“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

☦ Ὑπάρχει plan B καί λέγεται Παναγία!

«Καὶ σὲ μεσίτριαν ἔχω, πρὸς τὸν φιλάνθρωπον Θεόν»

Πρὸς ὅλους τούς ἀγαπητοὺς φίλους bloggers καὶ πρὸς τὰ μέλη καί φίλους.  Διαδῶστε τὸ παρακάτω μήνυμα ἐν ὄψει τοῦ καλοκαιριοῦ τοῦ Πάσχα.

 Μέσα στὸν Αὔγουστο, τόν μήνα τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου, στηρίξτε τὸ φρόνημα καὶ τὴν ψυχὴ τοῦ Ἑλληνικοῦ λαοῦ ἐν μέσω δύσκολων συγκυριῶν ποὺ πρόκειται νὰ βιώσουμε… καὶ ἤδη βιώνουμε. «Πυροδοτῆστε» μὲ τὰ πνευματικὰ ὄπλα τῆς ζώσης Πίστεώς μας τὸν καθηγμένο Ἕλληνα. Μὲ ζωντανὲς πνευματικὲς ἀναρτήσεις γίνετε ἡ αἰτία νὰ σηκωθεῖ τὸ κεφάλι τοῦ Ἕλληνα καὶ τῆς Ἑλληνίδος πάλι ψηλά.

☦ ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ λες και τα έλεγε για ΣΗΜΕΡΑ " «Σκαμπίλι από την Παναγία ήταν. Άρχισε η φωτιά την πρώτη μέρα της νηστείας»

ΦΩΤΟ από https://www.facebook.com/groups/2618216624885821

«Μετά τη μεγάλη φωτιά του καλοκαιριού στο Άγιον Όρος, είχα πάει να δω το γέροντα. Ήταν «θυμωμένος» και φώναζε. «Σκαμπίλι από την Παναγία ήταν. Άρχισε την πρώτη μέρα της νηστείας και τελείωσε την τελευταία (με το παλιό εορτολόγιο που γιορτάζει το Όρος). Λέγανε ότι θα σβήσει πιο μπροστά, γιατί δε φυσούσε και όμως έσβησε την τελευταία μέρα κι ας είχε αέρα. Λες και την οδηγούσε ένα χέρι, πήγαινε γύρω – γύρω από ‘κει που δεν την περιμένανε και παρέκαμπτε τις ζώνες ασφαλείας. Κάηκαν τα δάση! Κάηκε το κοσμικό φρόνημα;»

☦ Αμβρόσιος: Μηνύματα οι φωτιές, σεισμοί - Ελάτε στην Εκκλησία να αρπαχτούμε από το φουστάνι της Παναγίας

Όλα αυτά τα παράδοξα, που συμβαίνουν στις ημέρες μας, δηλ. οι πυρκαϊές, οι πλημμύρες, οι σεισμοί, η πείνα και οι λοιμικές ασθένειες, που πλήττουν ολόκληρο τον πλανήτη μήπως είναι σημάδια του Ουρανού; Μήπως ο Πανάγαθος Θεός μας δίνει το μήνυμα, ώστε από την αμαρτωλή ζωή, την ασέβεια και την απομάκρυνσή μας από τον Ναό, να επιστρέψουμε και πάλι στην πατρική αγκαλιά Του, για να γλυτώσουμε και να σωθούμε, όπως ό Άσωτος υιός;

☦ Η ελεημοσύνη του πλουσίου (Γεροντικό)

Κάποιος πλούσιος χριστιανός επισκέφτηκε κάποτε έναν Ερημίτη και φεύγοντας, του πρόσφερε ένα γερό φιλοδώρημα. Εκείνος όμως με κανένα τρόπο δεν ήθελε να το δεχθεί.

-Πάρε το αββά, τον παρακαλούσε ο επισκέπτης, και μοίρασε το στους φτωχούς.

☦ Αδελφοί ο ΟΣΙΟΣ ΔΑΒΙΔ και ο ΑΓΙΟΣ ΙΑΚΩΒΟΣ σταμάτησαν την φωτιά έξω από το Μοναστήρι τους

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΠΡΟΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΠΟΥ ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΑΓΙΩΝ.

ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ .

"Εκτός από τις Ροβιές, η φωτιά καίει ανεξέλεγκτα στο χωριό Κουρκουλοί και κατευθύνεται πλέον προς Σκεπαστή, ενώ το άλλο μέτωπο σταμάτησε λίγο πριν το Μοναστήρι του Οσίου Δαβίδ, το οποίο εκκενώθηκε, αν και τρεις μοναχοί αρνήθηκαν να το εγκαταλείψουν. Άλλο μέτωπο είναι στη Δαμιά, ενώ υπάρχει ένα ακόμη μέτωπο στο Καλαμούδι κάτω από τη Μονή Οσίου Δαβίδ." 

☦ Είναι προτιμώτερη η καθαρή καρδιά από πολλά θεωρούμενα αγαθά ;

Ήταν ένας νεαρός στρατιώτης, ο οποίος ζούσε άτακτα. Αλλά, αγαπούσε την Υπεραγία Θεοτόκο και την παρακαλούσε συχνά να τον βοηθήσει.

Μια μέρα, που κατάκοπος και πεινασμένος από δύσκολες στρατιωτικές υποχρεώσεις, βρισκόταν μόνος σ’ ένα άγριο μέρος, παρουσιάστηκε μπροστά του η Παναγία. Κρατούσε στα χέρια της ένα πιάτο καλό φαί και ένα κανάτι με νερό.

☦ ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΘΕΤΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ!

ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑ ΘΑΡΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 2015

Όπως αφηγήθηκε πρόσφατα δημόσια ο γνωστός σε όλους πατήρ Ανανίας Κουστένης, λίγο πριν τις Εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015, σε κάποιο μέρος της ελληνικής επικράτειας, πήγαινε ένας παπάς να λειτουργήσει με το αυτοκίνητό του. Και στον δρόμο τον σταμάτησε ένας άλλος παπάς και του λέει:

"Θα με πάρετε και εμένα πάτερ";