“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Σοφά λόγια του Γέροντος Παϊσίου

Με βλάσφημους λογισμούς βασανίζει ο διάβολος συνήθως τους ευαίσθητους ανθρώπους, για να τους θλίβει και να τους φέρνει σε απόγνωση
Οι βλάσφημοι λογισμοί είναι όπως τα αεροπλάνα που μας ενοχλούν με το θόρυβο τους, χωρίς να το θέλουμε, αλλ’ ούτε και μπορούμε να το εμποδίσουμε. Το βαρύ αντιαεροπορικό είναι η ψαλμωδία, γιατί είναι και προσευχή στον Χριστό αλλά και περιφρόνηση στον διάβολο.
Στην αρχή της πνευματικής ζωής ο αγωνιζόμενος διώχνει τους κακούς λογισμούς με την μελέτη την πνευματική, την αδιάλειπτη προσευχή και την φιλότιμη άσκηση. Μετά έρχονται πια όλο καλοί λογισμοί. Αργότερα σταματάνε και οι καλοί λογισμοί και νιώθει ένα άδειασμα, και μετά έρχεται ο θείος φωτισμός στον άνθρωπο. Τον πονηρό γνωρίζει ο άνθρωπος του Θεού, ενώ τους καλούς λογισμούς των ανθρώπων ο πονηρός δεν τους γνωρίζει.

«Σπάστε τὶς ἁλυσίδες ἀνοῖξτε τὴν Ἁγία-Σοφιὰ σάν… τζαμὶ»

Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης,
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Τὴν ἴδια περίοδο ποὺ ἡ ἑλληνικὴ κυβέρνηση ἔχει ἀναγγείλει τὴν ἀνέγερση μουσουλμανικοῦ τεμένους σὲ προάστιο τῶν Ἀθηνῶν, τὴν ἴδια περίοδο ποὺ συνεχίζεται μὲ αὐξανόμενο ρυθμὸ ἡ ἐξ τουρκικῶν ἀνατολῶν μουσουλμανικὴ πλημμυρίδα, στὴν Τουρκία ἄρχισε μία μεγάλη ἐκστρατεία γιὰ τὴν ἐκ νέου μετατροπὴ τοῦ συμβόλου τῆς ἑλληνικῆς ὀρθοδοξίας, τοῦ ναοῦ τῆς Ἁγίας Σοφίας, σὲ μουσουλμανικὸ τέμενος.

ΠΟΙΟ ΦΩΣ! ΜΑΥΡΑ ΜΕΣΑΝYXΤΑ !!!

"Πίσσα" σκοτάδι δείχνουν τα στοιχεία για την Ελλάδα - Μόνο η κυβέρνηση βλέπει... φως - ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από το βήμα του συνεδρίου του Economist μίλησε για «φως στο τούνελ» όσον αφορά στην ελληνική οικονομία, ενώ το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην έκθεση του κάνει λόγο για ανάπτυξη από το 2014 της τάξεως του 0,6%. Πρόκειται για μία εικόνα εντελώς πλασματική, που απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα και προσβάλει τη νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών.

Κυβερνούν την χώρα σαν ξένοι... ή μήπως είναι;

Αφού για άλλη μια φορά, είπε ναι σε όλα, υπακούοντας στις εντολές των κατοχικών δυνάμεων, βγήκε να κάνει διάγγελμα, να μας πει, ότι όλα είναι ανθηρά, να μην ανησυχούμε, διότι χτίζουμε την νέα Ελλάδα, αλλά όμως παρέλειψε να μας πει, ότι θα η νέα Ελλάδα θα είναι μια χώρα πλήρως υποταγμένη σε ξένες δυνάμεις. Ο άνθρωπος το είπε ξεκάθαρα, έστω και αν προσπάθησε, να ωραιοποιήσει την κατάσταση. Άλλωστε τα ίδια έλεγε και με τα περιβόητα Ζάππεια και μετά παρουσίασε το πραγματικό πρόσωπο του. Το πρόσωπο του υπηρέτη ξένων συμφερόντων.

Milliyet: “Δημοκρατία της μπανανίας η Ελλάδα”

Ιδιαιτέρως προκλητικά δημοσιεύματα έκαναν την εμφάνισή τους στον τουρκικό τύπο με αφορμή την επιτάχυνση των διαδικασιών για την ιδιωτικοποίηση ελληνικών λιμένων και μαρίνων. Με τον τίτλο «Αντίδραση στις ιδιωτικοποιήσεις, η Ελλάδα μπορεί να πουλήσει ακόμα και τη θάλασσα», κυκλοφορεί η εφημερίδα TurkiyeΣτο δημοσίευμα αναφέρεται, ότι η Ελλάδα που επιτάχυνε τις ιδιωτικοποιήσεις για να αυξήσει τα έσοδά της, ξεκίνησε το χρονοδιάγραμμα για την πώληση λιμένων και μαρίνων.

ΑΙΣΧΟΣ: Τα LIDL διαφημίζουν την… «Βόρεια Κύπρο»

Η Γερμανική αλυσίδα υπεραγορών LIDL, διαφημίζει τα κατεχόμενα ως τουριστικό προορισμό
Σε διαφημιστικά φυλλάδια της γερμανικής αλυσίδας σούπερ-μάρκετ LIDL που διανέμονται στις υπεραγορές της στην Γερμανία διαφημίζεται ως προορισμός διακοπών η κατεχόμενη Κύπρος. Μία μικρή έρευνα στο διαδίκτυο αρκεί για να δεις  στην ιστοσελίδα της LIDL στην Γερμανία, ότι μπορείς να βρεις προσφορές του ταξιδιωτικού γραφείου της LIDL, το οποίο λειτουργεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας με το ίδιο λογότυπο, για διακοπές στην «βόρεια Κύπρο», με πτήσεις προς την Αττάλεια και ακολούθως προς το παράνομο αεροδρόμιο του Ερκάν.   ΠΗΓΗ

Ερώτηση - βόμβα στη Βουλή για τις ληγμένες μπαταρίες υποβρυχίων: "Κινδυνεύουν ζωές"

Ερώτηση-βόμβα στη Βουλή για το θέμα που έχει αναδείξει το Onalert για τις ληγμένες μπαταρίες των υποβρυχίων 209 αναμένει την απάντησή της από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας. Τα όσα υποστηρίζει σε ερώτησή τους ο βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος είναι άκρως ανησυχητικά.  «Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές λόγω ληγμένων από τετραετία μπαταριών στα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού», υποστηρίζει ο βουλευτής ο οποίος αναφέρει:

Προς νέο παγκόσμιο πόλεμο

Ίννα Σομπόλιεβα, combined report
Κίνδυνος έκρηξης ενός ακόμη παγκοσμίου πολέμου, υπάρχει μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Η αυξανόμενη στρατιωτική επιθετικότητα, το κλείσιμο μεγάλων οικονομικών κύκλων, και οι θεαματικές εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας, ενισχύουν τέτοιου είδους εκτιμήσεις. Ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα μπορούσε να αρχίσει μέσα στα επόμενα 10 χρόνια. Όμως, τι είδους σύγκρουση θα είναι; Ένας «ψυχρός» πόλεμος ή μια «θερμή» σύρραξη; Ο,τι και να’ ναι, δεν μπορεί να προβλεφθεί, λέει ο καθηγητής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, μέλος του φορέα, «Ακαδημία Στρατιωτικών Επιστημών», Σεργκέι Μάλκοφ.

Ισραήλ: Μπορούμε να πλήξουμε το Ιράν και χωρίς τους Αμερικάνους

Προτεραιότητα στις κυρώσεις δίνει ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού
Οι δηλώσεις του στρατηγού Γκαντζ απηχούν δηλώσεις του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος προ ημερών είπε ότι σε καμιά περίπτωση το Ισραήλ «δεν μπορεί να αφήσει την τύχη του στα χέρια άλλων χωρών ακόμη και των καλύτερων φίλων μας» απέναντι στην ιρανική απειλή (EPA)
Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ισραηλινού στρατού Μπένι Γκαντζ επισήμανε σε δηλώσεις του ότι ο ισραηλινός στρατός έχει την ικανότητα να δράσει μόνος του κατά του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, με μόνη την τελική απόφαση να απομένει για την υλοποίηση της ενέργειας.