“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Η παθητική στάση του Ιερώνυμου, τα παράπονα και οι «απειλές» της Κυβέρνησης

Τα τελευταία δύο χρόνια μεγάλο μέρος του κλήρου στην Ελλάδα εκφράζει, είτε επίσημα είτε ανεπίσημα, τα παράπονα του για την ουδέτερη και πολλές φορές ανύπαρκτη στάση του αρχιεπίσκοπου, Ιερώνυμου στη σκληρή κυβερνητική πολιτική αλλά και στα του οίκου της εκκλησίας. Νομοσχέδια ψηφίζονται, η εκκλησιαστική περιουσία παραδίδεται στο κράτος χωρίς ανταλλάγματα, χάνεται η προοπτική για νέους ανθρώπους να μπουν στον ιερό κλήρο, δεν ακολουθείται σωστή πολιτική για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δεν είναι αποκλειστικά οικονομικά…

“ἔνθα οὐκ ἔστι πόνος, οὐ λύπη, οὐ στεναγμός, ἀλλὰ ζωὴ ἀτελεύτητος.”

Έτσι αποχαιρετούν τους άντρες στα Ανώγεια Κρήτης… Ένα συγκλονιστικό βίντεο…
Στο βίντεο που τράβηξε η Αγγέλα Σκουλά, στο κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής στα Ανώγεια φαίνεται η συγκίνηση και η ανατριχίλα που νιώσαμε όλοι με τον τρόπο που τα παιδιά και τα εγγόνια του Μερτζάνη τον αποχαιρέτησαν. Η Γιορτή του Πένθους και ο γνήσιος Ανωγειανός πηδηχτός στα βήματα των Κουρητών γύρω από το φέρετρο ενός ανθρώπου που τίμησε την καταγωγή του σε όλη την πορεία της ζωής του.

Η Δημοκρατία της ψευδαίσθησης και η κρίση εις την χώρα των σύγχρονων τσιφλικάδων και κολλήγων

Είναι άξιον απορίας ότι εις την σημερινή εποχή των υπερσύγχρονων τεχνολογιών, του διαδικτύου, αλλά και των χιλιάδων οικονομικών επιστημόνων που διαθέτει και η δική μας χώρα να μη είναι δυνατή η αποτελεσματική αντιμετώπιση της κρίσης. Μία κρίση η οποία οξύνεται  εις την χώρα μας εδώ και 6 συνεχή χρόνια με μία ανεπανάληπτη εις τα παγκόσμια χρονικά ύφεση και ανεργία, άκρως επικίνδυνες για το μέλλον του Ελληνικού Λαού.

Η Τουρκία ξανά στο “μαντρί” των Ηνωμένων Πολιτειών

Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ, philenews.com
Εδώ και αρκετούς μήνες, 5-6 ή και περισσότερους, η Τουρκία επιστρέφει στο αμερικανικό μαντρί, αφού τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, ένα χώρο που φιλόδοξα και αυθαίρετα αποπειράθηκε να ποδηγετήσει, την γρονθοκόπησαν, την ζάλισαν και αφού συνήλθε μερικώς, πήρε τον δρόμο της επιστροφής ασθμαίνοντας και καταϊδρωμένη.

Το θαύμα της προσευχής των θλιμμένων και ταπεινών

«Ο Κύριος, δεν ευαρεστείται με την προσευχή των υπερηφάνων. Όταν όμως θλίβεται η ψυχή του ταπεινού ανθρώπου, ο Κύριος πάντα την εισακούει.
Ένας γέρος ασκητής, που ζούσε στις πλαγιές του όρους Άθω, είδε ότι οι προσευχές των μοναχών ανέβαιναν στους ουρανούς· και εγώ δεν εκπλήττομαι γι’ αυτό. Ο ίδιος γέροντας, όταν ήταν μικρός και έβλεπε την στεναχώρια του πατέρα του για την ανομβρία που απειλούσε να καταστρέψει την συγκομιδή, απομακρύνθηκε στο βάθος του κήπου και προσευχήθηκε: 

Ο Λοβέρδος προωθεί την πλήρη κατάργηση της καμπάνας από τις εκκλησίες!

Δυναμικά ξεκινά το έργο του στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ο Ανδρέας Λοβέρδος. 
Με τα τζαμιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να βρίσκονται προ των πυλών, ξεκινά παράλληλα και η αποδόμηση των ορθόδοξων εκκλησιών. Οι καμπάνες των Ορθοδόξων Ναών κτυπούν αιώνες τώρα για να ειδοποιήσουν τους πιστούς για την έναρξη της Θείας Λειτουργίας και για άλλους πολλούς λόγους, είναι συνυφασμένες με την καθημερινή ζωή και την παράδοση αυτού του λαού και βέβαια ποτέ δεν ενοχλούσαν κανέναν.