“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Στάρετς Σαμψών-Την ώρα πού ή Θεία Λειτουργία τελείται στην γη, στο Ναό, τελείται και μια άλλη λειτουργία στον Ουρανό

ΣΤΑΡΕΤΣ ΣΑΜΨΩΝ-ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΤΕΚΝΑ
Η Θεία Λειτουργία
Την ώρα πού ή θεία λειτουργία τελείται στην γη, στο Ναό, τελείται και μια άλλη λειτουργία στον Ουρανό. Αυτό το έδειξε ό Θεός σε έναν άνθρωπο σε κάποιο μοναστήρι. Είχε διακόνημα να καθαρίζει τον πρόναο του καθολικού της Μονής. Ένας άλλος νεαρός μοναχός σκούπιζε τον χώρο από την Ωραία Πύλη μέχρι την πύλη της Εκκλησίας. Την ίδια ώρα γινόταν ή λειτουργία. Προσευχόταν λοιπόν για τον εαυτό του, όπως μπορούσε, με την απλότητα της καρδιάς του. Ξαφνικά στρέφει το βλέμμα του προς τα άνω και βλέπει τον ουρανό ανοιχτό και μια Αγία Τράπεζα. Μπροστά στην Αγία αυτή Τράπεζα ήσαν τρεις αρχιερείς γονατιστοί. Παράπλευρα έστεκε μια χορωδία με απερίγραπτη ομορφιά. Γινόταν ή θεία λειτουργία.

Αδωνις: Χαϊδεύεις τον Καμμένο-Παπαδάκης: Καλώς τον «μπουμπούκο» που θα μου κάνει και κριτική

Καβγάς ξέσπασε ανάμεσα στον Γιώργο Παπαδάκη και τον Αδωνι Γεωργιάδη με αφορμή συνέντευξη του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων στην εκπομπή του πρώτου.  Ο βουλευτής της ΝΔ είπε «όταν με βλέπει ο Καμμένος στη Βουλή φεύγει και το παίζει μάγκας μόνο εκεί που μπορεί».  Τότε ο κ. Παπαδάκης ζήτησε από τον Αδωνι Γεωργιάδη να μην διακόψει τη συνέντευξη του Πάνου Καμμένου. Ο τελευταίος αντεδρασε και είπε στον παρουσιαστή «προστατεύεις μια ζωή τον Καμμένο και δεν του κάνεις σημαντικές ερωτήσεις».  

Πληρώνουμε ΚΑΙ “ιδιαιτέρα μητρός Παπανδρέου”;

Αυτά μόνο στην Ελλάδα μπορούν να συμβούν. Τι αναφέρει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ για την αποσμασμένη που απασχολείται ως “ιδιαιτέρα μητρός Παπανδρέου”; Αν είναι αλήθεια το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος... για την “ιδιαιτέρα μητρός Παπανδρέου” που είναι αποσπασμένη στο γραφείο της κας Μαργαρίτας Παπανδρέου τότε είναι πολύ εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί η χώρα έφτασε στο γκρεμό και στον οικονομικό βούρκο.

ΟΙ ΠΕΙΡΑΤΕΣ …. ΤΗΣ Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ !!!

Έρευνες την άνοιξη στην δυνητική ελληνική ΑΟΖ και στην ΑΟΖ Κύπρου ανακοίνωσε η Άγκυρα!
Tην εναρξη ερευνών την ερχόμενη άνοιξη, για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων στα τεμάχια «1», «4», «5», «6» και «7», της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), καθώς και στο τεμάχιο «12», το οποίο υποτίθεται ότι ανήκει στην ΑΟΖ του ψευδοκράτους, ανακοίνωσε η Αγκυρα. Όπως αναφέρει η Hürriyet  οι έρευνες θα γίνουν και στην δυνητική ελληνική ΑΟΖ, μεταξύ Κύπρου και Καστελορίζου. Και ακόμα σκέφτονται στην κυβέρνηση αν πρέπει να καταθέσουν συντεταγμένες υφαλοκρηπίδας και προετοιμάζονται για την ... διακυβερνητική, δηλαδή την κοινή δυνεδρίαση των υπουργικών συμβουλίων Ελλάδας και Τουρκίας στην Κωνσταντινούπολη!

ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΑΙΠΕΔ !!!

Φιάσκο "a la Ελληνικό" εν όψει σε ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ - Αποχωρεί η Sintez - Χάνονται 1,9 δισ. ευρώ!
Προ νέου φιάσκο, ανάλογου με την περίπτωση του Ελληνικού, όπου το ΤΑΙΠΕΔ κατάφερε να διώξει το κράτος του Κατάρ και τα 6 δισ. επένδυσης επειδή απέρριπτε την διακρατική συμφωνία αν και κανείς από τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους ούτε κατά διάνοια μπορούσε να συγκριθεί με την προσφορά του Κατάρ, βρίσκεται η κυβέρνηση στην περίπτωση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ!

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 170 ΧΡΟΝΙΑ ...

ΕΦΥΓΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ, Ο ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Του π. ΙΩΣΗΦ - ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΝΕΑΣ ΖΗΛΑΝΔΙΑΣ
Μία από τίς κορυφαίες μορφές του Ελληνισμού διαχρονικά, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, είναι χωρίς αμφιβολία ό Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο θρυλικός Γέρος του Μωρία, όπως τον ονόμασε ή λαϊκή φωνή. Όταν ή μακαρίτισσα ή Σοφία Βέμπο τραγουδούσε: «Γεια καί χαρά σας, Μωραΐτες αδελφοί, πού αν μάνα δεν σας γέννα, οϋτ' "Αγια Λαύρα θάχαμε, ούτε Εικοσιένα», λίγο σκανδαλιζόμουνα. Αμάν, πια, πάλι με τους Μωραΐτες! Νισάφι! Μας έπρηξαν! Οι υπόλοιποι Έλληνες, δηλαδή, δεν κάναμε τίποτα; Ό σκανδαλισμός μου σταμάτησε όταν το βλέμμα μου στηλώθηκε στην πολυσέβαστη μορφή του Κολοκοτρώνη. - Μάλίστα εΐπα. "Αν τόπε για τον Κολοκοτρώνη, τότε δεν χωράει κουβέντα! Έτσι είναι!... Συμφωνώ καί επαυξάνω!...

EΛΛΑΣ - ΡΩΣΙΑ: 1000 χρόνια πνευματικών δεσμών

Βίντεο που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Ελληνορωσικού Συνδέσμου Φιλίας Νομού Καρδίτσας με θέμα "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΙΚΗ ΦΙΛΙΑ" την Κυριακή 2-12-2012 http://ethniki-paideia.blogspot.gr

Ξύπνα...Πεθαίνεις

Στόχοι στη γλώσσα των αριθμών.
Αριθμοί ελεγχόμενοι, καθοδηγούμενοι.

Άνθρωποι στο στόχαστρο.
Ζωές υπό αμφισβήτηση.
Καθημερινότητα επιβίωσης.
Επιβίωση στην....Εξαθλίωση.

Νισάφι πια.

Υπό διωγμό το εισόδημα. Μικρό ή μεσαίο.
500 ευρώ το μήνα κι είσαι...πλουτοκράτης.

Κεραμίδι;; Κατάσχεται.

Για να έχεις ψωμί και φάρμακο
πρέπει να πληρώνεις τοκογλύφους.
Μπροστάντζα.

"Οἱ ἄνθρωποι ἀγάπησαν τὸ σκοτάδι καὶ ὄχι τὸ φῶς, καὶ γι’ αὐτὸ θλίβονται"

Γράφει ὁ μοναχὸς Μωυσῆς, Ἁγιορείτης
Θλίψη
Ἐπικρατεῖ μία συννεφιὰ στὸν τόπο μας. Πρόσωπα σκυθρωπά, ἀγέλαστα, θλιμμένα. Δὲν ὑπάρχει ἄνθρωπος ποὺ νὰ μὴν πέρασε θλίψη. Διάφορες εἶναι οἱ πηγὲς τῆς θλίψεως. Κουράζουν τὸ σῶμα καὶ τὴν ψυχή. Οἱ θλίψεις μποροῦν νὰ ἀρρωστήσουν τὸν ἄνθρωπο, ἀλλὰ μποροῦν καὶ νὰ τὸν ὡριμάσουν καὶ νὰ τὸν καλλιεργήσουν. Νὰ τὸν κάνουν νὰ δεῖ τὸν συνάνθρωπό του μὲ μεγαλύτερη ἐπιείκεια, κατανόηση καὶ συμπάθεια.