“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Στοιχεία-σοκ σε τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτικών !!!

Ποσά δυσανάλογα με τις βουλευτικές αποζημιώσεις που νομίμως λαμβάνουν και αναντίστοιχα με τα περιουσιακά στοιχεία, όπως δηλώνονται στο «Πόθεν Έσχες», βρέθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς αρκετών πολιτικών, κατά τη διάρκεια πολύπλευρης έρευνας που διεξάγει τον τελευταίο καιρό το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (Σ.Δ.Ο.Ε.). Καλά ενημερωμένες «πηγές» αναφέρουν στη zougla.gr ότι τα στοιχεία που προκύπτουν από το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών των πολιτικών και επιχειρηματικών προσώπων που έχουν μπει στο στόχαστρο του Σώματος προκαλούν ερωτήματα, τα οποία θα πρέπει να διερευνηθούν, καθώς εμφανίζεται αθρόα εισροή και εκροή σημαντικών χρηματικών ποσών που αφήνουν υπόνοιες ακόμη και για διακίνηση «μαύρου» χρήματος. Την ίδια στιγμή, ανώτατα στελέχη της φορολογικής διοίκησης καταγγέλλουν την περίεργη απροθυμία των τραπεζικών στελεχών να ενημερώσουν τις Αρχές σχετικά με την κίνηση των λογαριασμών. «Σε αρκετές περιπτώσεις η καθυστέρηση αγγίζει και τους τρεις μήνες» λένε χαρακτηριστικά.

Αναστηλώνουν το τζαμί στη Ρόδο για 1 εκατο- μμύριο ευρώ!! Πλήρωνε (και πείναγε κιόλας) ελληνικέ λαέ!

Με απόφαση που εξέδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ. Τζαβάρας εγκρίθηκε η εκτέλεση εργασιών για την αποκατάσταση του τεμένους Ρετζέπ Πασά στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου, τμήμα του οποίου κατέρρευσε τον Δεκέμβριο του 2011. Το ιστορικό ακίνητο θα αποκατασταθεί με αυτεπιστασία από τo ΤΔΠΕΑΕ. Προβλέπεται η αποκατάσταση του τμήματος που κατέρρευσε και του προστώου με συντήρηση των μαρμάρινων αρχιτεκτονικών μελών και των μεταλλικών ελκυστήρων, της κύριας αίθουσας προσευχής και των μονώσεων του δώματος από μολύβι και η στερέωση του μιναρέ. Αναλυτικά το έργο περιλαμβάνει:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Οι Τούρκοι μοιράζουν φυλλάδια στην Εγνατία και εμφανίζουν τουρκική την Πιε- ρία!!!

Κάνοντας μια περιήγηση σε κάποια ιστολογία πρόσεξα το παρακάτω δημοσίευμα και έμεινα άφωνος με το τι συμβαίνει την σήμερον ημέρα στο Νομό Ιωαννίνων και αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν ενα τέτοιο σοβαρό περιστατικό να κουκουλώνετε απ τα τοπικά ΜΜΕ. Παρακάτω δείτε τι πράττουν διάφοροι θρασύτατοι πράκτορες αλλά περισσότερο φανταστείτε να συνέβαινε αυτό σε άλλες δημοκρατικές χώρες όπως λόγου χάριν σε Τουρκία, Ισραήλ κτλ... Το θέμα νομίζω οτι δεν είναι καθόλου απλό ως περιστατικό αλλά αποτελεί ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που έχω την αίσθηση οτι πρέπει να πάρει άμεσα θέση κάποια αρμόδια τοπική αρχή ακόμα και το Υπουργείο δημόσιας τάξης, Άμυνας και όποιο άλλο συναρμόδιο Υπουργείο...

ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΛΑΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΕΛΕΙ; Το δάσος καίγεται… και ο κόσμος χορεύει στην Αγ. Μαρίνα

Αίσθηση προκαλεί φωτογραφία που «τραβήχτηκε» τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας, μετά την εκδήλωσης της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στα Σελλά. Στο φακό του φωτορεπόρτερ Γιάννη Πεφάνη, καταγράφεται ο κόσμος να γελά και να γλεντά χορεύοντας ενώ πίσω τους... στην κορυφογραμμή έχει ξεπροβάλλει το πύρινο μέτωπο. Η λήψη της φωτογραφίας έγινε στις τέσσερις σήμερα το πρωί, δηλαδή δυο ώρες μετά την έναρξη της φωτιάς. Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών που βρέθηκαν στο χώρο της θρησκευτικής πανήγυρης, όταν οι φλόγες «ξεπήδησαν» από το βουνό και έγιναν αντιληπτές, ένας εκ των παρευρισκόμενων φώναξε «φωτιά».

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ “ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ” !!!

Ο Φωτόπουλος “δίνει” τον αρχηγό του… !!!
Κανείς δεν καταλάβαινε τι μύγα τσίμπησε τον Γιώργο Παπανδρέου και το 2009 τον Μάρτιο έκανε αυτό το “πράσινη ανάπτυξη” κεντρικό πυλώνα της πολιτικής του.  Κανείς δεν κατάλαβε πως είναι δυνατόν να συναντιέσαι με τον Πούτιν και αντί να μιλάς για την χώρα σου, να προσπαθείς να του πλασάρεις την πράσινη ανάπτυξη.  Κανείς δεν καταλάβαινε πως είναι δυνατόν να δολοφονείται η πραγματική οικονομία λόγω έλλειψης ρευστότητας, ενώ την ίδια στιγμή να δίνονται δις με διαδικασίες εξπρές σε επενδύσεις πράσινης ανάπτυξης. Κανείς δεν καταλάβαινε πως είναι δυνατόν να υποχρεώνεται η ΔΕΗ να αγοράζει ρεύμα από “επενδυτές” πράσινης ανάπτυξης σε πολλαπλάσιες τιμές. Κανείς δεν κατάλαβε γιατί οι λογαριασμοί της ΔΕΗ αυξήθηκαν ραγδαία και όλοι πληρώναμε την “πράσινη ανάπτυξη” από το υστέρημα μας.

Με τις βαλίτσες πήγαιναν τα λεφτά στον Άκη!

Σε νέα τροχιά εισέρχεται, πλέον, η ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση του μαύρου πολιτικού χρήματος με «πρωταγωνιστή» τον Άκη Τσοχατζόπουλο, μετά τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων που έκανε ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού Νικόλαος Ζήγρας. Με μια απολογία – φωτιά ο προφυλακισμένος εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, περιέγραψε καρέ – καρέ στον ανακριτή πώς διακινούνταν το μαύρο πολιτικό χρήμα από τις μίζες για τα εξοπλιστικά, ποια πρόσωπα το διακινούσαν αλλά και πως ο πρώην υπουργός το επένδυε σε πολυτελή ακίνητα για να το νομιμοποιήσει. Ιωάννης Σμπώκος άλλοτε «δεξί χέρι« του πρώην υπουργού στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Μπέλτσιος, Ντίνος Μιχαηλίδης πρώην υπουργός της Κύπρου, Βλάσης Καμπούρογλου, Al Sayad Fouad και Γιώργος Σαχπατζίδης, είναι κατά τον Ν. Ζήγρα τα πρόσωπα – κλειδιά στη διακίνηση του χρήματος που έφτανε στα χέρια του Α. Τσοχατζόπουλου (και) με βαλίτσες. Ο εξάδελφος του πρώην υπουργού, με την απολογία του επιβεβαίωσε το αποδεικτικό υλικό που έχει συλλέξει η Δικαιοσύνη για την υπόθεση, υπολογίζοντας προφανώς σε μια πιο ευνοϊκή μεταχείριση σε σχέση και με την αίτηση αποφυλάκισης που έχει καταθέσει.

Σε πέντε δόσεις το «χαράτσι» μέσω των λογαρια- σμών της ΔΕΗ

Ναυαγεί οριστικά το σχέδιο πληρωμής του χαρατσιού στα ακίνητα σε περισσότερες δόσεις καθώς, με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγο το υπουργείο Οικονομικών επιβεβαιώνει και επισήμως τις πληροφορίες του protothema.gr και τελικώς το ΕΕΤΗΔΕ θα εισπραχθεί όπως προβλέπει ο νόμος, δηλαδή σε 5 δόσεις μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και λοιπών παρόχων ηλεκτρικής Ενέργειας.