“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Το επαχθές, επονείδιστο χρέος και το άθλιο παιχνίδι με την Ελλάδα

Από την έναρξη της κρίσης χρέους το 2008/09, η οποία είναι μοναδική περίπτωση, διότι έχει κυρίως ενδογενή χαρακτηριστικά π.χ. διαφθορά, μια τελείως κατεστραμμένη Δημόσια Διοίκηση, φοροδιαφυγή κ.λπ., παρατηρείται  μια έντονη και συστηματική παραπλανητική προπαγάνδα. Μία προπαγάνδα η οποία όχι μόνον αποκρύπτει και διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, δηλαδή τα πραγματικά αίτια της κρίσης χρέους εις την Ελλάδα και τον σωστό τρόπο αντιμετώπισής της, αλλά ταυτόχρονα σε καθημερινή βάση τρομοκρατεί τους Έλληνες για τις σοβαρές συνέπειες που θα υποστούν εάν δεν αποδεχθούν τις «λύσεις» που προτείνονται, δηλαδή την αποδοχή των υστερόβουλων σχεδίων που επιβάλλει με εκβιασμούς η ηγεσία του Βερολίνου εις τον Ελληνικό Λαό.

Το success story σε πλήρη εφαρμογή…11 δισ. σε φόρους & τέλη θα πληρώσουμε μέχρι τέλος 2014

Σχόλιο Θ.Π.: τούτη εδώ τη “φορο-καταιγίδα” πλέον μόνο ο Θεός μπορεί να την αποτρέψει !!!
Λιγότερο από μία εβδομάδα έμεινε για την ολοκλήρωση της προθεσμίας κατάθεσης των φορολογικών δηλώσεων και εκατομμύρια πολίτες βλέπουν να έρχεται η «καταιγίδα» φόρων η οποία θα κρατήσει μέχρι το τέλος του έτους.
Φόρος εισοδήματος, Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, τέλος επιτηδεύματος, φόρος πολυτελούς διαβίωσης και στο τέλος τα… τέλη κυκλοφορίας δημιουργούν ένα ασφυκτικό πλαίσιο φόρων που δύσκολα θα ανταποκριθούν οι φορολογούμενοι. Αλλωστε, το γεγονός ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη ξεπερνούν τα 67 δισ. ευρώ δείχνει ότι εξαντλείται η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων.

Δαιμονική μπόρα πάνω από την Ελλάδα…

Φώτο από www.iefimerida.gr
Ποια μετεωρολογική υπηρεσία μπορεί να μας προειδοποιήσει για αυτού του είδους τα έκτακτα φαινόμενα;
Και όμως ο αέρας στις πόλεις και την ύπαιθρο μυρίζει αυτό που έρχεται…. Και έρχεται… ΟΡΓΗ- ΟΡΓΗ-ΟΡΓΗ

Δείτε γιατί πρέπει να πίνετε νερό το πρωί με ΑΔΕΙΟ στομάχι...

Είναι γνωστό πως η κατανάλωση αρκετής ποσότητας νερού ημερησίως κάνει καλό στην υγεία μας
Όταν όμως πίνουμε νερό με άδειο στομάχι κάθε μέρα αμέσως μετά το πρωινό μας ξύπνημα, τότε αυξάνονται οι θετικές επιδράσεις του νερού στον οργανισμό μας για πέντε λόγους:

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΡΩΜΗΑΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΕ ΤΟ 1922 ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

NΙΚΟΥ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ 
Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου
Η Maçkalı Ελένη είναι η ιστορία μιας Ελληνοπόντιας, της Ελένης, που στην ανταλλαγή των πληθυσμών δεν έφυγε μαζί με τους δικούς της στην Ελλάδα αλλά έμεινε στην Τουρκία και μετά από πολλά χρόνια κάποιοι…Τούρκοι την φέρνουν στο φως της δημοσιότητας για να γίνει κινηματογραφική ταινία που θα δείχνει και το μεγάλο δράμα χιλιάδων Ρωμηών κατά την διάρκεια της ανταλλαγής των πληθυσμών το 1922-23. 

Κόνιτσα: Τριήμερο εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια από την κοίμηση του Γέροντος Παισίου (Video)

Ο Δήμος Κόνιτσας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης, διοργανώνουν στην Κόνιτσα στις 12-14 Ιουλίου εκδηλώσεις με θέμα «Αφιέρωμα στον Γέροντα Παίσιο – Είκοσι χρόνια από την κοίμησή του».

1821 Το συγκλονιστικό θαύμα της Παναγίας, με τον Κολοκοτρώνη. Αληθινό και επίκαιρο όσο ποτέ.

ΦΩΤΟ: Κόκκινος Ουρανός
Παναγία μου βοήθησε… Μα στ’ αλήθεια, γίνονται θαύματα;  Γίνονται θαύματα;
«Έκατσα που εσκαπέτισαν με τα μπαϊράκια τους απεκατέβηκα κάτω. Ήταν μιά εκκλησία εις τον δρόμον, η Παναγία στο Χρυσοβίτσι, και το καθησιό μου ήτο όπου έκλαιγα την Ελλάς…

Ερντογάν: «Έσκασε» κι άλλον Α/ΓΕΕΘΑ, προς παραίτηση…

Ένα δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Βατάν», βάζει φωτιά εκ νέου στις σχέσεις των στρατιωτικών με το κυβερνών ισλαμικό κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν, αφού αναφέρεται στο ενδεχόμενο παραίτησης του σημερινού αρχηγού, στρατηγού Νεζντέτ Οζέλ, του οποίου η θητεία ολοκληρώνεται στις 30 Αυγούστου.