“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ TA ΣΥΧΑΡΙΚΙΑ ΟΜΠΑΜΑ

ΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΜΠΑΜΑ - ΠΟΥΤΙΝ
Από το προεδρικό αεροσκάφος Air Force One κάλεσε τον Βλαντιμήρ Πούτιν ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σχεδόν μια εβδομάδα μετά την επανεκλογή του στην προεδρία της Ρωσικής Ομοσπονδίας, για μια τρίτη θητεία. Σύμφωνα με διπλωματικούς παρατηρητές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο εγκαινιάζεται κατ' αυτόν τον τρόπο μια νέα, διαφορετική περίοδος στις διμερείς σχέσεις, που ενδεχομένως σηματοδοτεί ακόμα και "μια δοκιμασία" για τις αμερικανορωσικές σχέσεις. Την πραγματοποίηση της τηλεφωνικής επικοινωνίας γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, χωρίς να αναφερθεί σε άλλες λεπτομέρειες. Ο Πούτιν κέρδισε στις προεδρικές εκλογές πριν από πέντε ημέρες, την Κυριακή. Οσον αφορά το επίσημο εκλογικό αποτέλεσμα, "η Ουάσινγκτον αντέδρασε με τρόπο συγκρατημένο", θυμίζουν διπλωματικοί παρατηρητές. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προσκάλεσε τις ρωσικές αρχές να διεξάγουν μια "ανεξάρτητη έρευνα" για την "εξιχνίαση των ενδεχόμενων παρατυπιών" στην διαδικασία ανάδειξης του νέου προέδρου της Ρωσίας.

"Καρφί στο μάτι" της Τρόικας οι ΕΔ - Θέλουν και κατάργηση των παρελάσεων!

Σε απο-εθνικοποίηση της χώρας, με αφορμή την οικονομική κρίση, προχωρούν η Τρόικα και οι εγχώριοι συνεργάτες της θέτοντας ζήτημα κατάργησης των στρατιωτικών παρελάσεων και κάθε είδους παρελάσεων στις εθνικές επετείους της 28ης Οκτωβρίου και της 25ης Μαρτίου. Συν, βέβαια, το γεγονός ότι πλέον οι εθνικές επέτειοι αποτελούν πραγματικό εφιάλτη για τις "ελληνικές" κυβερνήσεις, αφού μετατρέπονται πολύ γρήγορα σε εθνικά συλλαλητήρια κατά της ξένης κατοχής. Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας (!) Δημήτρης Αβραμόπουλος έθεσε ευθέως ζήτημα κατάργησης της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου ή τουλάχιστον μίας από τις δύο στρατιωτικές παρελάσεις, δήθεν για λόγους οικονομίας. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια σπασμωδική αντίδραση καταρχήν μείωσης του ψυχικού συνδέσμου Ενόπλων Δυνάμεων και Ελλήνων πολιτών, ο οποίος καθημερινά ενισχύεται και τρομάζει τη συμβιβασμένη πολιτική και στρατιωτική ελίτ.
Ιδού το απόσπασμα από τις σχετικές δηλώσεις του ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλου:
"Η περικοπή περιττών δαπανών, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, ότι είναι αναγκαία. Και όπως είπα πιο πάνω, ήδη έχουν γίνει σε μεγάλο βαθμό. Οι παρελάσεις έχουν ένα συγκεκριμένο σκοπό. Την ενίσχυση του εθνικού μας φρονήματος και γι’ αυτό δεν πρέπει να καταργηθούν. Μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι άλλο. Αντί να έχουμε δύο μεγάλες στρατιωτικές παρελάσεις τον χρόνο, μία στην Αθήνα και μία στη Θεσσαλονίκη, να διοργανώνεται μία κατά έτος εναλλάξ, στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη και γιατί όχι και σε άλλες πόλεις, την ημέρα της εθνικής μας επετείου και μόνο, δηλαδή την 25η Μαρτίου. Και αυτό ξεχωριστά από τις μαθητικές παρελάσεις, που όχι μόνο δεν στοιχίζουν, αλλά και, όπως όλοι θυμόμαστε από παιδιά, το εθνικό μας φρόνημα και την εθνική μας υπερηφάνεια αναπτερώνουν".
Σε μια εποχή γενικής έκπτωσης ηθικών αρχών και αξιών και σε καιρούς οικονομικής δυσπραγίας, με άσπονδους γείτονες και αλλοτριωμένες πολιτικές ηγεσίες, γιατί δεν καταργούμε εν τέλει και την ελληνική σημαία αλλά και τις ίδιες τις Ένοπλες Δυνάμεις, αφού τους ενοχλούν τόσο πολύ;! 

ΠΗΓΗ

Ανοίξτε αρκετά τον ήχο του βίντεο από την περυσινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου και ακούστε τι φωνάζει ο κόσμος. Άραγε πιστεύει κανείς ότι υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας, ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ που θα ήθελε να καταργηθούν οι παρελάσεις γιατί κοστίζουν;;; Αλλά βλέπεις το τακούνι του Έλληνα τσολιά τους ενοχλεί, γιατί ακούγεται πολύ μακριά. Ως το Βερολίνο….

Εθνική θλίψη για το Δίκαιο Αποικίας: Η Siemens "ζήτησε συγγνώμη" και ... καθάρισε!!!

Τα όμορφα σκάνδαλα, όμορφα κουκουλώνονται! Τελείωσε και η υπόθεση της Siemens, κανένας δεν πήγε φυλακή, οι Τσουκάτος-Μαντέλης πίνουν την ακριβή σαμπάνια τους εις υγείαν των κορόϊδων και σήμερα το υπουργικό επισφράγισε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens! Την ώρα που στην Ελλάδα φυλακίζονται άνθρωποι και καταστρέφονται οικογένειες, στιγματίζονται εταιρείες και μένουν άνεργοι χιλιάδες εργαζόμενοι από τον απηνή διωγμό της εφορίας και του ΙΚΑ, οι εγκληματίες της Siemens που διέφθειραν ολόκληρη της ελληνική πολιτική ελίτ και άφησαν τον Στρατό Ξηράς χωρίς επικοινωνίες, "καθάρισαν" με ... 170.000.000 ευρώ, εξωδικαστικό συμβιβασμό, περίπου το 2% των δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα τα τελευταία 22 χρόνια! Όπως ενημερώθηκε το υπουργικό συμβούλιο, η γερμανική εταιρεία "ζήτησε συγγνώμη" (!) για συμμετοχή στελεχών της σε παράνομες δραστηριότητες, δεσμεύτηκε να παράσχει κάθε βοήθεια για τις ποινικές διαδικασίες που θα ακολουθηθούν ενώ δέχτηκε και το διορισμό επιτρόπου του ελληνικού δημοσίου για τον έλεγχο όλων των συμφωνιών που θα αποκολουθήσουν. Και κατόπην της "συγγνώμης" (τι συγκηνιτικό!) το υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης Παπαδήμου έδωσε άφεση αμαρτιών στους απατεώνες. Φυσικά υπάρχει ένα άλλοθι για την κυβέρνηση: Δεν είναι ελληνική...

ΜΙΚΡΟΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ PSI

Spiegel: "Η μεγάλη κρίση στην Ελλάδα δεν έχει έρθει ακόμη"

Και ενώ ολοκληρώθηκε επιτυχώς το κούρεμα του χρέους, λίγη ώρα μετά την θετική έκβαση του PSI, γνωστός οικονομολόγος σχολιάζει σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel, ότι η μεγάλη κρίση στην Ελλάδα δεν έχει έρθει ακόμη, ενώ η σημερινή απόφαση θα αποτελέσει μεγάλο βάρος στις πλάτες των Ελλήνων φορολογουμένων.


Πρόκειται για τον διακεκριμένο οικονομολόγο Harald Hau, ο οποίος σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν η συμμετοχή των ιδιωτών κατά 86% στο κούρεμα χρέους αποτελεί καλό νέο για την Ελλάδα, σχολιάζει: «Η έκβαση αυτή δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη πιστωτές που αναμένουν να πληρωθούν στο 100%. Όσοι πιστωτές δε συμμετείχαν στο PSI είναι κερδοσκόποι που αγόρασαν τα χρεόγραφα στο 30-40% της ονομαστικής αξίας και τώρα θέλουν να αποζημιωθούν στο έπακρον. Όμως, τώρα θα αναγκαστούν να συμμετάσχουν στο “κούρεμα”». Ο ίδιος θεωρεί ότι το πρόβλημα απλώς μετατέθηκε, υποστηρίζοντας ότι το «κούρεμα» είναι ανεπαρκές. «Θα υπάρξει και δεύτερη, κανονική χρεοκοπία», τονίζει.

Επικίνδυνη ουσία συνδέθηκε με καρκίνο, έπειτα από πειράματα σε ποντίκια

Η Coca-Cola και η Pepsi αλλάζουν τη συνταγή για τα αναψυκτικά τους στις ΗΠΑ, προκειμένου να αποφύγουν να τοποθετήσουν στα μπουκάλια προειδοποίηση για καρκινογόνο ουσία, όπως απαιτεί η νομοθεσία της Καλιφόρνιας. Η ουσία συνδέθηκε με καρκίνο μετά από πειράματα σε ποντίκια, σύμφωνα με μία μελέτη, αλλά, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Ποτών (American Beverage Association), δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των ανθρώπων. Η Αρχή Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (Food and Drug Administration) υποστηρίζει ότι κάποιος θα έπρεπε να καταναλώσει περισσότερα από 1.000 κουτάκια Coca-Cola ή Pespi ημερησίως για να λάβει την ίδια δόση της ουσίας που χορηγήθηκε στα ποντίκια στο εργαστήριο. Η νέα συνταγή για το χρώμα καραμέλας που χρησιμοποιείται στα αναψυκτικά θα έχει μικρότερη ποσότητα του χημικού 4-methylimidazole, που η πολιτεία της Καλιφόρνιας προσέθεσε στη λίστα της με τις καρκινογόνους ουσίες. «Παρόλο που πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία που να δικαιολογεί οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή, ζητήσαμε τους προμηθευτές καραμέλας να κάνουν αυτό το βήμα ώστε τα προϊόντα μας να μην χρειάζεται να γίνουν αντικείμενα μιας μη τεκμηριωμένης επιστημονικά προειδοποίησης», δήλωσε στο Associated Press εκπρόσωπος της Coca-Cola.

Θερμό επεισόδιο μεταξύ Σαμοθράκης και Λαδόξερας - Τουρκική Ακταιωρός κατά Λιμενικού σκάφους

Ένα ακόμη θερμό επεισόδιο είχαμε στο Θρακικό Πέλαγος και πιο συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σαμοθράκης και Ζουράφας την Πέμπτη το μεσημέρι. Σύμφωνα με πληροφορίες του www.faros24.gr, Τουρκική Ακταιωρός προσπάθησε δύο φορές να εμβολίσει το σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης, γιατί ζήτησε από δύο Τουρκικές μηχανότρατες να μην ψαρεύουν στα Ελληνικά χωρικά ύδατα. Το επεισόδιο ξεκίνησε γύρω στις 3 το μεσημέρι όταν 6,5 μίλια από την Σαμοθράκη και 4 από την βραχονησίδα Ζουράφα (Λαδόξερα) εμφανίσθηκαν δύο Τουρκικά αλιευτικά. Το Περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης που έκανε περιπολία στην περιοχή ζήτησε την απομάκρυνσή τους όπως είχε κάνει καιτις προηγούμενες ημέρες. Η Τουρκική Ακταιωρός (308) σε λίγα λεπτά έφτασε στην περιοχή και στράφηκε κατά του Περιπολικού του Λιμενικού Σώματος που με ελιγμούς γλύτωσε τον εμβολισμό. Στο σημείο για βοήθεια στο σκάφος του Λιμεναρχείου πήγε και Ελληνικό αλιευτικό και για περισσότερο από μία ώρα τα σκάφη έπαιζαν κυνηγητό μεταξύ τους. Από τον ασύρματο ειδοποιήθηκαν οι Τούρκοι να φύγουν από την περιοχή γιατί είναι Ελληνικά χωρικά ύδατα, αλλά αρνιόταν αφού δεν υπολόγιζαν την Ελληνική βραχονησίδα. Τελικά λίγη ώρα αργότερα μπήκαν στα διεθνή χωρικά ύδατα και το επεισόδιο έληξε...όπως έληξε. Λάβετε υπ' όψιν και τα εξής:
-Θα πρέπει να σημειώσουμε πως με την βραχονησίδα Ζουράφα ακόμη σε εκκρεμότητα παραμένει το τι έγινε στις 10 Φεβρουαρίου με τον Φάρο που βρισκόταν τοποθετημένος πάνω και εξαφανίσθηκε. Αντικαταστάθηκε μόλις πρόσφατα με έναν μικρό φανό για να υπάρχει σηματοδότηση τη νύχτα.
-Το περιπολικό σκάφος του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης βρίσκεται ακινητοποιημένο από τον Δεκέμβριο του 2010 στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης λόγω βλάβης και δεν εγκρίνεται η δαπάνη ύψους 7 χιλιάδων ευρώ για την επισκευή του.
-Από την Πέμπτη στη Θράκη πραγματοποιεί περιοδεία ο νέος Πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα Κερίμ Ουράς.
Μέχρι στιγμής υπάρχει σιωπή από τις Ελληνικές αρχές για το περιστατικό.

"Κέρασαν τούρτα" το Ρέσλερ. Βίντεο

Στη Μέρκελ πριν από μερικές εβδομάδες ήταν πέντε ποτήρια μπύρα. Αλλά δεν ήταν εσκεμμένο. Η τούρτα που «έφαγε» στα μούτρα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Φίλιπ Ρέσλερ, δεν του ήρθε... κατά λάθος! Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας βρέθηκε σε έκθεση για την τεχνολογία και τις καινοτομίες στο Αννόβερο. Μόνο που «συναντήθηκε» με έναν αγανακτιμένο 25χρονο άνδρα από το Βερολίνο, στα χέρια του οποίου βρέθηκε ένα κομμάτι τούρτα.  Και πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι σεκιούριτι του Ρέσλερ, ο άνδρας πέταξε την τούρτα στο πρόσωπο του αντικαγκελάριου, πετυχαίνοντάς τον κιόλας! Και αφού πέταξε την τούρτα και έκανε... το κομμάτι του, συνελήφθη όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες της Bild. Ο οποίος αντέδρασε ψύχραιμα...αρχικά. Γιατί μετά αποφάσισε να κάνει επίδειξη δύναμης και να υποβάλει μήνυση για απόπειρα σωματικής βλάβης. Ναι, φοβήθηκε ότι θα τον χτυπούσε η τούρτα...