“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Ότι και να φύτεψαν οι τούρκοι στα κινητά των δύο ομήρων μας το ΣΤΙΓΜΑ δείχνει Καθ ημάς Ανατολή. Βοήθα ΠΑΝΑΓΙΑ τα παιδιά σου.

Φώτο η Εφέστιος Εικόνα της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΟΡΤΑΪΤΙΣΣΗΣ στο ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο ήλιος θέλει να βγαίνει και να βλέπει τους Έλληνες όχι με σκυμμένο το κεφάλι αλλά λεβέντικα  όρθιο. «22 μέρες και 17:35:14 ώρες στις τουρκικές φυλακές...»
Ξημερώνει του ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ και έρχεται η 25η Μαρτίου και ο σουλτάνος τα δίνει όλα για όλα πριν του τα πάρουν όλα.

Το μυστικό του Αγίου Όρους

ΦΩΤΟ: Ανάσταση στην Ι.Μ. Ιβήρων
Θα ήταν εκ μέρους μου μεγάλη υπεροψία να πιστέψω ότι κατάκτησα το μυστικό του Αγίου Όρους, ότι μπήκα στην ουσία του, και είμαι έτοιμος να μυήσω και σας. Πρώτα-πρώτα, η ίδια η ιδέα της μυστικότητας δημιουργεί μια απόσταση ανάμεσα μας και σε ό,τι την αντιπροσωπεύει. Απόσταση ανάμεσα σε ό,τι είμαστε και σε ό,τι θα μπορούσαμε να γίνουμε, ανάμεσα στις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει η μία και η άλλη ψυχή. Κι αν συμβαίνει οι εγκόσμιες ψυχές ν' αναγνωρίζονται εύκολα μεταξύ τους, όμως η απόσταση ανάμεσα σ' αυτές και στις άλλες που αφοσιώθηκαν στο Θεό είναι τεράστια. Δε μπορούμε ποτέ να πούμε ότι τις πλησιάσαμε αρκετά, ότι συλλάβαμε τον κανόνα της μυστικής τους ζωής, χωρίς να έχουμε δεχτεί τη χάρη της συμμετοχής μας σ' αυτήν.

Η Μεταπολίτευση στο νεκροκρέβατο και να μην της βγαίνει η ψυχή (αληθινή ιστορία).

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Σημαντικός παράγοντας των χρόνων της Ελληνικής Μεταπολίτευσης ξεψυχούσε στο νεκροκρέβατο του πόνου αλλά δεν του έβγαινε η ψυχή, κοινώς ψυχορραγούσε.
Το θέαμα φρικτό για τους κληρονόμους που «αδημονούσαν»  πότε θα φύγει ο άνθρωπος τους.