“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

☦ Φύτευε αρετές και ξερίζωνε πάθη

Απάνθισμα από τον Άγιο Μακάριο

Ευτυχώς που οι άγιοι πατέρες της Ορθοδοξίας μας μιλήσανε διεξοδικά για τις αρετές, τις ανάσες  της ψυχής μας, γιατί σήμερα αυτά τα ιερά πρότυπα δυστυχώς έχουν εξοστρακιστεί από την καθημερινότητά μας.

Ο άγιος Μακάριος συμβουλεύει πως όσοι αγαπούν την αρετή χρειάζεται να αγωνίζονται ακατάπαυστα για την τήρηση των θείων εντολών.

Ό,τι και εάν κάνουν. Είτε τρώνε και πίνουν είτε προσεύχονται ή διακονούν.

Ώστε όποιο αγαθό επιτύχουμε να γίνεται για τη δόξα του Θεού και όχι για τη δική μας.

Τότε και  η φύλαξη των εντολών θα γίνεται πιο εύκολα καθώς θα την ελαφρύνει η  αγάπη του Θεού.

☦Ο Μητροπολίτης Κοζάνης μας προτρέπει να κάνουμε το εμβόλιο και να εμπιστευόμαστε την άθεη όπως λεει επιστημονική κοινότητα.

Μητροπολίτης Κοζάνης: “Να κάνετε το εμβόλιο, κι αφήστε κάποιους φανατικούς, δήθεν Χριστιανούς.”

"Να κάνετε το εμβόλιο κι αφήστε κάποιους φανατικούς, δήθεν Χριστιανούς, κληρικούς και λαϊκούς, τους λεγόμενους “Ζηλωτὰς” να λένε ότι ο ζηλωτισμός τους που είναι παρεκτός του Ευαγγελίου τους κατευθύνει", ανέφερε ο... Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, κατά το σημερινό κήρυγμά του και πριν την κοπή της πίτας εντός του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Κοζάνης.

"Ο Θεός είπε δια της Σοφίας Σειράχ να ακούμε την επιστημονική κοινότητα. Τώρα αν η επιστημονική κοινότητα δεν πιστεύει στον Θεό, είναι δικό της πρόβλημα.

☦Το Βλογημένο Μαντρί

Κάθε χρόνο ο Άγιος Βασίλης τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς γυρίζει από χώρα σε χώρα κι από χωριό σε χωριό, και χτυπά τις πόρτες για να δει ποιος θα τον δεχτεί με καθαρή καρδιά. Μια χρονιά λοιπόν, πήρε το ραβδί του και τράβηξε. Ήτανε σαν καλόγερος ασκητής, ντυμένος με κάτι μπαλωμένα παλιόρασα, με χοντροπάπουτσα στα ποδάρια του και μ’ ένα ταγάρι περασμένο στον ώμο του. Γι αυτό τον παίρνανε για διακονιάρη και δεν τ’ ανοίγανε την πόρτα. Ο Άγιος Βασίλης έφευγε λυπημένος, γιατί έβλεπε την απονιά των ανθρώπων και συλλογιζότανε τους φτωχούς που διακονεύουνε, επειδής έχουνε ανάγκη, μ’ όλο που αυτός ο ίδιος δεν είχε ανάγκη από κανέναν, κι ούτε πεινούσε, ούτε κρύωνε.

☦ Το "φλουρί " της Ελλάδος για το 2021 ο ΧΡΙΣΤΟΣ

Το «ΦΩΣ του Κόσμου» που βγήκε στην Λέσβο δείχνει ότι το νησί αυτό και τα άλλα νησιά του ΑΙΓΑΙΟΥ είναι ΟΡΘΟΔΟΞΑ και Ελληνικότατα, ότι και να εργάζονται οι τούρκοι και οι διεθνείς χορηγοί τους.

Ένα συγκλονιστικό συναξάρι άγνωστο στους πολλούς που αναφέρεται στην ανεύρεση του περίτεχνου  εικονίσματος – εγκολπίου «ΦΩΣ του κόσμου»  του Κυρίου Παντοκράτορος στα αγιοποτισμένα χώματα του Λόφου των Καρυών της Θερμής της Λέσβου την 1η Αυγούστου του 1961 παράλληλα με τα υπόλοιπα θαυμαστά γεγονότα που συνέβησαν εκεί και αφορούσαν την ανεύρεση των Ιερών Λειψάνων των Νεοφανών Αγίων Πρωτομάρτυρων της Ρωμιοσύνης Αγίου Ραφαήλ , Νικολάου και Ειρήνης που είχαν ήδη ξεκινήσει από τον Ιούνιο του 1959.