“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

ΣΕΝΑΡΙΑ ΤΡΟΜΟΥ ΑΠΟ Spiegel: Ταραχές, συσσίτια και δικτατορία

Ταραχές στους δρόμους, επιδρομές παραστρατιωτικών ομάδων, ουρές στα συσσίτια μέχρι και περίπτωση... δικτατορίας προβλέπει το Spiegel σε ανάλυσή του για την (χειρότερη) ενδεχόμενη κατάληξη της ελληνικής κρίσης. Ο διεθνής Τύπος αντιμετωπίζει πλέον με όρους κινηματογραφικού σεναρίου και δη καταστροφής την Ελλάδα, χάνοντας όμως, όλο και πιο συχνά, το μέτρο. Αναλύοντας σε πέντε σημεία το χειρότερο από τα δυνατά σενάρια για την Ελλάδα, η ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel παραθέτει τις πέντε ερωταπαντήσεις:


Θ. Πάγκαλος: «Η Ελλάδα θα ξεμείνει από λεφτά σε 6 εβδομάδες»

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Sunday Telegraph ο κύριος Θεόδωρος Πάγκαλος  δήλωσε πως η Ελλάδα θα ξεμείνει από ρευστό σε έξι μόλις εβδομάδες αν δεν τηρήσει τις συμφωνίες τις οποίες έχει υπογράψει η χώρα με τους Ευρωπαίους εταίρους της. Ο κ. Πάγκαλος δήλωσε χαρακτηριστικά πως  το εκλογικό σώμα προσήλθε στις κάλπες υπό καθεστώς σύγχυσης και έδωσε μεγάλα ποσοστά σε ακραία κόμματα, καθώς οι Έλληνες δείχνουν πως θέλουν την παραμονή στο ευρώ αλλά χωρίς να εφαρμόσουν τα μέτρα που απαιτούνται για αυτόν τον σκοπό. «Υπάρχει μια σχολή σκέψης που υποστηρίζει πως οι Γερμανοί μπλοφάρουν και πως θα μας κρατήσουν στο ευρώ επειδή μας χρειάζονται. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί από τη στιγμή που πάψουν να μας δανείζουν. Και τότε θα επέλθει η πτώχευση υπό ένα καθεστώς άγριο και ανεξέλεγκτο» υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης.

protothema

Πατροκοσμάς: “Τα πάντα μπορούν να σας τα πάρουν. ΕΚΤΟΣ ….”


Ξεκίνησε τη λειτουργία του ο Ελληνικός ραδιοφωνικός σταθμός της Πόλης

Στον «αέρα» της Κωνσταντινούπολης εκπέμπει εδώ και λίγες ημέρες το ράδιο «Ηχώ», ο πρώτος ελληνικός ραδιοφωνικός της Πόλης. Το ράδιο «Ηχώ» εκπέμπει το ποικίλο του πρόγραμμα μέσω διαδικτύου. Η πρωτοβουλία και τα εύσημα φυσικά θα πρέπει να αποδοθούν στους υπεύθυνους της ομογενειακής εφημερίδας «Ηχώ» η οποία συμπληρώνει 35 έτη από την έκδοσή της (φυσικά της ευχόμαστε να τα εκατοστίσει). Η γνωστή συνθέτης Ευανθία Ρεμπούτσικα, είχε την τιμή να είναι η παρουσιάστρια της πρώτης εκπομπής του ραδιοφωνικού σταθμού αφού χαρακτηριστικό απόσπασμα από το έργο της για την ταινία «Πολίτικη Κουζίνα» χρησιμοποιείται ως το σήμα του σταθμού. «Αυτό που όλοι επιθυμούσαμε αρκετά χρόνια, ένας ελληνικός ραδιοσταθμός για τον Ελληνισμό της Πόλης, είναι πλέον γεγονός. Χάρη, στην φιλότιμη προσπάθεια μιας μικρής ομάδας ομογενών με όραμα. Και φυσικά τις δυνατότητες που μας παρέχει απλόχερα το διαδίκτυο» αναφέρεται στο εναρκτήριο μήνυμα των συντελεστών του εγχειρήματος.

defencenet