“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ταπεινοφροσύνη και Κατάκριση

Ταπεινοφροσύνη - Κατάκριση - Σωτηρία
Από τον Μικρό Ευργετινό

Του αββά Ησαΐα:
Όποιος έχει ταπεινοφροσύνη, γλώσσα δεν έχει για να ελέγξει τον έναν που είναι αμελής η τον άλλον που είναι ασεβής· ούτε μάτια έχει, για να παρατηρεί τα ελαττώματα άλλου· ούτε αυτιά έχει, για να ακούει όσα δεν ωφελούν την ψυχή του· και δεν έχει να μιλήσει σε κανέναν για τίποτε άλλο, παρά μόνο για τις αμαρτίες του· αλλά και με όλους τους ανθρώπους έχει ειρηνικές σχέσεις όχι για κάποια φιλία, αλλά για χάρη της εντολής του Θεού (Μάρκ. 9:50).

Ο Σοδομισμός εισβάλλει στα σχολεία (Ι.Μ.Πειραιώς)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Εν Πειραιεί τη 9η Μαρτίου 2017.
Ο ΣΟΔΟΜΙΣΜΟΣ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Έχουμε γράψει επανειλημμένως για τη σύγχρονη ιλιγγιώδη προώθηση της ομοφυλοφιλίας παγκοσμίως και την νομική θεσμοθέτησή της από πολλές κυβερνήσεις κρατών, δυστυχώς και από την πατρίδα μας, ως ένα φαινόμενο, το οποίο δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί διαφορετικά παρά μόνον ως ένα «σημείο των καιρών» και ως μια σαφέστατη ένδειξη ότι η ανθρωπότητα μπήκε πλέον στην τελική ευθεία της ιστορικής της πορείας.

Οι Τούρκοι στέλνουν το Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ - Ετοιμάζουν «θερμό» επεισόδιο

Θ.Π.: τα είχε πει όλα ο Άγιος Γέροντας για τα κατορθώματα των Τούρκων. Είμαστε πλέον σίγουροι ότι αυτά θα συμβούν στις μέρες μας. Μένει να δούμε μόνο το πότε θα συμβούν, όπως είχε πει και ο ίδιος: “μόνο όταν ο Παντοκράτωρ θελήσει θα πέσει η αυλαία”

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου
Η Άγκυρα επιβεβαιώνει τις πηγές του ΥΠΕΘΑ που είχαν αποκαλύψει ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε «θερμό» επεισόδιο τον Ιούνιο στην Κύπρο όταν και θα ξεκινήσει τις γεωτρήσεις της η γαλλική Total.
Έρευνες και γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην Μεσόγειο με το Μπαρμπαρός και στη Μαύρη Θάλασσα με το δεύτερο σεισμογραφικό πλοίο που έχει στη διάθεσή της η Άγκυρα εξήγγειλε για αυτή τη χρονιά ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας Μπεράτ Αλμπαϊράκ με δήλωσή του στο τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολού.

"Όπου ΘΕΟΣ βούλεται νικάται φύσεως τάξις"

Το θαύμα της Παναγίας με την κινούμενη καντήλα πάνω από την ωραία πύλη του καθολικού της Ι. Μ. Ιβήρων

Η γιαγιά με τους Χαιρετισμούς…

Ήτανε Μεγάλη Σαρακοστή. Μα δε θυμάμαι του πότε… Τρίτοι Χαιρετισμοί. Στο μοναστήρι τους κάναμε αργά τους Χαιρετισμούς. Οι Παρασκευές της Σαρακοστής όπως και να το κάνεις είναι οι πιο χαρούμενες μέρες.
Στη μέση του ναού η εικόνα της Παναγιάς με τα κεριά της και τις κεντημένες ποδιές. Και το ᾽χαμε τυπικό κάθε φορά να βγάζουμε κι άλλη Παναγιά στο προσκυνητάρι να ακούσει τους Χαιρετισμούς. Τη μια το «‘Αξιον εστί» και μετά την Γλυκοφιλούσα και την Παναγία του Πάθους, εκείνη την εβδομάδα της Σταυροπροσκύνησης. Τούτες οι μικρές αλλαγές ομόρφαιναν τη ζωή.