες

Δύο στις δέκα Δεν έχουν ούτε να... φάνε
Η οικονομική κρίση, η ανεργία και η συνακόλουθη οικονομική εξαθλίωση πολλών ελληνικών νοικοκυριών έχουν ως αποτέλεσμα να υπάρχουν οικογένειες που αντιμετωπίζουν έντονο επισιτιστικό πρόβλημα. Το παραπάνω προκύπτει από τα στοιχεία του προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής που υλοποιεί το Ινστιτούτο Prolepsis με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Έκπληκτος ο κ. Παπούλιας από τα μέτρα διωγμού κατά των πολυτέκνων που ο ίδιος υπέγραφε! (καλά, δεν τα διαβάζει προηγουμένως;)

Το προεδρείο και μέλη της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, δέχθηκε το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος άκουσε τα βασικά αιτήματα-απόψεις που του έθεσαν, όπως το δημογραφικό, το φορολογικό καθεστώς και το ζήτημα των μεταγραφών των παιδιών των πολυτέκνων στα ΑΕΙ.

Β.Σόιμπλε: Η Ελλάδα ξεπέρασε τις προσδοκίες

Η πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα τον τελευταίο 1,5 χρόνο ξεπέρασε τις προσδοκίες, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Wolfgang Schaeuble προσερχόμενος στη σύνοδο του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ενώ πρόσθεσε ότι και η Πορτογαλία είναι σε καλό δρόμο. 

ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ

"Η Ελλάδα θα εκπληρώσει το σχέδιο του Θεού"
Εκεί κάπου στο τέλος του 2012, πριν από έναν χρόνο δηλαδή, εμφανίστηκε ένας καλόγερος - ηγούμενος κατά την μαρτυρία του προσκυνητή - μονής του Αγίου Όρους στον ίδιο τον ανθρωπο που είχε πάει στο Άγιο όρος για να προσκυνήσει.
«Τι έχεις παιδί μου και είσαι έτσι;» τον ρώτησε.
«Δεν βλέπεις γέροντα τι γίνεται; Οι Τούρκοι θέλουν να μας πάρουν το Αιγαίο, οι σκοπιανοί την Μακεδονία, οι Αλβανοί την Ήπειρο, οι Ευρωπαίοι θέλουν να μας διαλύσουν εντελώς, πώς να είμαι;» Kαι ο καλόγερος γύρισε και του είπε: