“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Αρχιμηνιά κι Αρχιχρονιά

Μια ιστορία αγάπης από το Βυζάντιο
Θυμάμαι που μικρός -ως περίεργος- δεν μπορούσα να καταλάβω το νόημα που είχαν τα κάλαντα της Πρωτοχρονιάς. Τα εύρισκα τελείως δυσνόητα και ασυνάρτητα, καθώς οι στίχοι μού φαίνονταν πως δεν είχαν καμιά συνέχεια, κανέναν ειρμό μεταξύ τους. Θυμάμαι επίσης που όσο κι αν ρωτούσα δασκάλους, ιερωμένους και μεγαλύτερους ηλικιακά από εμένα, κανένας δεν μπορούσε να μου λύσει την απορία.

Η ΦΡΙΚΗ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ ΜΑΣ!!! Δείτε πώς βασανίζουν οι τζιχαντιστές όσες θηλάζουν δημόσια (φωτογραφία)

Τζιχαντιστές χρησιμοποιούν ένα όργανο βασανιστηρίων που παραπέμπει σε μεσαιωνικά κολαστήρια για όσες γυναίκες θηλάζουν δημόσια.
Το εργαλείο αυτό, το οποίο παραπέμπει στο όργανο βασανιστηρίων που χρησιμοποιούσαν στο Μεσαίωνα για όσες γυναίκες κατηγορούνταν για μοιχεία χρησιμοποιείται από τις γυναίκες που έχουν ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος και συγκεκριμένα την ταξιαρχία al Khansa που δραστηριοποιείται στη Ράκα.

ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΛΛΑ... ΡΩΜΙΟΙ Ή ΑΡΜΕΝΙΟΙ;

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη αίσθηση προκάλεσε στην Τουρκία ένα άρθρο του γνωστού και επώνυμου Τούρκου αρθογράφου της τουρκικής εφημερίδας, Taraf, Ahmet Altan, επί τη ευκαιρία της δημόσιας συζήτησης που άνοιξε τελευταία ο ίδιος ο Ταΐπ Ερντογάν, για την μεγάλη τούρκο-οθωμανική ιστορική κληρονομιά. Σε αυτό το άρθρο ο Altan ομολογεί δημόσια ότι οι Τούρκοι δεν… είναι Τούρκοι, αλλά έχουν κοινή ελληνική και αρμενική καταγωγή.

Β. Πούτιν: “Η Επανένωση με την Κριμαία είναι ορόσημο για την εθνική ιστορία της Ρωσίας”

Το Μήνυμα του Β. Πούτιν για το 2015

Νέο φιάσκο: Το πλοίο Blue Sky είχε 900 λάθρο και δεν το πήραν χαμπάρι

ΑΡΚΕΣΤΗΚΑΝ ΣΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ
Απίστευτο φιάσκο δεύτερο φιάσκο μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα σε ότι αφορά την θαλάσσια επιτήρηση του Ιονίου: Τελικά το πλοίο Blue Sky όντως μετέφερε 900 λαθρομετανάστες από την Συρία, πέρασε χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς μέσα από την Ελλάδα και τα ελληνικά χωρικά ύδατα και παρά την ενημέρωση που υπήρχε και την ανάγκη νηοψίας ουδείς έλεγξε το πλοίο επειδή ο πλοίαρχος (ή κάποιος που το έπαιζε πλοίαρχος) διαβεβαίωσε τις ελληνικές Αρχές ότι δεν "τρέχει τίποτα".

Εξαθλίωσε ΔΕΚΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ και τώρα δίνει…. ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ !!!

Σχόλιο Θ.Π.: Με ελικόπτερο τον περιμέναμε… αλλά με το ΚΑΡΑΒΙ φεύγει !!!
Ρήμαξε τα πάντα στη χώρα και τώρα το παίζει φιλάνθρωπος για τα ψηφουλάκια!
Όλα για τα ψηφουλάκια! Κι επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να ενδυθεί εκ νέου τον μανδύα του θρησκευόμενου και του κοινωνικά ευαίσθητου. Και σαν να μην έφτανε αυτό θυμάται και την φιλανθρωπία! Ποιός; Αυτός που με τις απάνθρωπες πολιτικές του μνημονίου, που τηρεί κατά γράμμα, επέφερε τόσο μεγάλη ζημιά στον Έλληνα. Ο "φιλάνθρωπος" κ. Σαμαράς, λοιπόν, σήμερα το μεσημέρι θα επισκεφθεί τη Φιλανθρωπική Εταιρεία της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών "Αποστολή". 

Ἡ ἱστορία τῆς Βασιλόπιτας

Ο Μέγας Βασίλειος ήταν δεσπότης της Καισαρείας  της Καππαδοκίας στη Μικρά Ασία, πριν από 1500 περίπου χρόνια, και ζούσε αρμονικά με τους συνανθρώπους του, με αγάπη, κατανόηση και αλληλοβοήθεια. Κάποια μέρα όμως, ένας αχόρταγος στρατηγός - τύραννος της περιοχής, ζήτησε να του δοθούν όλοι οι θησαυροί της πόλης της Καισαρείας, αλλιώς θα την κατέστρεφε.

Άγιος Βασίλειος ο Μέγας

Βίος και Πολιτεία του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου  
Ο Άγιος Βασίλειος, γεννημένος το 330μ.Χ. στη Νεοκαισάρεια του Πόντου από γονείς ευγενείς με δυνατό χριστιανικό φρόνημα, έμελλε να γίνει Μέγας πνευματικός διδάσκαλος και κορυφαίος θεολόγος και Πατέρας της Εκκλησίας, αφού η χριστιανική του ανατροφή και η πνευματική του πορεία τον οδήγησαν στην Θεία θεωρεία του Αγίου Ευαγγελίου, και στην αυστηρή ασκητική ζωή, παράλληλα με το ποιμαντικό, παιδαγωγικό και φιλανθρωπικό του έργο.
Ο πατέρας του Βασίλειος ήταν καθηγητής ρητορικής στη Νεοκαισάρεια και η μητέρα του Εμμέλεια απόγονος οικογένειας Ρωμαίων αξιωματούχων. Στην οικογένεια εκτός από το Βασίλειο υπήρχαν άλλα οκτώ παιδιά. Μεταξύ αυτών, ο Άγιος Γρηγόριος Νύσσης, ο Όσιος Ναυκράτιος ασκητής και θαυματουργός, η Οσία Μακρίνα και ο Άγιος Πέτρος, Επίσκοπος Σεβαστείας. 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ - ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ