“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ενοχλημένος ο Ρώσος Πατριάρχης για την απουσία Ιερώνυμου από τους εορτασμούς

Την ενόχληση του για την απουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου από τους εορτασμούς για τα 1025 χρόνια από την βάπτιση των Ρως εξέφρασε με πολύ εύσχημο και διπλωματικό τρόπο στην ελληνική αντιπροσωπεία ο Ρώσος Πατριάρχης κ. Κύριλλος, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα και προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη που επίσης εκπροσωπήθηκε.

Πως οι Έλληνες κατάπιαμε το δόλωμα της παγκοσμιοποίησης!

Εδώ και πολλά χρόνια γινόταν μια προσπάθεια να πέσει σε λήθαργο ο Ελληνικός λαός. Μια πλασματική ευμάρεια ήταν απλωμένη παντού, πάνω από όλη την Ελλάδα. Τα καθρεφτάκια που δωρίζονταν σε εμάς τους ιθαγενείς, ήταν πολλά και διάφορα! Δίδονταν μέσω καρτών και δανείων, καινούριων αυτοκινήτων (δύο και τρία ανά οικογένεια), διακοποδάνεια, high life σε κοσμικά νησιά, μαρκάτα ρούχα, πρώτα τραπέζια πίστα στους κάθε λογής λαϊκούς αοιδούς…

Ο Ερντογάν απειλεί με μήνυση την εφημερίδα Times για δημοσίευση επιστολής εναντίον του

Το Πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, απείλησε την Παρασκευή ότι θα καταθέσει μηνύσεις κατά της εφημερίδας Times του Λονδίνου, για τη δημοσίευση μιας ανοικτής επιστολής από διακεκριμένους ανθρώπους, οι οποίοι επέκριναν τον τρόπο με τον οποίο ο Ερντογάν διαχειρίστηκε τις πρόσφατες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Εορτή του Αγίου Μεγαλομάρτυρος και ιαματικού Παντελεήμονος (27 Ιουλίου)

Ο Βίος του Αγίου
Η Εκκλησία στις 27 Ιουλίου τελεί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρα και ιαματικού Παντελεήμονα. Ο Άγιος Παντελεήμονας καταγόταν από τη Νικομήδεια και έζησε -και αυτός- την εποχή του φοβερού Αυτοκράτορα Διοκλητιανού. Πατέρας του ήταν ο ειδωλολάτρης Ευστόργιος, ανώτερος αξιωματούχος και μητέρα του η χριστιανή Ευβούλη, από την οποία και έμαθε τον Χριστιανισμό.
Ο Παντελεήμονας -Παντολέων λεγόταν προηγουμένως- σε μικρή ηλικία έμεινε ορφανός από μητέρα και έτσι ο πατέρας του ανέλαβε την ανατροφή του. Όταν έφθασε ο καιρός, ο Ευστόργιος εμπιστεύθηκε τον Παντελεήμονα στον ιατρό Ευφρόσυνο, προκειμένου να μάθει την ιατρική επιστήμη. Παράλληλα με την εξάσκηση του ιατρικού λειτουργήματος, ο Παντελεήμονας την εποχή εκείνη συνδέθηκε με τον ευλαβή ιερέα Ερμόλαο, τον οποίο και συμβουλευόταν συχνά.