“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2022

☦ «Ω ΦΙΛΗ, ΙΔΟΥ ΤΑ ΑΡΙΣΤΟΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΟΥ ΟΡΓΑΝΑ…»

 - ΜΙΑ ΑΝΕΚΔΟΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ -

ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΔΕΛΦΟΙ, ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΡΙΝΗ, ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΠΩΣ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΔΑΝ ΟΙ «ΑΔΕΛΦΟΙ» ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΗΜΑΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΗΡΕ ΣΧΕΔΟΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΟΜΟΝΤΑΖ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΑΔΕΛΦΟΙ» ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΝΕΛΛΙΠΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ.

☦ ΟΤΑΝ ΠΈΣΕΙ ΤΟ ΚΙΕΒΟ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ - ΠΕΦΤΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΑΝ ΩΡΙΜΟ ΣΥΚΟ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Προς το παρόν δεν πήρε αντιπαροχή- ΟΧΙ” Τουρκίας σε ΝΑΤΟ: “Η Συνθήκη του Μοντρέ θα εφαρμοστεί – Τα Στενά δεν κλείνουν για τον ρωσικό Στόλο” ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕ

ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΛΕΜΕ

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΏΡΑ ΣΕ ΏΡΑ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΑΛΛΆΞΕΙ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΌ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΏΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΔΕΧΕΤΑΙ ΑΦΟΡΗΤΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΤΟΙΚΟΥΣ

ΑΝ ΠΈΣΕΙ Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ - Η ΠΙΕΣΗ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΗΝ ΜΆΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΧΏΡΕΣ ΠΟΥ ΒΡΈΧΕΙ ΑΥΤΗ

βλ. ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ - ΡΟΥΜΑΝΙΑ - ΓΕΩΡΓΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ

☦ Μνήσθητι, Κύριε, ὡς ἀγαθὸς τῶν δούλων σου, καὶ ὅσα ἐν βίῳ ἥμαρτον, συγχώρησον· οὐδεὶς γὰρ ἀναμάρτητος, εἰμὴ σὺ ὁ δυνάμενος, καὶ τοῖς μεταστᾶσι δοῦναι τήν ἀνάπαυσιν.

Ὁ βάθει σοφίας φιλανθρώπως, πάντα οἰκονομῶν, καὶ τὸ συμφέρον πᾶσιν ἀπονέμων, μόνε Δημιουργέ, ἀνάπαυσον Κύριε τὰς ψυχὰς τῶν δούλων σου· ἐν σοὶ γὰρ τὴν ἐλπίδα ἀνέθεντο, τῷ ποιητῇ καὶ πλάστῃ καὶ Θεῷ ἡμῶν.

☦ Ἔτι δεόμεθα ὑπὲρ τῶν προαναπαυσαμένων πατέρων καὶ ἀδελφῶν ἡμῶν, τῶν ἐνθάδε εὐσεβῶς κειμένων καὶ ἁπανταχοῦ ὀρθοδόξων.

☦ Πατροκοσμάς: “ Θα σας ρωτούν αν είναι μακρυά η Πόλη, εσείς να μη λέτε την αλήθεια …”

Ο Κοσμάς ο Αιτωλός , γνωστός και ως Πατροκοσμάς, έζησε σε χρόνους δύσκολους για το γένος. Έφερε το μήνυμα της σωτηρίας, της αλήθειας, της αγάπης και της μετανοίας. Στήριξε σε χρόνια δύσκολα τον λαό στην πίστη γιατί γνώριζε ότι μέσα από τους εξισλαμισμούς υπήρξε μέγιστος κίνδυνος να χαθεί το γένος, γιατί γνώριζε πως όποιος χάνεται για την πίστη χάνεται και για την Ελλάδα. Ήξερε ότι αυτός ο λαός πρέπει να μείνει σταθερός στις ρίζες και στα πιστεύματά του, στα ήθη του και στη γλώσσα των Πατέρων του.