“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

27 Απριλίου 1941 ~ «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί»

Μεγάλη μεταφορὰ στρατιωτικῶν δυνάμεων ἀπὸ τὴν Ν.Α. Τουρκία στὶς ἀκτὲς τοῦ Αἰγαίου καὶ στὴν Α. Θράκη

Γράφει ὁ Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Ἐνῶ συνεχίζεται ἡ διαδικασία ἐξόδου τῶν δυνάμεων τοῦ ΡΚΚ ἀπὸ τὸ τουρκικὸ ἔδαφος πρὸς τὸ β Ἰράκ, στὰ πλαίσια τῆς διαδικασίας ἐπίλυσης τῆς χρόνιας διαμάχης τουρκικοῦ στρατοῦ καὶ Κούρδων ἀνταρτῶν, ὅπως ἔγινε γνωστὸ ἀπὸ τὴν τουρκικὴ ἐφημερίδα, Aydinlik, ἀλλὰ καὶ ἀπὸ τοπικοὺς παράγοντες, τὶς τελευταῖες μέρες παρατηρεῖται μεταφορὰ μεγάλων στρατιωτικῶν δυνάμεων ἀπὸ τὶς νοτιοανατολικὲς ἐπαρχίες ὅπου βρίσκονταν γιὰ νὰ ἀντιμετωπίσουν τοὺς Κούρδους ἀντάρτες πρὸς τὰ δυτικὰ σύνορά της Τουρκίας, δηλαδὴ πρὸς τὶς μικρασιατικὲς ἀκτὲς τοῦ Αἰγαίου ἀπέναντι ἀπὸ τὰ ἑλληνικὰ νησιὰ καθὼς καὶ πρὸς τὰ ἑλληνοτουρκικὰ σύνορά τηςΑ. Θράκης.

ΚΟΥΚΙΔΗΣ: Με την Σημαία ως τον θάνατο!

27 Απριλίου του 1941 οι  Γερμανοί εισβάλλουν στην Αθήνα και κατευθύνονται στην Ακρόπολη. Ο Ελληνας φρουρός του Ιερού Βράχου αρνείται να τους παραδώσει την σημαία, τυλίγεται σε αυτήν και πέφτει στον γκρεμό. Τι κοινό άραγε είχε αυτό το παιδί με τους σύγχρονους προοδευτικάριους που καίνε την σημαία μας; Μόλις πρόσφατα κάτι αλήτες κατέβασαν την Γαλανόλευκη από το Πανεπιστήμιο για να ανεβάσουν την μαυροκόκκινη πατσαβούρα τους. Οι «ΕΡΩΣ ΕΛΛΑΣ» ερμηνεύουν το παρακάτω τραγούδι για τον 17χρονο Κώστα Κουκίδη, που ήταν ο πρωτεργάτης της Αντίστασης.

Οδός (Eπ)αναστάσεως...

Όποιο δάχτυλο κι αν σου κόψουν, θα φωνάξεις από τον πόνο
Όταν σου κομματιάζουν την πατρίδα, πως μπορείς να σωπαίνεις;...

Αυτός ο λαός δεν θέλει άλλους περισπούδαστους σωτήρες ανεπάγγελτους χαρτογιακάδες που ζούνε στον δικό τους κόσμο, για να ορίσουν το αύριο και την μοίρα της πατρίδας…
Αυτός ο λαός θέλει Κολοκοτρωναίους και Καραϊσκάκηδες να σταθούν όρθιοι ανάμεσα σε αυτόν και τα ανθρωπόμορφα κτήνη, να τον πάρουν από το χέρι και να τον τραβήξουν στον δρόμο της λευτεριάς…

Αερομεταφερόμενη εκκλησία για αλεξιπτωτιστές!

Ρώσοι ιερείς που υπηρετούν στις μονάδες αλεξιπτωτιστών δημιούργησαν και πέτυχαν την αεροκίνηση μιας ... ιπτάμενης εκκλησίας για πρώτη φορά παγκοσμίως στην περιφέρεια Ριαζάν, ακριβώς μετά την ολοκλήρωση διήμερης άσκησης της μονάδες αλεξιπτωτιστών που εδρεύει στην περιοχή. Η άσκηση άλλωστε, είχε αυτόν ακριβώς τον στόχο. Πώς να μεταφερθεί, να ρίξουν την εκκλησία από το αεροσκάφος και κατόπιν να τη στήσουν

«ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ» ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΡΕΥΝΩΝ – ΤΑ «ΚΑΡΝΤΑΣΙΑ ΜΑΣ» ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ

Α.Νταβούτογλου: "Δεν υπάρχει έγκυρη συνθήκη για το που ανήκουν τα νησιά του Αιγαίου"!
"Mη έγκυρες" χαρακτηρίζει τις Συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων με τα οποία τα νησιά του Αιγαίου, πλην Ιμβρου, Τενέδου και ορισμένων βραχονησίδων περιήλθαν οριστικά στην Ελλάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή από το Κοτσάελι, Lütfü Türkkan. Η ερώτηση αφορούσε για το καθεστώς το οποίο ισχύει στα νησιά του Αιγαίου και αν αυτό διέπεται από τις συνθήκες της Λωζάνης του 1923  και των Παρισίων του 1946 (παραχώρηση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα), τόνισε ότι "το ζήτημα είναι θέμα ερμηνείας των σχετικών συνθηκών".

Φτιάχνουν μια “Νέα Ελλάδα” ή ισοπεδώνουν την Ελλάδα;

Τι σημαίνει η αποχώρηση του PKK απο την Τουρκία;

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ 
Ιστορική στιγμή στην ιστορία του ένοπλου αγώνα των Κούρδων φέρνει η δήλωση του στρατιωτικού διοικητή των Κούρδων, Μουράτ Καράγιλαν ο οποίος ανακοίνωση τη σταδιακή αποχώρηση των ανταρτών από τα τουρκικά εδάφη. Σύμφωνα με τον Καράγιλαν, η αποχώρηση των ανταρτών από την Τουρκία θα ξεκινήσει στις 8 Μαϊου. 

Γέροντος Γαβριήλ: "Αν δεν μετανοήσουν, ούτε η κόλαση θα τους δεχθεί"

Θα πληρώσουν χαράτσι και τα γιαπιά !!!

Σε επτά δόσεις ο ΦΑΠ 2011-2012 ~ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΙΟ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ
Μια έκπληξη περιμένει χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που είναι ημιτελή και διατηρούν εργοταξιακό ή άλλο ρεύμα. Το πολυνομοσχέδιο που αφορά στο έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Α.) προβλέπει ότι «το νέο φόρο θα πληρώσουν οι ηλεκτροδοτούμενες δομημένες επιφάνειες ακινήτων οποιασδήποτε μορφής, ανεξάρτητα αν αυτές είναι αποπερατωμένες ή μη κατά την ως άνω ημερομηνία και ανεξάρτητα από την ορθή αναγραφή των στοιχείων τους στους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος». Αυτό σημαίνει ότι και τα... γιαπιά εντάσσονται φέτος στο χαράτσι στα ακίνητα καθώς πέρυσι επικράτησε ένα απίστευτο αλαλούμ αφού άλλοι ιδιοκτήτες με ημιτελή ακίνητα πλήρωσαν το ΕΕΤΗΔΕ κι άλλοι όχι.