“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Άχρηστες οι μάσκες, πάρτε αδιάβροχα !!!

Δένδιας: Ρίψεις νερού αντί δακρυγόνων στις διαδηλώσεις...
Μείωση στο ήμισυ των οργανικών μονάδων της ΕΛΑΣ και δημιουργία αστυνομίας 40.000 ένστολων προβλέπει το σχέδιο αναδιάρθρωσής της, όπως αποκαλύπτει ο Ν. Δένδιας στην Καθημερινή της Κυριακής. Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, θεωρεί ότι είναι δύσκολος έως αδύνατος ο....διαχωρισμός των αστυνομικών σε μάχιμους και μη ενώ σε ότι αφορά στο μισθολόγιο τους σημειώνει ότι γίνεται προσπάθεια συνεννόησης και σε ενδοκυβερνητικό επίπεδο και με την τρόικα, ώστε να διατηρηθεί το αξιόμαχο αστυνομικών και Πυροσβεστών.

Πάει κι η Εξεταστική που έλεγαν προεκλογικά, για το Μνημόνιο !!!

"Όχι" από ΝΔ σε Εξεταστική για το Μνημόνιο;
Ακόμη μια κωλοτούμπα απο την ΝΔ και σε ένα θέμα το οποίο μόλις πρν λίγους μήνες είχε αποτελέσει την βάση της πολιτικής της. Η Μαρία Σπυράκη είπε στο δελτίο του Μega ότι η ΝΔ δεν θα συναινέσει στην πρόταση  σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το πως η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο απορρίπτοντας το σχετικό αίτημα τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.  Θα φέρει, πρόσθεσε, δική της πρόταση σε άλλη χρονική στιγμή. Προφανώς δε θέλει να εμφανιστεί πολιτικά ότι σύρεται από τον Τσίπρα και, μάλιστα, σε ένα θέμα που θα προκαλούσε σοβαρούς κραδασμούς στο ΠΑΣΟΚ, πριν ακόμη ψηφιστούν τα επώδυνα μέτρα των 11,5 δισ ευρώ. Η ΝΔ φαίνεται διατεθιμένη να προστατέψει προς το παρον τον Γ.Παπανδρέου και τον Γ.Παπακωνσταντίνου, μια εξέλιξη που πολλοί είχαν προβλέψει οτι θα συμβεί.

Ἂν ἡ Ἑλλάδα καταστραφεῖ τελείως...

orthodoxia-ellhnismos

Kαθηγήτρια-δεξί χέρι του Κολ κατά Μέρκελ: Είναι μαφιόζα, ο διάβολος μεταμορφωμένος !!!

Με ασυνήθιστα σκληρή γλώσσα εκφράζεται η καθηγήτρια Γκέρτρουντ Χέλερ για την καγκελάριο Άνγκελα Μέκρελ, την οποία στο νέο βιβλίο της αποκαλεί «μαφιόζα» και «διάβολο». Η 71χρονη επίτιμη καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Πάντερμπορν και μέλος του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος θεωρεί «διάβολο μεταμορφωμένο» την Άνγκελα Μέρκελ και την κατηγορεί ότι χρησιμοποιεί «μαφιόζικες μεθόδους» προκειμένου να υποσκάψει το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία στη Γερμανία.

Όταν ο γ.γ. της Βουλής διόρισε τον ... εαυτό του μόνιμο υπάλληλο! - Οι προύχοντες και οι είλωτες

Μπορεί ένας ανώτατος μετακλητός κυβερνητικός υπάλληλος να ... αυτοδιοριστεί στο δημόσιο; Φυσικά και μπορεί, αν είναι γενικός γραμματές της Βουλής! Ίσως το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα φαυλότητας στην πρόσφατη ελληνική πολιτική ιστορία συνέβη το 2009, όταν αυτοδιορίστηκε στην Βουλή, πέντε ημέρες πριν από τις εκλογές ο τότε γενικός γραμματέας της Νίκος Στεφάνου, στενός συνεργάτης του τότε προέδρου Δ.Σιούφα! Πώς; Με μία απλή αίτηση, βάσει ειδικής φωτογραφικής διάταξης του Δ.Σιούφα που έλεγε ότι ένας μετακλητός υπάλληλος της Βουλής μπορεί να γίνει μόνιμος με μία απλή αίτηση!

1.700 ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!

Στον αριθμό ρεκόρ των 1.700 ατόμων ανέρχονται -σύμφωνα με την επίσημη απογραφή- οι εργαζόμενοι του ελληνικού κοινοβουλίου. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», πρόκειται για 670 "τακτικούς" υπαλλήλους, 541 με σχέση... ιδιωτικού δικαίου, κάτι λιγότερο από 100 μετακλητούς, και 360 αστυνομικούς. Σε σχέση με το προ κρίσης παρελθόν, το προσωπικό της Βουλής είναι αριθμητικά λιγότερο, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί πως το καλοκαίρι του 2009, πριν την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και τελευταία χρονιά που δίνονταν στοιχεία, οι εργαζόμενοι ανέρχονταν σε 989 τακτικούς, 164 μετακλητούς και 865 ιδιωτικού δικαίου.

Το αφεντικό της CIA στη Τουρκία

Ο επικεφαλής της CIA, Ντέιβιντ Πετρέους φτάνει στην Τουρκία για να έχει συνομιλίες με Τούρκους αξιωματούχους σχετικά με την κατάσταση στη Συρία και τη συνεχιζόμενη σύγκρουση με το PKK.

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Στην Κων/πολη αναμένεται να φτάσει απόψε ο αρχηγός της CIA Ντέιβιντ Πετρέους. Hδη στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης έχουν ληφθεί έκτακτα μέτρα ασφαλείας και δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ώρα άφιξης του. Δεν έχει ανακοινωθεί το πρόγραμμα του Πετρέους όμως στην τελευταία του επίσκεψη είχε συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

"Νέα Δημοκρατία και Σαμαρά δεν θέλατε; Να μην μιλάει κανείς τώρα! "

Αφού οι Έλληνες εξέλεξαν πρώτο κόμμα τον Αντώνη Σαμαρά που αποδεδειγμένα... άλλα έλεγε κι άλλα έκανε (ελπίζω να θυμάστε τις δηλώσεις τους ότι δεν θα ενέκρινε κανένα "καταστροφικό μνημόνιο ΙΙ,ΙΙΙ" κλπ) ελπίζω τώρα να μην παραπονιέστε που παίρνει το ένα πακέτο μέτρων μετά το άλλο για την εξόντωση του Ελληνα πολίτη.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΝΕΟΥΣ !!!

Ἀνωνύμου

Παιδιά μου,
Σᾶς ζητᾶμε συγνώμη γιὰ τὴν ἀνεπάρκειά μας νὰ διαχειριστοῦμε τὸ μέλλον σας. Προδοθήκαμε ἀπὸ τὴν γενιὰ τοῦ Πολυτεχνείου καὶ πιστέψαμε ὅτι τὸ σύνθημα … «ψωμὶ παιδεία ἐλευθερία» μὲ τὴν ὁρμὴ τῆς νεότητας, τὸ ὅραμα θὰ γινόταν πραγματικότητα. Δυστυχῶς οἱ ὁραματιστὲς καὶ γνήσιοι ἀγωνιστὲς ἀποσύρθηκαν ἀπὸ τὴν πολιτικὴ βρωμιὰ καὶ συναλλαγὴ καὶ ἔμειναν οἱ κάποιοι ποὺ ἐξαργύρωσαν τὸν ἀγώνα μὲ θέσεις καὶ χρῆμα. Οἱ γραβάτες ἀντικατέστησαν τὰ ζιβάγκο καὶ τὰ burberry/s καὶ τὰ συνολάκια τὸ casual ντύσιμο. Ἀπὸ τὰ δωράκια τῶν 500.000 δρχ ἄρχισε τὸ μεγάλο φαγοπότι καὶ τρώγοντας ἄνοιξε ἡ ὄρεξη ἀφοῦ κανεὶς δὲν τιμωρήθηκε τότε, οὔτε καὶ τώρα.

Αρκάς: Πολύ "χαμηλές πτήσεις" !!!

Εκτοξεύεται το δημόσιο χρέος των Η.Π.Α. !!!

Τα 16 τρισεκατομμύρια δολάρια ενδέχεται να ξεπεράσει σύντομα το δημόσιο χρέος των Η.Π.Α., ενώ σε τέτοια περίπτωση κάθε χρόνο η χώρα θα πρέπει να καταβάλλει σε ποσοστά περισσότερα από 225 δισ. δολάρια. Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα κατηγορεί για την αύξηση του ποσού του δημόσιου χρέους τον Μπαράκ Ομπάμα. Κατά την περίοδο της διακυβέρνησής του στη χώρα το μερίδιο του κάθε πολίτη των ΗΠΑ στο δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά μέσο όρο κατά 16 χιλιάδες δολάρια, υποστηρίζουν.

Διορισμοί συγγενικών προσώπων συνέχεια ... αυτή την φορά από ΔΗΜ. ΑΡ.!

Η ΔΗΜ.ΑΡ. σε πρόσφατη ανακοίνωση της σημείωνε χαρακτηριστικά:  Να σταματήσουν οι προσλήψεις! Να σταματήσει η βιομηχανία προσλήψεων μετακλητών υπαλλήλων στη Βουλή ζήτησε χθες η ΔΗΜ.ΑΡ. μετά το ζήτημα που ανέκυψε εξαιτίας του διορισμού σε αντίστοιχες υπαλληλικές θέσεις συγγενικών προσώπων των Β. Πολύδωρα και Γ. Τραγάκη.
Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ
Τρία ερωτήματα:
α) Μήπως η κ.Χαρά Ζαράνη έχει κάποια συγγένεια με τον κ.Ηλία Ζαράνη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος με έντονη δραστηριότητα; Μήπως ήταν υποψήφια βουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ στην Πρέβεζα
β) Η κ.Έρση-Βασιλεία Βουδούρη μήπως ήταν υποψήφια με την παράταξη του Γρηγόρη Ψαριανού στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές;
γ) Ο Σωτήριος Μαυροκεφαλίδης του Χρήστου μήπως είναι συγγενής με τον Χρήστο Μαυροκεφαλίδη, υποψήφιο της ΔΗΜ.ΑΡ. στη Β΄ Αθηνών; Κίνημα κατά της διαφοράς
logioshermes

Η Ελλάδα σύντομα θα καταστεί μοναδική χώρα στον κόσμο χωρίς 12ν.μ χωρικά ύδατα και ΑΟΖ!

Η ανατομία ενός εθνικού εγκλήματος και οι άγνωστες πτυχές για τις ΑΟΖ με τις χώρες της περιοχής αποκαλύπτει βιβλίο εμπειρογνώμονος του ΥΠΕΞ.

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΣΙΔΕΡΗ
Η Ελλάδα είναι μία από λίγες χώρες στον κόσμο που δεν έχει επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα δώδεκα μίλια και δεν έχει οριοθετήσει τις θαλάσσιες ζώνες, σύμφωνα με τη Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας, τριάντα χρόνια μετά την υιοθέτησή της και 17 χρόνια μετά την κύρωσή της από το κοινοβούλιο. Η χώρα μας, έχει οδηγηθεί σε κατάσταση μειωμένης κυριαρχίας και σε μιά ιδιότυπη παραλυτική κατάσταση, εξαιτίας των τουρκικών απειλών ως προς την άσκηση των δικαιωμάτων της, σε βαθμό που κατά την άποψη πολλών στη χώρα μας, είναι ανάγκη να γίνουν τα αναγκαία βήματα τώρα.

Εκβιασμός από ΗΠΑ για τα κοιτάσματα της Κύπρου: "Ή συνδιαχείριση ή πόλεμος" !!!

Με ένα περίεργο άρθρο η εφημερίδα International Herald Tribune, ουσιαστικά στην "γραμμή" του Richard L. Morningstar, ειδικού απεσταλμένου του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για θέματα ενέργειας, ουσιαστικά επιχειρείται από αμερικανικής πλευράς να πιεστεί η ελληνοκυπριακή πλευρά να για προχωρήσει σε συνεκμετάλλευση η Κυρπος των κοιτασμάτων που έχει ανακαλύψει. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο της εφημερίδας που διατηρεί στενές σχέσεις με το κατεστημένο της Ουάσιγκτον και το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ (βασικά εκφράζει τις θέσεις του σε όλα τα ζητήματα):''Τι θα συμβεί αν η Τουρκία και το Ισραήλ, τα βρουν με κάποιο τρόπο και το Ισραήλ ζητήσει συγγνώμη για το περιστατικό του Mavi Marmara και μετα στείλει τους αγωγούς αερίου απευθείας στην Τουρκία; Πολύ απλά η Κύπρος δεν θα έχει πλέον τίποτα!''  

Τι είναι η ουσία "θαλιδομίδη" που παραμόρφωσε 10.000 παιδιά και που ανάγκασε την Γερμανία να ζητήσει συγνώμη. Ήταν τελικά φάρμακο των Ναζί;

Η γερμανική εταιρεία που παρασκεύαζε τη θαλιδομίδη ζήτησε με καθυστέρηση 50 ετών συγγνώμη από τα χιλιάδες παιδιά που γεννήθηκαν με δυσμορφίες και προβλήματα υγείας εξαιτίας της χρήσης της ουσίας αυτής από τις μητέρες τους...Ο γενικός διευθυντής της Grunenthal, ο Harald Stock, δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες ότι η εταιρεία "εκφράζει την ειλικρινή της λύπη" για τη σιωπή της απέναντι στα θύματα της θαλιδομίδης, η οποία επωλείτο κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '50 και στις αρχές της δεκαετίας του '60 στις εγκύους για την αντιμετώπιση της πρωινής ναυτίας. "Σας ζητούμε συγγνώμη που επί 50 χρόνια δεν βρήκαμε έναν τρόπο να έλθουμε σε επαφή μαζί σας σαν άνθρωπος προς άνθρωπο. Σάς ζητούμε να θεωρήσετε τη σιωπή μας ως ένδειξη του σοκ που μάς προκάλεσε η μοίρα σας". Οταν η θαλιδομίδη αποσύρθηκε από την αγορά, το 1961, περί τα 10.000 μωρά είχαν γεννηθεί σε ολόκληρον τον κόσμο με ατροφικά μέλη ή χωρίς μέλη, τυφλά, κωφά, με καρδιακά ή εγκεφαλικά προβλήματα.

Με εκείνη τη ρημάδα την Α.Ο.Ζ. τι γίνεται κ.Σαμαρά ;

Με την Α.Ο.Ζ τι γίνεται ;;
Με εκείνο το περίφημο που είπατε: "Δεν μπορεί να έχουμε ορυκτό πλούτο ανεκμετάλλευτο, ενεργειακά αποθέματα ανεκμετάλλευτα και η χώρα μας να παραπαίει υπερχρεωμένη και εμείς να κόβουε μισθούς και συντάξεις και να παρακαλάμε για δανεικά αλλά να μην κάνουμε τίποτα για να αξιοποιήσουμε τον πλούτο μας. Αυτός είναι ένας παραλογισμός που θα σταματήσει..."