“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Να κι ένα παράδειγμα, σχετικά με το θέμα του προηγούμενου άρθρου !!!

Το απόλυτο Fail από το Mega, με πλάνα δραχμολαγνείας σε… αστυνομικό ρεπορτάζ!

olympia

Τι είναι προπαγάνδα;

Προπαγάνδα, με απλά λόγια, είναι η χειραγώγηση της κοινής γνώμης. 
Γενικά πραγματοποιείται μέσω των μέσων ενημέρωσης που μπορεί να έχει επίδραση σε ένα μεγάλο ποσό ανθρώπων και αποτελεσματικά να τους πείσουμε υπέρ ή κατά σε ένα γεγονός. Η ακριβής έννοια της προπαγάνδας συνεχώς αμφισβητείται, ωστόσο δεν υπάρχει συγκεκριμένος ορισμός και αυτό είναι εντελώς αλήθεια. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι οποιαδήποτε επικοινωνία είναι πειστική προπαγάνδα, ενώ άλλοι θεωρούν ότι η προπαγάνδα αλλάζει συγκεκριμένες πολιτικές απόψεις. Ωστόσο, είναι αναμφίβολα ότι η προπαγάνδα είναι υλικό που έχει ως στόχο να πείσουν ή να αλλάξει την κοινή γνώμη, αν και ποικίλλει συχνά ως προς τη μορφή και την τεχνική εξυπηρετεί πάντοτε τον ίδιο σκοπό. Προπαγάνδα είναι η επικοινωνία για το σκοπό της πειθούς.Προπαγάνδα, αν και υπήρχε σχεδόν από πάντα, έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ κατά τη διάρκεια των τελευταίων αιώνων. Παρά το γεγονός ότι στοιχεία της προπαγάνδας εκ προθέσεως μπορεί να επισημανθούν αρκετά πίσω από την αρχαία Ελλάδα, η έλευση των μέσων επικοινωνίας σε μεγαλύτερη κλίμακα έχει αυξήσει την χρήση της. Μετά την εφεύρεση της τυπογραφίας, κατέστη δυνατή η γρήγορη και εύκολη παράγωγή σε αφίσες και βιβλία. Πριν από αυτή την εξέλιξη, η πλειοψηφία της προπαγάνδας διαδόθηκε από στόμα σε στόμα. Η τυπογραφία επέτρεψε στην προπαγανδιστική να παράγει γρήγορα και μαζικά ποσότητες αφισών με ένα επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, μια μορφή προπαγάνδας πολύ λιγότερο επικίνδυνη και λιγότερη δύσκολη από την προφορική επικοινωνία.

Πάλι μεταβατική Βουλή !!!

Του Γιώργου Δελαστίκ
Κυβέρνηση θα αποκτήσει οπωσδήποτε η Ελλάδα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Είτε είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ είτε είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, κυβέρνηση θα σχηματιστεί και μάλιστα με την πρώτη κιόλας εντολή που θα δώσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αν κερδίσει η ΝΔ, θα κάνει κυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, ίσως και με τη ΔΗΜΑΡ αν κριθεί απαραίτητο. Αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα κάνει κυβέρνηση με τη στήριξη τόσο της ΔΗΜΑΡ όσο και του ΠΑΣΟΚ, ενδεχομένως και με την ανοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου. Κυβερνητική λύση θα δώσει ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, καθώς βρίσκεται στη φάση της αποσύνθεσής του, θα στηρίξει πρόθυμα τόσο τη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να προχωρήσει στη μετάλλαξή του στις καλύτερες δυνατές συνθήκες, ως ελάσσων κυβερνητικός εταίρος.

ΡΟΚΦΕΛΕΡ ΚΥΝΙΚΗ ΟΜΟΛΟΓΙΑ... Ε ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΩΜΟΤΟΥΜΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ !!!

ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟ!!!!!
Ο Ντέιβιντ Ροκφέλερ, που συμμετέχει συνεχώς στις διασκέψεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, έγραψε τα εξής σε ένα βιβλίο του 2003 με τίτλο "Απομνημονεύματα" ...."Ορισμένοι μάλιστα πιστεύουν ότι είμαστε μέρος μιας μυστικής κλίκας που δουλεύουμε εναντίον των συμφερόντων των Ηνωμένων Πολιτειών, χαρακτηρίζοντας την οικογένειά μου και εμένα ως «διεθνιστές» και ότι συνωμοτούμε με άλλους ανά τον κόσμο για να οικοδομήσουμε ένα πιο ολοκληρωμένο παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό οικοδόμημα - ένα κόσμο, αν θέλετε. Αν αυτή είναι η κατηγορία, δηλώνω ένοχος, και είμαι περήφανος γι’ αυτό".

HΠΑ: "Η μείωση των αμυντικών δαπανών της Ελλάδας ενθαρρύνει την Τουρκία να εισβάλλει"!

Oι ΗΠΑ "ανησυχούν" ότι η Τουρκία θα μπορούσε να θελήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να εκμεταλλευθεί την "πρωτοφανή οικονομική και πολιτική κρίση" στην Ελλάδα και να προχωρήσει σε κινήσεις που θα αποσκοπούν στην απόσπαση εδαφών από την Ελλάδα! Αυτό αναφέρεται σε έκθεση της ειδικής ομάδας εργασίας που σύστησε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χ.Κλίντον στο «Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων» (Council on Foreign Relations - CFR) για να μελετήσει τις προοπτικές των αμερικανοτουρκικών σχέσεων και να τις καταγράψει. Επικεφαλής της ομάδας εργασίας ετέθη η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και στενή φίλη της κυρίας Κλίντον, η Μάντλιν Oλμπραϊτ, ενώ συμμετείχε και ο Στίβεν Χάντλεϊ, πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου Τζορτζ Μπους (του νεότερου).

Νέα μόδα που σαρώνει! ΤΕΛΟΣ τα ΕΛΛΗΝ-ΑΓΓΛΙΚΑ (Γκρίκλις) και αρχίζουμε τα ΑΓΓΛ-ΕΛΛΗΝΙΚΑ! ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ ΑΓΓΛΟΙ έτσι δεν είναι ΕΛΛΗΝΑ;

Αι γουοντ μαι λανγκουατζ αιντ αι μπιλιβ ιζ δε μπεστ οφ δε γουορλντ!!! Δε αδερς καντρυς, δευ γιουζ μαι λανγουατζ ον δειρς σκοολς,μπικοζ δε ΕΛΛΕΝΙΚΣ ντο δε μπρειν σμαρτερ!!!
Συμπέρασμα μάγκες...ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΣ... ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ!!! ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 400 ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΑΣΜΑ....ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΚΡΥΦΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΙΧΑΜΕ!!! ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΠΟΝΗΡΟ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΑ ΤΣΑΤ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ, ΕΣΥ ΜΠΟΥΦΟ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΕΣΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ ΤΟΥΣ!!! ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ, ΜΠΟΥΦΟ ΕΛΛΗΝΑ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΕΣΥ ΑΠΑΞΙΕΙΣ!!! ΤΕΛΙΚΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΜΠΟΥΦΟΥΣ Ή ΟΧΙ; ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ Η ΕΠΙΛΟΓΗ!!! ΕΠΕΛΕΞΕ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΜΑΓΚΑΣ!!!

Διορία στη Γερμανία έδωσε ο Σορός !!!! Θα “Soroγιαστεί” η Μέρκελ…

Η Γερμανία και η ΕΕ έχουν τρεις μήνες διορία να βρουν λύση στην κρίση είπε ο δισεκατομμυριούχος κερδοσκόπος George Soros, σε ομιλία του στην Ιταλία. Όπως είπε, όταν περάσει αυτό το διάστημα των τριών μηνών, και δεν εχει βρεθεί λύση, θα είναι πλέον αργά. Φυσικά δεν άφησε ασχολίαστες και τις ελληνικές εκλογές: «Η ελληνική κρίση είναι πιθανό να κλιμακωθεί το φθινόπωρο. Μέχρι τότε η Γερμανική οικονομία θα έχει επίσης αποδυναμωθεί και η γερμανίδα καγκελάριος Merkel θα δυσκολευτεί ακόμα περισσότερο απ’ ότι σήμερα να πείσει τον γερμανικό λαό να αποδεχθεί οποιεσδήποτε επιπλέον ευρωπαϊκές ευθύνες. Αυτό δημιουργεί ένα «παράθυρο» τριών μηνών».

Τί ἐννοοῦμε μέ τό «Στῶμεν Καλῶς»;

Ακούμε στη Θεία Λειτουργία κάθε φορά την εκφώνηση του λειτουργού «στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου» και στη συνέχεια «άγιος, άγιος, άγιος Κύριος Σαβαώθ» ψάλλει ο χορός. Σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας εννέα είναι τα ουράνια τάγματα: Σεραφείμ - Χερουβίμ - Θρόνοι - Κυριότητες - Δυνάμεις - Εξουσίες - Αρχαί – Αρχάγγελοι - Άγγελοι. Και κατά τον άγιο Γρηγόριο προ του ουρανού και της γης κτίστηκαν από το Θεό οι άγγελοι. Οι άγγελοι είναι διάκονοι του Θεού και υπηρέτες σε έργα και στη δοξολογία. Τους αποστέλλει ο Θεός σε έργα ή να παραλάβουν ψυχές ή να υπηρετήσουν αγίους του ή να υποδείξουν εν ονόματι του Θεού το θέλημα του Θεού ή να φρουρήσουν κάθε άνθρωπο. Επίσης δοξολογούν ακατάπαυστα το Θεό και την άπειρη δύναμή του.

Η επιστολή υποταγής του Σαμαρά

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΜΕ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Μ.ΝΤΡΑΓΚΙ
Η επιστολή Σαμαρά προς τον Μάριο Ντράγκι, τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δεν αφήνει πολλά περιθώρια ερμηνειών. Πότε έλεγε ψέματα ο κ. Σαμαράς; Στον ελληνικό λαό όταν προχθές ανακοίνωνε τα 18 μέτρα ή στον κ. Ντράγκι, όταν του έστελνε στις 15 Φεβρουαρίου 2012, την επιστολή που παραθέτουμε αυτούσια, με φαρδιά - πλατιά την δεσμευτική υπογραφή του; Διότι μνημόνιο και παροχές είναι αντίθετα. Δείτε σε πιστή μετάφραση τι έγραφε με προσωπική του επιστολή του. Αυτός λοιπόν, που μόλις προχθές, χθες υποσχόταν στον Ελληνικό λαό επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου και άλλα πολλά αντιμνημονιακά, είναι ο ίδιος που υπέγραψε το μνημόνιο, ο ίδιος που απέστειλε επιστολή υποταγής στη κυρία Μέρκελ, ο ίδιος που έδωσε γη και ύδωρ στον Μάριο Ντράγκι και...  έγγραφη υπόσχεση ΠΙΣΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Το Μυστικό σπήλαιο του Μαρμαρωμένου Βασιλιά Ιωάννη ...

Αγιορείτες Γέροντες, λένε πως ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς είναι ο Άγιος Ιωάννης Δούκας Βατάτζης ο Ελεήμων, ο Αυτοκράτορας δηλαδή Νικαίας, ο οποίος βρέθηκε παντελώς άφθαρτος στον τάφο του στην Μικρασία, τόσο ο ίδιος, όσο και τα βασιλικά του ενδύματα! Όμως με τις αλώσεις των Φράγκων και των Τούρκων, χάθηκαν τα ίχνη του αγίου άφθαρτου και ολόσωμου λειψάνου, το οποίο βρίσκεται όπως φαίνεται στην Κωνσταντινούπολη, κεκρυμμένο, σε μυστικό σπήλαιο, το οποίο γνωρίζουν μόνο λίγοι κρυπτοχριστιανοί, που φυλούν το ιερό μυστικό για αιώνες, αναμένοντας την έγερση του μαρμαρωμένου!

Ο Βενιζέλος ετοιμάζει εθελουσία;

"Σκέφτεται φωναχτά" ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος που στο μυαλό του έχει την άμεση ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ. Κάποιες σκέψεις του δημοσίευσε, μέσω twitter. "Δεν μπορεί τα στελέχη μας να είναι συνομήλικοι ή και μεγαλύτεροι από μένα. Όταν στάθηκα δίπλα στον Α.Παπανδρέου ήμουν 30 χρονών", έγραψε και τον ήχο της "καμπάνας" τον ακούν ήδη κάποια από τα στελέχη της Ιπποκράτους.

enikos

Τα βρήκαν Μέρκελ-Πούτιν για τη Συρία

Σε συμφωνία ήρθαν ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ για την ανάγκη ύπαρξης πολιτικής λύσης στη Συρία. Κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή τους, η Μέρκελ δήλωσε: «Αμφότεροι εκφράσαμε την πεποίθησή μας ότι θα πρέπει να επιτευχθεί μία πολιτική λύση». «Το σχέδιο Άναν μπορεί να αποτελέσει σημείο εκκίνησης», ανέφερε και τόνισε ότι :«Θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα στο ΣΑ του ΟΗΕ ώστε το σχέδιο τούτο να εφαρμοστεί». Από την πλευρά του ο Ρώσος Πρόεδρος υπογράμμισε πως «τίποτε δεν μπορεί να γίνει με τη βία» στα πλαίσια αυτής της κρίσης και υπογράμμισε πως «ναι μεν έχουμε μία καλή, μακρά σχέση με τη Συρία, αλλά η Ρωσία δεν υποστηρίζει κανένα μέρος από το οποίο μπορεί να προέλθει ο κίνδυνος για έναν εμφύλιο πόλεμο».