“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Δευτέρα 22 Μαΐου 2023

☦ «Η ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟΝ ΑΔΗΝ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙ ΨΥΧΑΙ ΤΩΝ ΚΟΛΑΣΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ»

ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ

Κατὰ τὴν δεκαετίαν τοῦ 1970 εἶχον τὸ προνόμιον καὶ τὴν εὐλογίαν νὰ μονάζω ὑπὸ τὴν σεπτὴν Ἡγουμενίαν τοῦ Ἀρχιμανδρίτου Βασιλείου καὶ νῦν προηγουμένου τῆς Ἱ. Μ. Ἰβήρων εἰς τὴν Ἱ.Μ. Σταυρονικήτα.

Ὁ ἀείμνηστος πατὴρ Παΐσιος, ἀσκητεύων τῷ καιρῷ ἐκείνῳ, εἰς τὴν Καλύβην τοῦ Τιμίου Σταυροῦ τῆς εἰρημένης Ἱ. Μονῆς, μὲ προσεκάλει πολλάκις, διὰ νὰ τελέσω τὴν Θείαν Λειτουργίαν εἰς τὸ ναΰδριον τῆς Καλύβης του.

☦ “Ἐγώ εἰμι ἡ ἀνάστασις καί ἡ ζωή”

ΦΩΤΟ :  “Ο ΚΥΡΙΟΣ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΥΛΟΓΩΝ”

Εικόνα από το Ιερό Ησυχαστήριο Μοναζουσών "Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος" - Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Αγιογραφήθηκε υπό τις οδηγίες του Αγίου Γέροντος Παϊσίου, όπως ακριβώς είδε ο Άγιος τον Κύριο στο Εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας.

“Ἐγώ εἰμι ἡ ἀνάστασις καὶ ἡ ζωή”

Όταν ο Αρσένιος (σημ. μετέπειτα π. Αβέρκιος και τελικά π. Παϊσιος)  ήταν δεκαπέντε ετών, ο μεγάλος αδελφός του ανησυχούσε γι΄ αυτόν μήπως αρρωστήση από την υπερβολική νηστεία. Τότε ένας γείτονας ονόματι Κώστας του είπε: “Μη στενοχωριέσαι, θα τον κάνω  εγώ να αλλάξη μυαλό, να πετάξη μόνος του τα βιβλία που διαβάζει και να αφήση τις προσευχές και τις νηστείες”.

☦ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ απαντά “και η ΕΛΛΑΔΑ θα σωθεί και η ΠΟΛΗ θα παραληφθεί”

Είναι λογικό σήμερα οι συμπολίτες μας με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω και από αυτά που υποφέρουμε να είναι ζαλισμένοι σφόδρα. Και να θέτουν εύλογα ερωτήματα..

¨τώρα που τα γεωπολιτικά γεγονότα τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς¨

¨εμείς καλά – καλά έτσι όπως μας κατάντησαν ή όπως δική μας υπαιτιότητα καταντήσαμε είναι δυνατόν να πάρουμε την ΠΟΛΗ , αφού η ίδια η Πατρίδα μας μετά την μνημονιακή καταιγίδα είναι υποθηκευμένη;¨

¨και πολλές φορές βάζουν το ερώτημα... και να την πάρουμε την ΠΟΛΗ τι θα την κάνουμε; ¨

Οι Προφητείες και μάλιστα αυτές που έρχονται από πνευματοκίνητα χείλη Αγίων δεν εξουθενώνονται όσα λογικοφανή ερωτήματα βάλουμε με το μυαλό μας.

☦ “ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΨΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΚΑΙ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ Η ΝΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΜΨΟΥΝ, ΟΜΩΣ ΑΥΤΕΣ ΗΔΗ ΕΝΕΡΓΟΥΝ”

ΤΩΡΑ ΘΑΥΜΑ - ΘΑΥΜΑ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ

ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ  ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ

ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΊ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΤΗΤΑ ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ

ΟΧΙ ΜΑΣ ΦΩΝΑΖΑΝ ...ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ