“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΚ: Ένα Ταμείο για όλους και σύνταξη 360 ευρώ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΑ 
Κυβερνητικό σχέδιο που θα προκαλέσει σοκ, καθώς αλλάζει άρδην το υφιστάμενο ασφαλιστικό σύστημα με περαιτέρω μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων και συγχωνεύσεις των ασφαλιστικών ταμείων, ώστε να παραμείνουν μόνο δύο κύρια ταμεία ασφάλισης, βρίσκεται στα σκαριά, σε μια προσπάθεια περαιτέρω μείωσης των δαπανών τα επόμενα χρόνια.

Δεν υπάρχει πια καμιά αμφιβολία..... Μας ψεκάζουν!

Ο Βίος των Πρώτων Χριστιανών και η Χριστιανική Πίστη κατά τον Αριστείδη τον Απολογητή

The village of Aboud in Palestine and the
Greek Orthodox church of Saint Barbara

Η Χριστιανική Πίστη, όπως την περιγράφει ο απολογητής Αριστείδης.
Σχόλια κατανόησης.
Ο Αριστείδης (Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας 13 Σεπτεμβρίου) είναι χριστιανός απολογητής, ο οποίος συνέταξε απολογία την οποία και παρέδωσε στον αυτοκράτορα Αντωνίνο Πίο το 140 μ.Χ. Είναι η αρχαιότερη απολογία που μας διασώζεται. Στο συγκεκριμένο απόσπασμα, θα δούμε κάποια πράγματα αναφορικά με την πίστη των πρώτων χριστιανών. Όπως ομολογεί ο ίδιος ο Αριστείδης, αυτά που γράφει δεν τα γράφει αυθαίρετα, αλλά «εκ της παρ’ αυτοίς καλουμένης ευαγγελικής αγίας γραφής», κάνοντας υπαινιγμό για γραπτή μορφή ευαγγελίου από το οποίο αντλεί τα στοιχεία που παρουσιάζει στον αυτοκράτορα εν συντομία. 

Αποθεώθηκε ο Γ. Παπανδρέου στο συνέδριο

Οι Πασόκοι είναι απίστευτοι
Λίγο μετά τις 18:00 μπήκε στο χώρο του σταδίου Ειρήνης και Φιλίας όπου συνεδριάζει το ΠΑΣΟΚ ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου καταχειροκροτούμενος  με τους συνέδρους όρθιους να τον επιθυμούν επί δεκάλεπτο. Ακούγονταν συνθήματα όπως «Γιώργο μαζί στη νέα εποχή», «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνατό», «το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ με το Γιώργο αρχηγό» και επαναλαμβανόμενα σε ..... ρυθμικό τόνο το επίθετό του «Παπανδρέου…Παπανδρέου…».

Η παραβολή του Ασώτου Υιού

Η παραβολή του Ασώτου Υιού. Ο Θεός είναι αγάπη
Άνθρωπός τις είχε δύο υιούς
Ο Ιησούς Χριστός με τη διδαχή και τη σταυρική Θυσία Του μας απεκάλυψε την αλήθεια για το Θεό Πατέρα. Επειδή "ο Θεός Πατέρας είναι ορατός μόνο στον κατά φύση Υιό Του". Έτσι μας βεβαίωσε ο ευαγγελιστής και Θεολόγος Ιωάννης: Θεόν ουδείς εώρακε πώποτε˙ Ο μονογενής Υιός, ο ων εις τον κόλπον του Πατρός, Εκείνος εξηγήσατο. Ο Χριστός λοιπόν μας εξήγησε ότι ο Θεός Πατήρ είναι μία πατρική Αγάπη, που συνεχώς προσφέρεται στον άνθρωπο. Και για να κατανοήσουμε την αλήθεια αυτή, ο Χριστός χρησιμοποίησε μία παραβολή, την παραβολή του σωθέντος ασώτου υιού.

Ο «χρυσός» Αδωνις!

Συγκέντρωση υπέρ της λειτουργίας των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική..Παρών και ο Άδωνις Γεωργιάδης
«Θα βυθίσουμε την περιοχή στην ανέχεια, στη φτώχεια και στην ανεργία;» Ολοκληρώθηκε πριν από μισή ώρα έξω από τη Μ. Παναγία η συγκέντρωση των μεταλλωρύχων και κατοίκων της περιοχής που υποστηρίζουν τη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική, Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε μεταξύ άλλων και ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνης Γεωργιάδης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση υποστηρίζει την υλοποίηση της επένδυσης, ενώ χαιρετιστήριες επιστολές που διαβάστηκαν στη συγκέντρωση, απέστειλαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ, Μ. Βορίδης και του ΠΑΣΟΚ, Ε.

Το Συνέδριο στο …. «μικροσκόπιο» !!!

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου

Μείον τέσσερα υποβρύχια για το Στόλο, που ...έμειναν από μπαταρίες!!!

Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου αν υποβρύχια του Στόλου είχαν ακινητοποιηθεί από την αστεία αιτία της λήξης ζωής των ...μπαταριών τους, θα είχε ξεσπάσει σάλος. Στην Ελλάδα όμως όλα αντιμετωπίζονται με ...χαλαρότητα! Απίστευτο αλλά αληθινό. Τέσσερα υποβρύχια τύπου 209 επί της ουσίας δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν γιατί οι μπαταρίες τους έχουν λήξει προ πολλού -εδώ και τρία χρόνια- και κανείς από τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας από το 2007 ακόμη όταν άρχισαν να “χτυπάνε καμπανάκια” δεν “τόλμησε” να δώσει λύση στο ζήτημα! 

Συνεδρίαση στα......έγκατα της γης

Το Νοέμβριο του 1897  έλαβε στην Αριζόνα τον ΗΠΑ μια περίεργη συνεδρία καθώς ο χώρος συνάντησης ήταν ένα σπήλαιο. Συγκεκριμένα οι  μασόνοι συναντήθηκαν σε ένα από τα διασημότερα σπήλαια της Αμερικής στο, Copper Queen Cavern  το οποίο βρίσκεται ... 350 μέτρα κάτω από τη γη και χρησιμοποιούνταν ως ορυχείο χαλκού.

ΥΠΕΡΤΑΤΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ !!!

Η Άγκυρα κατήργησε το αυτοδιοίκητο του Παριαρχείου
Να ακυρωθεί το ταξίδι Σαμαρά
Ενάντια σε όλες τις διεθνείς συνθήκες η τουρκική κυβέρνηση με απόφασή της ουσιαστικά κατήργησε το αυτοδιοίκητο του Πατριαρχείου της Κωνσταντινούπολης, προσπαθώντας να επιβάλλουν αντίποινα στην Ελλάδα για τον πρόσφατο νόμο που πέρασε για τους ιμάμηδες της μουσουλμανικής μειονότητας στην Δ.Θράκη. Έτσι, λίγα 24ωρα πριν από την σύγκληση του "συμβουλίου συνεργασίας" των δύο χωρών με απόφαση του τουρκικού υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία κοινοποιήθηκε ήδη στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και έχει ισχύ από χθες 1η Μαρτίου, οι χριστιανοί ιερείς της Τουρκίας θα συνεχίζουν να ανήκουν πνευματικά στο Οικουμενικό Πατριαρχείο όμως θα είναι οικονομικά εξαρτημένοι από το τουρκικό κράτος, το οποίο τουρκικό κράτος θα τους διορίζει όπου αυτό θέλει!

Ιαπωνία: Έστησαν άγαλμα του Προμηθέα στο Τόκιο!

Στην Ιαπωνία τους στήνουν αγάλματα, στην Αγγλία αρχίζουν Αρχαιοελληνικά από το δημοτικό, εμείς καταργούμε την Γλώσσα μας και προδίδουμε αυτούς που οι άλλοι τιμούν! Ως πότε θα ... κυριαρχεί ο κομπλεξισμός ορισμένων Ελληνο-φοβικών σε αυτή τη χώρα;
El-Democracy.blogspot.com

Το Συνέδριο των άδειων καθισμάτων!

Κωλοτούμπα Βενιζέλου για τη σωτηρία της χώρας!!
Τόσο καιρό ο Ευάγγελος Βενιζέλος διερρήγνυε τα ιμάτιά του ότι η χώρα σώθηκε χάρη στο ΠΑΣΟΚ. Τώρα πλέον από το συνέδριο της «άδειας καρέκλας» πραγματοποιεί τη μεγάλη κωλοτούμπα λέγοντας ότι...δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι σώθηκε η Ελλάδα, από τη στιγμή που οι πολίτες της δεν το εισπράττουν στην καθημερινότητα! «Δεν σώσαμε τη χώρα. Γιατί η χώρα σώζεται όταν οι πολίτες νιώθουν ότι σώζονται» υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του στο 9ο Συντακτικό Συνέδριο του κόμματος.

Τα έκαναν γυαλιά καρφιά σε ομιλία του Μάκη Βορίδη στην Καβάλα

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Καβάλα σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου του Κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, Μάκη Βορίδη, όταν εργαζόμενοι της εταιρείας Kavala Oil μπήκαν στην αίθουσα και τα «έσπασαν» στην κυριολεξία. Από νωρίς το κλίμα ήταν τεταμένο στην περιοχή με τους εργαζόμενους της εταιρείας να είναι συγκεντρωμένο έξω από το ξενοδοχείο. Μια ομάδα εκατό ατόμων ξέφυγε από τον αστυνομικό κλοιό, έσπασε τη τζαμαρία, του ξενοδοχείου και εισβάλλοντας στο χώρο προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές.
Στην αίθουσα επικράτησε κυριολεκτικά χαμός με τους εργαζόμενους να αναποδογυρίζουν τραπέζια και καρέκλες και να σπάνε πιάτα και ποτήρια.

Ο Πούτιν προετοιμάζει τον ρωσικό στρατό για τις «εξωτερικές απειλές» της Δύσης

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την Τετάρτη τους στρατιωτικούς ηγέτες της χώρας να πραγματοποιήσουν επείγουσες προσπάθειες βελτίωσης και ανάπτυξης των δυνατοτήτων του στρατού της χώρας κατά τη διάρκεια της νέας προεδρικής του θητείας.

Η λεμονιά της Ιεράς Μονής Ιβήρων

Η αργυρή επτάφωτη λυχνία σε σχήμα λεμονιάς με 30 επιχρυσωμένα λεμόνια και 7 κηροπήγια, που, σύμφωνα με την έμμετρη διπλή επιγραφή τους, ελληνικά και ρωσικά, δόθηκε ως δώρο στον αρχιμανδρίτη Κύριλλο για το μοναστήρι του το έτος 1818 από τους κατοίκους της Μόσχας. Γράφει γι’ αυτή ο Γεράσιμος Σμυρνάκης στο βιβλίο του ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ (1902) :
Προ της εικόνος ταύτης (ενν. της Παναγίας της Πορταΐτισσας στις μεγάλες γιορτές) επιστρωννύουσι λαμπρόν διακέντητον τάπητα και τοποθετούσιν αντί επταφώτου λυχνίας την ωραίαν εξ αργύρου λεμονιάν πεφυτευμένην εντός μεγάλου αργυρού δοχείου (γλάστρας), ης το βάρος είναι 28 οκάδων μετά 30 λεμονίων επιχρύσων και επτά κηροπηγίων∙ είχε δ’ αύτη κατά τον εθνικόν αγώνα παραδοθή εις τους τότε διέποντας τα της Ελλάδος μετά των λοιπών αργυρών σκευών, αλλά μη χωνευθείσα επεστράφη εις την Μονήν. Επί του στελέχους αυτής ορθογώνιος όζος φέρει εκατέρωθεν επί αργυρών πλακών δύο επιγραφάς σλαυιστί και ελληνιστί, τα εξής: «Δέσποινα Παντάνασσα, Ιβήρων κλέος, δεξ’ επτάφωτον λαμτήρα προσηγμένον ψυχή ζεούση των πολιτών της Μόσχας, ως λεπτά χήρας της πάλαι, δεσπότης άρχου πέλοντος ώδε μάνδρας Κυρίλλου συνεργέοντος τα’ ιδιώτου Σιλβέστρου 1818 Απριλίου 1ης ημέρας»