“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Ζήτησε πάλι άδεια από την Βουλή ο Γ. Παπανδρέου για ταξίδι στο εξωτερικό !!!

Μουρμούρες στη Βουλή για τη νέα άδεια απουσίας που ζήτησε ο Παπανδρέου
Για ακόμα μια φορά σήμερα το μεσημέρι ο Γιώργος Παπανδρέου ζήτησε άδεια απουσίας από τη Βουλή για ταξίδι στο εξωτερικό. Το αίτημα της άδειας διάβαζε ο προεδρεύων βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος. Μόλις ο κ. Γρηγοράκος τελείωσε την ανάγνωση, από την πλειονότητα των βουλευτών άρχιζαν τα πονηρά χαμόγελα και τα χαμηλόφωνα σχόλια. Από τα έδρανα της Χρυσής Αυγής όμως οι βουλευτές του κόμματος άρχισαν να φωνάζουν «πάλι άδεια θέλει αυτός; Θα μείνει ποτέ στην Ελλάδα; Είναι δυνατόν να δίνει η Βουλή άδειες στον πρωθυπουργό που κατέστρεψε τη χώρα;»

"Όταν αγαπάς το Χριστό, τους αγαπάς όλους"

του Γέροντος Πορφυρίου
«Ο Χριστός είναι η Εκκλησία και η Εκκλησία είναι ο Χριστός, που μας έχει προσλάβει όλους στον Εαυτό Του. Όταν αγαπάς τον Χριστό, αγαπάς συγχρόνως όλους τους ανθρώπους, χωρίς να ρωτάς αν οι άνθρωποι είναι άξιοι της αγάπης ή ακόμη αν την αποδεχθούν ή την απορρίψουν. Όταν θέλεις να συναντήσεις τον Χριστό, θα Τον βρεις στο χώρο της Εκκλησίας, γιατί εδώ είναι ενωμένη ολόκληρη η ανθρωπότητα με τον Θεό στο Πρόσωπο του Χριστού. Δεν μπορείς να επικοινωνείς με τον Χριστό και να μην τα έχεις καλά με τους άλλους ανθρώπους».

Η «Σαμιώτισσα» τραγουδιέται στην…Ταϊβάν! (Video)

Το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ταϊβάν, και πιο συγκεκριμένα η χορωδία του, αποδεικνύει περίτρανα πως η μουσική δεν έχει σύνορα και ενώνει τους ανθρώπους. Τραγουδώντας το δημοτικό «Σαμιώτισσα» μεταφρασμένο στα Αγγλικά, η χορωδία γίνεται ένα καλό παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους λαούς και συμβάλλει τα μέγιστα στο γεφύρωμα όποιου… χάσματος.

"΄Ασε με να μπω στη Συρία, μαζί με αραβικά στρατεύματα" - Πρόταση Ερντογάν σε Ομπάμα

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 
Πρόταση - έκπληξη του Ερντογάν για αραβο-τουρκική στρατιωτική δύναμη στην Συρία με την κάλυψη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους φέρεται να μετέφερε, ως βολιδοσκόπηση, ο Τούρκος Πρωθυπουργός στην Ουάσιγκτον στο πλαίσιο μιας «σιωπηλής διπλωματίας»  που εφαρμόζεται από την Άγκυρα! Αναλόγως δε της απάντησης του αμερικανού Προέδρου Ομπάμα  στην βολιδοσκόπηση  Ερντογάν, κάποιες από  τις χώρες του Αραβικού Συνδέσμου θα καταθέσουν παρόμοιες προτάσεις για δρομολόγηση εξελίξεων!.  

Ο Ταμήλος, ο Μάο και ο Σαμαράς

Σκίτσο του Δ. Χαντζόπουλου
Στο λόμπι του ξενοδοχείου, όπου μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Καραμανλή, βρέθηκε και ο Μιχάλης Ταμήλος. Πλησίασε τον Πρωθυπουργό και θέλησε να του δώσει ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες για την... Κίνα. «Εφτασε ως και την Κίνα η χάρη σου;» ήταν η αντίδραση του κ. Σαμαρά ακούγοντας τον βουλευτή του να του ομιλεί για τον... Μάο (λέγοντας μάλιστα ότι ήταν παλιός... μαοϊκός), για τον Ντενγκ Χσιαοπίνγκ και τους 860.000 οπαδούς που έχει στην πόλη Μπα Ναν της επαρχίας Τσονγκ Τσινκ (που είναι και γενέτειρα του Ντενγκ Χσιαοπίνγκ).

Ἐθνικὴ ντροπὴ

Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Ποτὲ δὲν ἐνοίωσα τόσο μεγάλη ντροπὴ γιὰ τὴν ἐθνική μου ταυτότητα ὅσο ὅταν εἶδα τὰ τουρκικὰ κανάλια νὰ δείχνουν μὲ ἀπαξιωτικο τρόπο τὶς σκηνὲς ποὺ ἐκτυλίχτηκαν στὸ κέντρο τῆς Ἀθήνας μὲ τοὺς πωλητὲς τῶν λαϊκῶν νὰ μοιράζουν τρόφιμα καὶ  κόσμος σὲ ἕνα πανδαιμόνιο νὰ τρέχει νὰ ἁρπάξει λίγα κρεμμύδια καὶ λίγα λαχανικά. Μέσα σὲ μίση ὥρα εἶχαν ἐξαφανιστεῖ τὰ πάντα καὶ οἱ Τοῦρκοι μὲ εἰρωνικὸ μειδίαμα σχολίαζαν ἀπαξιωμένα τὴν ἴδια ὥρα ποὺ ἐμεῖς οἱ «ἀνόητοι τηλεθεατὲς» τοὺς ἀποθεώνουμε πληρώνοντας τοὺς ἁδρὰ  γιὰ τὰ περίφημα τουρκικὰ σήριαλ τῆς ἐθνικῆς μας βλακείας

Συγκλονιστική φώτο «Προσδοκῶ ἀνάστασιν νεκρῶν καὶ ζωὴν τοῦ μέλλοντος αἰῶνος».

Και όπως λένε και στο Άγιον Όρος : "Αντε και στα δικά μας εν μετανοία"....
"και καλήν απολογίαν, την επί του φοβερού βήματος του Χριστού, αιτησώμεθα" ΠΗΓΗ: pentapostagma.gr
yiorgosthalassis.blogspot.com

Ο ρωσικός «φονιάς αεροπλανοφόρων»

Το hovercraft της κλάσης 1239 Bora, το πλοίο-φορέας πυραύλων του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής όλων των ειδικών του αμυντικού χώρου που συγκεντρώθηκαν στην έκθεση οπλικών συστημάτων, IDEF-2013, στην Κωνσταντινούπολη. Τα πλοία κλάσης 1239 (έχουν κατασκευαστεί μόνο δύο) αποτέλεσαν αληθινή επανάσταση στη στρατιωτική ναυπηγική. Σχεδιάστηκαν ως πυραυλοφόρα, ικανά να διασπάσουν τον κλοιό προστασίας ενός αεροπλανοφόρου και να το βυθίσουν. Είναι η πρώτη φορά διεθνώς που στάθηκε εφικτό να τοποθετηθούν οκτώ μεγάλοι αντιπλοϊκοί πύραυλοι σε αερόστρωμνο καράβι.

Οι τουρκο-προσκυνημένοι της Βουλής

Του Σάββα Καλεντερίδη 
Επί κυβερνήσεως Λουκά Παπαδήμου, το Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε προετοιμάσει νομοσχέδιο, στο οποίο υπήρχε διάταξη που ποινικοποιούσε την άρνηση των γενοκτονιών και των εγκλημάτων πολέμου. Αυτό στην πράξη σήμαινε ότι...αν περνούσε αυτή η διάταξη, όποιος στην Ελλάδα αμφισβητούσε ή αρνιόταν τη διάπραξη των Γενοκτονιών που αναγνωρίστηκαν από τη Βουλή των Ελλήνων, θα είχε να αντιμετωπίσει την Ελληνική Δικαιοσύνη και τις ποινές που προέβλεπε ο συγκεκριμένος νόμος...
Τότε, με κάποιον, άγνωστο σε μας τρόπο, η πληροφορία αυτή έφθασε στην τουρκική πρεσβεία και από κει στην τουρκική κυβέρνηση. Πάντως, υπάρχουν πληροφορίες -που χρήζουν διερεύνησης- ότι βουλευτές του Eλληνικού κοινοβουλίου που δεν εκλέγονται στη Θράκη συναντήθηκαν με τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα και συζήτησαν το θέμα...Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ακολούθησε παρέμβαση της Τουρκίας προς την Ελλάδα σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο και η εν λόγω διάταξη μπήκε στο …ράφι.

Όταν ο Α. Σαμαράς αποκαλούσε τις επιστρατεύσεις ως … «χουντικές μεθόδους»!!!

Μάχη για λίγα λαχανικά στο Μεταξουργείο...

ΣΕΡΑΦΕΙΜ για Χρυσή Αυγή: «Πατριωτισμός εἶναι ὅταν βάζεις πάνω ἀπ’ ὅλα τήν ἀγάπη γιά τήν χώρα σου. Ἐθνικισμός εἶναι ὅταν βάζεις πάνω ἀπ’ ὅλα τό μῖσος γιά τίς ἄλλες»

Ἐν Πειραιεῖ τῇ 14 Μαΐου 2013
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ
Ἡ ἡμερίδα πρωτοβουλίας μελῶν τῆς ΣΦΕΑ (1967-1974) «Κρίση καί δημοκρατική νομιμότητα» στό Πνευματικό Κέντρο τοῦ Δήμου Ἀθηναίων μέ τήν συμμετοχή ἐκλεκτῶν ὁμιλητῶν δυστυχῶς ἀπέτυχε παταγωδῶς νά προσδιορίση καί νά καταδείξη τήν αἰτία τοῦ προβλήματος πού μελέτησε. Εἶναι ἐξόχως λυπηρό ὅτι ἰδεοληψίες καί κατευθυνόμενη σκέψη ἀποστεροῦν ἀπό πολυσήμαντες προσωπικότητες τήν δυνατότητα ὀρθῆς διάγνωσης ἑνός προβλήματος καί αὐτό κατεδείχθη πληρέστατα στό συγκεκριμένο forum διότι ὅσα ἐτονίσθησαν ἀπό τούς ὁμιλητές ἦταν πράγματι ἀξιόλογα καί ἰδιαιτέρως ἐπίκαιρα ἀλλά ἀγνόησαν παντελῶς τήν οὐσία τοῦ προβλήματος τήν ὁποία καί δέν τόλμησαν νά ψαύσουν οὔτε κἄν ἀκροθιγῶς.

Δεν ασχολήθηκε κανείς με την οικογένεια του υπολοχαγού που αυτοκτόνησε

Ούτε ένας από τους επίσημους που έσπευσαν προχθές στη Χαλκίδα για τον εορτασμό του Αγίου Γεωργίου δεν βρήκε μισή λέξη να πει για να “παραπέμψει” στο τραγικό γεγονός της αυτοκτονίας του υπολοχαγού. Ούτε μισή λέξη κι ας βρέθηκαν όλοι στην πόλη όπου έγινε η τραγωδία. Κανείς δεν σκέφθηκε βέβαια να περάσει έστω -ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ- και να πει μια κουβέντα στη χήρα του υπολαχαγού. Να ενδιαφερθεί μήπως υπάρχει κάποια επείγουσα ανάγκη. Που υπήρξε αλλά η οικογένειά του το αντιμετώπισε με μεγάλη αξιοπρέπεια.

Αποστολή-μαμούθ ακολουθεί το “σουλτάνο” Ερντογάν στην Ουάσιγκτον

Ως σουλτάνος κατέφθασε στην Ουάσιγκτον, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος συνοδεύεται από υπουργούς, 65 διπλωμάτες, 150 επιχειρηματίες και πολλούς δημοσιογράφους. Η συνάντηση με τον πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα θα πραγματοποιηθεί αύριο. Για σήμερα ο κ. Ερντογάν αποφάσισε να εκτελέσει πρώτα τα θρησκευτικά του καθήκοντα. Στις 9.30 το βράδυ ώρα Αθήνας εγκαινίασε ένα Ισλαμικό Κέντρο και το νέο τζαμί στην πολιτεία του Μέριλαντ. Στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις με Τουρκο-Αμερικανούς για να καθοδηγήσει το τουρκικό στοιχείο της Αμερικής για τις επιδιώξεις της κυβέρνησής του.