“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Τελικά η μας “δουλεύουν” εκεί στη Γερμανία, ή ο Αντώνης έχει μεγάλη “γοητεία” !!!

Διαβάστε τα σχετικά δημοσιεύματα από την iefimerida για τις αντιδράσεις των γερμανών πολιτικών πριν και μετά  την επίσκεψη Σαμαρά !!!
Μέρκελ προς Γερμανούς πολιτικούς: «Να ζυγίζετε τα λόγια σας όταν μιλάτε για την Ελλάδα»
Σόιμπλε σε Στουρνάρα: Να μου τηλεφωνείς όποτε θέλεις
Στενότερη αναμένεται να είναι η συνεργασία της γερμανικής κυβέρνησης με την ελληνική το επόμενο χρονικό διάστημα, και αυτό φαίνεται από την «ατάκα» του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε όταν έδινε το κινητό του στον Γιάννη Στουρνάρα. Συγκεκριμένα, οι δύο υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν να έχουν στο εξής «ανοιχτή γραμμή» ώστε να συνεννοούνται για κάθε θέμα που ανακύπτει. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», όταν ο κ. Σόιμπλε έδινε τον αριθμό του κινητού του στον κ. Στουρνάρα του είπε: «Να τηλεφωνείς όποτε θέλεις»

Συνελήφθη ο εμπρηστής της Χίου - Κατέκαψε το νησί επειδή δεν τον προσέλαβαν στην Πυροσβε στική!

Ένας 24χρονος συνελήφθη για τους πρόσφατους εμπρησμούς στη Χίο, ο οποίος ομολόγησε 14 εμπρησμούς στα βόρεια του νησιού με τη δικαιολογία οτι δεν τον προσέλαβαν στην Πυροσβεστική. Ο δράστης δεν ανέλαβε την ευθύνη για τον πρώτο εμπρησμό κατά την πρώτη ημέρα της πυρκαγιάς, το περασμένο Σάββατο. Μάλιστα ο πατέρας του 24χρονου είναι πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης! Εντύπωση είχε προκαλέσει η συμπεριφορά του δράστη, ο οποίος πάντα κατέφθανε πρώτος στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης... Η σύλληψη έγινε από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εμπρησμών που είχαν μεταβεί στο νησί.

Ζ. Κ. Γιούνγκερ: "Η μπάλα βρίσκεται στα χέρια της Ελλάδας…”

Η γελοιογραφία της εβδομάδας

Στα «μαύρα» ταμεία της Siemens ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού;

Ο Ιωάννης Καρακώστας είναι διαπρεπής καθηγητής και σήμερα έχει την ιδιότητα του νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού. Κατά τη διάρκεια του πλούσιου εργασιακού του βίου ήταν και νομικός σύμβουλος της Siemens Α.Ε. Όταν αποκαλύφθηκε αυτό, ο ίδιος ισχυρίσθηκε πως είχε φύγει με την έλευση Χριστοφοράκου (Οκτώβριος 1996) επειδή δεν τον δεχόταν στο γραφείο του και «η συνεργασία ήταν αδύνατη» – εμφανίσθηκε περίπου ως «αντιστασιακός» στα ήθη που έφερε η διοίκηση Χριστοφοράκου. Όμως στην εκκρεμή δικογραφία για τη Siemens -6 χρόνια έχουν περάσει από τις συλλήψεις στη Γερμανία και εδώ ακόμη συντάσσεται κατηγορητήριο…- υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν ότι πληρωνόταν από τα «μαύρα» ταμεία της και την περίοδο Χριστοφοράκου!

Σκανδαλίδης:" Ας έρθει στη βουλή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης"

«Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι» δηλώνει στην Real News o κ. Σκανδαλίδης και υπογραμμίζει ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να ψηφίσει μέτρα που είναι εκτός της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, της οποίας συντάκτης ήταν ο ίδιος μαζί με τους κυρίου Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Δημήτρη Χατζησωκράτη από ΝΔ και ΔΗΜΑΡ.

Παραλήρημα Μπεγλίτη στη Κόρινθο !!! Πολίτης: “Μας κουράσατε κύριε….”

Γέλασε ο κάθε πικραμένος με την ομιλία Μπεγλίτη στο ΔΣ της Κορίνθου για το θέμα του 6ου ΣΠ
Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, ερειστικός και εκτός τόπου ήταν χθές βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο της Κορίνθου ο πρώην υπουργός κ. Πάνος Μπεγλίτης. Κατάφερε να εξοργίσει τους πάντες και να δεχθεί ακόμα και χυδαίες προσωπικές επιθέσεις. Ηταν ο μόνος που δέχθηκε απο παντού φραστικές επιθέσεις…Ο κ.Μπεγλίτης εκνεύρισε ακόμα και το σύνολο των στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έβλεπαν αμήχανοι τον πρώην υπουργό να διεκδικεί ρόλο μικρού Πάγκαλου και να προκαλεί.. Ο ίδιος συνέχισε την ίδια τακτική ακόμα και όταν είχε φέρει εκατοντάδες ανθρώπους σε κατάσταση υστερίας.

Άγιος Φανούριος ο Μεγαλομάρτυς

Ο Άγιος Φανούριος είναι αναμφίβολα μια άγια, σημαντική νεανική μορφή, που ξεχωρίζει με τον δικό του τρόπο ανάμεσα στους άλλους Αγίους της χριστιανοσύνης, γιατί δεν τιμάται απλώς σε μια μόνον ημε­ρομηνία, αλλά η πίστη των χριστιανών κά­νει συχνά τη γνωστή φανουρόπιτα. Ο Άγιος Φανούριος, που έζησε στα Ρω­μαϊκά χρόνια, συγκρούσθηκε τότε θαρρετά με τον κόσμο της ειδωλολατρίας, γιατί το χριστιανικό πνεύμα του θεανθρώπου, δεν του επέτρεπε ν' αρνηθεί τις αναμφισβήτη­τα ενάρετες αρχές του. Έτσι τα 12 μαρτύ­ρια που υπόφερε ο Άγιος, αποτελούν για μας ένα δυνατό κίνητρο για αντοχή και προ­σκόλληση στις ηθικές αξίες του χριστιανι­σμού, για να βγούμε νικητές από ένα αδιά­κοπο αγώνα, ενάντια στην απιστία και αδικία της εποχής μας. Ο Άγιος μας δίδαξε με την πραγματική θυσία του, πως εμείς τώ­ρα δεν παλεύουμε βέβαια με στρατοκράτες Ρωμαίους και απαίσιους Αγαρηνούς, αλλά έχομε ν' αντιμετωπίσουμε τις πιο έντεχνα στημένες παγίδες του υλισμού και αθεϊσμού, που προσπαθούν μαζικά να σαρώσουν τις τάξεις των χριστιανών. Ο Άγιος Φανούριος ακόμα μας δίδαξε, πως το στεφάνι της ενάρετης ζωής δεν κερ­δίζεται εύκολα, αλλά μόνον με συνεχείς δο­κιμασίες, με θάρρος, υπομονή και αντοχή. Επομένως σαν αληθινοί αγωνιστές της πί­στεως ας μιμηθούμε την υποδειγματική και άμεμπτη ζωή του Αγίου, για να καταξιωθούμε κάποτε κι εμείς να τιμήσουμε το χρι­στιανικό όνομα που φέρουμε, όπως κι αυ­τός επάξια το τίμησε.

Ο διάβολος καταφλέγεται, μαστιγώνεται και δέρνεται από την Ευχή !!!

Του Πρωτοπρ. Στεφάνου Κ. Αναγνωστόπουλου
Ένα περιστατικό από τις εμπειρίες του γέροντος Ιωσήφ του ησυχαστού.
Ένας νέος, πριν από χρόνια, είχε πολλά ψυχικά προ­βλήματα και είχε φθάσει μέχρι δαιμονοκρατίας. Απεφά­σισαν οι δικοί του και ο ίδιος, να μεταβή στο Άγιον Όρος και να ενταχθή σε μιά συνοδεία. Ο Γέροντας της συνοδείας, Ιωσήφ ο Ησυχαστής, πε­ρίφημος για την δύναμη της προσευχής του, τον κράτησε, του έμαθε την προφορική Ευχή και τον έβαλε να σκαλίζη μερικά ξύλινα Σταυρουδάκια. Οποιαδήποτε κι αν ήτο η εργασία του, νύχτα, πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, μέσα στην εκκλησία και έξω απ αυτήν, όπου κι αν ευρίσκετο, θα έ­πρεπε να λέη συνεχώς με το στόμα του: «Κύριε Ιησού Χρι­στέ, Ελέησον με». Πολλές φορές αναποδογύριζε τα τραπέζια, έκανε άνω-κάτω το μικρό κελλάκι του, κλείδωνε τις πόρτες, ξερρίζωνε τα μικρά σπαρμένα λαχανικά, έκοβε τα δενδράκια, πε­τούσε πέτρες, φώναζε, τσίριζε, έβγαζε αφρούς από το στό­μα του. Και μάλιστα μέσα στη νύχτα συνέβαινε με γυναι­κεία φωνή να βωμολοχή χυδαιότατα και να ακούγεται η φω­νή του διαβόλου, η οποία του έλεγε:
-Πάψε, με καις! Πες τίποτε άλλο, πες ό,τι θέλεις, πες από την Λειτουργία, ψάλλε από το πρωί μέχρι το βράδυ, μόνο αυτό το Όνομα μη λες! 

Ο Νταβούτογλου βάφει γκρίζο το Αιγαίο, απαγο ρεύοντας στην Αθήνα την πώληση βραχονησίδων

Αν και έχουμε ήδη γράψει πως το μεγαλύτερο μέρος του Αιγαίου έχει γκριζοποιηθεί μέσα από τις κρυφές συζητήσεις Παπανδρέου Ερντογάν, έρχεται σήμερα ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, μέσα από μία δήλωση που ξεπερνάει τα όρια της προκλητικότητας και θέτει φραγμούς στην περίπτωση που η Ελλάδα πάρει απόφαση να πουλήσει βραχονησίδες της! Ποιός θα το περίμενε πως ο μεγαλύτερος υπερασπιστής των βραχονησίδων του Αιγαίου, θα ήταν ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, αφού η Ελληνική κυβέρνηση φέρεται να έχει την πολιτική βούληση να εκμεταλλευθεί την ύπαρξή τους...Έτσι «γκριζάρουν» εκ νέου οι ελληνικές βραχονησίδες και τα νησιά στο Αιγαίο, καθώς ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου θέτει με έμμεσο τρόπο θέμα κυριαρχίας για το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι και ξεκαθαρίζει ότι υπάρχουν θέματα με την κυριότητα ορισμένων νησίδων και βραχονησίδων (γενικώς και αορίστως, απλώνοντας έτσι το εύρος των τουρκικών απαιτήσεων και στο υπόλοιπο Αιγαίο και όχι μόνο).

Κρανίου τόπος οι Αφίδνες – Εικόνες από την πυρκαγιά και την καταστροφή

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από την πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου στις Αφίδνες και επεκτάθηκε και στις παρακείμενες περιοχές. Κάτοικοι και πυροσβεστικές δυνάμεις σε Κρυονέρι, Άγιο Στέφανο, Άνοιξη και τους γύρω οικισμούς κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σβήσουν την φωτιά η οποία ωστόσο κατάφερε και έκαψε πέρα από πολλά στρέμματα γης, και ανθρώπινες περιουσίες.

ΕΚΤ - ο χειρότερος... ευρωτοκογλύφος!

Του Γιώργου Δελαστίκ
Μέσα στο κλίμα της μαζικής δραπέτευσης των Αθηναίων από την πρωτεύουσα κατά το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου για μια ανάσα «διακοπών», που φέτος ήταν εξαιρετικά σύντομες και οικονομικά λιτές, βοηθούσης και της σιωπής των περισσότερων μέσων ενημέρωσης, ελάχιστοι αντιλήφθηκαν και συνειδητοποίησαν σε βάθος πόσο κοντά έφερε την Ελλάδα στη χρεοκοπία η συνδυασμένη δράση των δύο υποτιθέμενων σωτήρων μας: των... κρατών της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας! Αυτών δηλαδή που θεωρητικά και πρακτικά κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να μας γλιτώσουν από τη χρεοκοπία!

“Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΓΟΗΤΕΙΑΣ” !!!

«Σθεναρή αντίσταση Μέρκελ στην επίθεση γοητείας»
Τη «σθεναρή αντίσταση» της Ανγκελα Μέρκελ στην «επίθεση γοητείας» του Α. Σαμαρά επισημαίνουν αρκετά διεθνή ΜΜΕ στα σχόλιά τους για το χθεσινό ελληνογερμανικό ραντεβού. Αν και τονίζουν ότι η γραμμή της Γερμανίας παραμένει ίδια («συνεχίστε με την εφαρμογή του προγράμματος») αναγνωρίζουν ταυτόχρονα ότι η τελική έκβαση της επίσκεψης Σαμαρά στο Βερολίνο είναι ότι η «Ελλάδα δεν είναι ξεγραμμένη»

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Κύμη Ευβοίας

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες αναμένεται να δώσουν οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν κοντά στην Κύμη Ευβοίας, καθώς η πυρκαγιά κατευθύνεται σε κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά αυτή την ώρα έχει προχωρήσει στην περιοχή Κορασίδα και κατευθύνεται προς τον Κάλαμο , όπου η κυκλοφορία έχει διακοπεί από την αστυνομία. Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται και η Αχλαδερή, ενώ νωρίτερα οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών στον οικισμό Ματράκι.H πυρκαγιά στην Εύβοια ξέσπασε τα ξημερώματα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στην περιοχή του Αυλωναρίου. Στην περιοχή επιχειρούν 32 οχήματα της πυροσβεστικής με 80 άνδρες και πεζοπόρο τμήμα 27 ανδρών, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού.