“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Ο Ερντογάν κήρυξε… θρησκευτικό πόλεμο στους Κούρδους

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ενώ πλησιάσουν οι κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία και ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι είναι σχεδόν αδύνατο οι Ισλαμιστές να εξασφαλίσουν την απόλυτη πλειοψηφία για να προχωρήσουν στην συνταγματική αναθεώρηση, ο Ταΐπ Ερντογάν ανοίγει ένα καινούργιο μέτωπο με τους Κούρδους, αυτή την φορά με καθαρά θρησκευτικό χαρακτήρα.

Νίκος Βούτσης: “Μας θέλουν γκαρσόνια της Ευρώπης”

«Μοιράζουν τα λεφτά αλλού και εξαιρούν την Ελλάδα» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών
Την ώρα που οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-δανειστών βρίσκονται σε πολύ κρίσιμο σημείο, με τις δύο πλευρές να προσπαθούν να καταλήξουν σε μια συμφωνία υπό την ασφυκτική πίεση του χρόνου, ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης τοποθετήθηκε επί του θέματος εκφράζοντας την άποψη ότι «θέλουν να γίνουμε γκαρσόνια της Ευρώπης».

Τα αλβανικά εδάφη σφηκοφωλιές τζιχαντιστών – Το λένε επισήμως οι ΗΠΑ

Το είπε «ευγενικά» και έμμεσα ο Αμερικανός υπουργός, ωστόσο, αυτό που εννοούσε ήταν απλό: Οι Αλβανοί παράγουν πολλούς τζιχαντιστές, δυσανάλογα πολλούς σε σχέση με τον πληθυσμό τους.
«Τα Δυτικά Βαλκάνια αποτελούν μεγάλη πηγή ξένων μαχητών που πολεμούν στη Συρία και το Ιράκ, σε αναλογία με τον πληθυσμό τους», δήλωσε ο βοηθός αναπληρωτής υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Ευρώπη και την Ευρασία, Χόιτ Μπράιαν Γιε (Hoyt Brian Yee), κατά τη διάρκεια ακρόασης στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών.

“Η ρωσική αρκούδα ξυπνάει από τη χειμερία νάρκη”

Τούρκικο δημοσίευμα επικαλούμενο αμερικανικό περιοδικό ‘εθνικού συμφέροντος’ επισημαίνει ότι ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε την πιο ολοκληρωμένη…. διαδικασία εκσυγχρονισμού και επανεξοπλισμού του, στην πρόσφατη ιστορία του.
Με τίτλο «Η αρκούδα ξυπνάει από τη χειμερία νάρκη» παρομοιάζει τον προγραμματισμό και την ανάπτυξη που πραγματοποιείται τελευταία στη ρωσική πολεμική μηχανή, προκειμένου να φθάσει στο στόχο που έχει θέσει: τον πιο ισχυρό στρατό στην Ευρασία.

Προσευχή κατά τζιχαντιστών…

Πολλές φορές και κατά επανάληψη στην αρθρογραφία μας χρησιμοποίησα  την φράση προσευχή του Οσίου Νικολάου του Κατασκεπηνού που συνήθιζε να λέει ο Όσιος Παίσιος ο Αγιορείτης  “Αθέων Αγαρηνών τα βέλη σύντριψον Δέσποινα και πάσαν επιβουλήν δαιμόνων ματαίωσον, λαόν  Χριστεπώνυμον σκέπων και φύλαττων, ίνα πόθω σε δοξάζωμεν”.

Διοικητής ρωσικής υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών (GRU): "Ετοιμαστείτε για εισβολή του ISIS στην Ευρώπη"

ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΙΓΚΟΡ ΣΕΡΓΚΟΥΝ: "ΑΦΘΟΝΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟ Σ.ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡ"
Η διεθνής τρομοκρατία έχει όνομα και λέγεται «ακραία ισλαμική» και δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ και τη Δύση, ενώ χρηματοδοτείται από την Σαουδική Αραβία και το Κατάρ,  είναι το γενικό συμπέρασμα του αντιστράτηγου Igor Sergun  (Ίγκορ Σεργκούν - Αριστερά στην φωτό  μαζί με τον Ρώσο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Valery Gerasimov) διευθυντή του κλάδου της στρατιωτικής κατασκοπείας των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων GRU.

Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΔΕΡΦΙΑ ΑΛΛΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ! ΙΔΟΥ...

Ο Μπουτάρης θεωρεί τους Τούρκους αδέλφια και αγοράζει από τους  Γερμανούς... Ο καλός μας δήμαρχος στηρίζοντας την Ελληνική παραγωγή αγόρασε τους στύλους για την φωταγώγηση του πεζόδρομου της "Αγίας Σοφίας"  από την φίλην χώρα Γερμανία.

Μια βόλτα με drone στην Ανταρκτική!

Ένα ταξίδι στο πιο κρύο και αφιλόξενο μέρος του πλανήτη που θα σας εντυπωσιάσει! Μέσα από τα μάτια ενός drone , η Ανταρκτική δείχνει τις ομορφιές της έτσι όπως δεν τις έχετε ξαναδεί. Το 98% καλύπτεται από πάγο, ενώ πουθενά δεν μένουν μόνιμοι κάτοικοι.

Η ευλογία και το χρέος να είσαι Αγιορείτης

Θυμάμαι έναν επισκέπτη που είχε πει κάποτε: «Μα τι κάνετε τόση ώρα μέσα στην εκκλησία; Δεν μπορώ να καταλάβω πως περνάτε τόσες ώρες, κοιμάστε;
Εγώ δεν μπορώ να καθήσω άπραγος. Θέλω κάτι να κάνω, αλλοιώς θα με πιάσουν τα νεύρα μου». Κι έτσι που τα έλεγε ο άνθρωπος αυτός, τον δικαιολογούσα. Δεν είχα όμως εκείνη τη στιγμή να του πώ κάτι.