“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Εις την ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Ο άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός σε ομιλία του για τον Σταυρό θα αναφέρει: «Ο σταυρός είναι το τρόπαιο του Χριστού, που έγινε βέβαια μία φορά, αλλά τρέπει πάντοτε σε φυγή τους δαίμονες. Πράγματι που είναι τα είδωλα και οι μάταιοι φόνοι των ζώων; Πού είναι οι ναοί και η φωτιά της δυσεβείας; Σβήστηκαν όλα από ένα άγιο αίμα και γκρεμίστηκαν, και μένει ο σταυρός η πολυδύναμη δύναμη, αόρατο βέλος, άυλο φάρμακο, παυσίπονο πλήγμα, δόξα γεμάτη όνειδος· ώστε, κι αν μύρια άλλα διηγηθώ για τον Χριστό, κι αν καταπλήξω τον ακροατή μου διηγούμενος μύρια θαύματα, δεν καυχιέμαι τόσο για εκείνα, όσο για τον σταυρό».

Η παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού

Μία μεγάλη εορτή της Εκκλησίας μας είναι η «παγκόσμιος Ύψωσις του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού».
Σύμφωνα με την ιερή παράδοση της Εκκλησίας μας, αμέσως μετά την εύρεση του Τιμίου Σταυρού, η αγία Ελένη τον ασπάσθηκε και τον παρέδωσε στον πατριάρχη Ιεροσολύμων Μακάριο, ο οποίος ύψωσε ψηλά τον Σταυρό του Χριστού για να τον δουν οι παρευρισκόμενοι χριστιανοί.

Πριν επεκταθούν στρατιωτικά οι ΗΠΑ στην Ελλάδα να προσμένουμε αιφνιδιαστικό τουρκικό κτύπημα. †ΗΓΓΙΚΕΝ η ώρα†

Σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας δεν γίνεται τυχαία. Η Ελλάδα σηκώνει τον Σταυρό  της ανήμερα του ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ και ακολουθεί τον αγαπημένο της ΧΡΙΣΤΟ διαβαίνοντας τις κακοτράχαλες γεωπολιτικές συμπληγάδες των ημερών μας.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πλέον ουδείς προλαμβάνει να αξιολογήσει τις εξελίξεις, απλώς οι εξελίξεις τον σέρνουν. Το αγαπημένο  πάλαι ποτέ τέκνο της Δύσης δηλ. την τουρκία την κόβουν ευγενικά φέτες και την ερεθίζουν με τον χειρότερο τρόπο , όπως μας τα προείπαν οι Άγιοι Πατέρες μας.