“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

☦ Να ‘χα δύο μεγάφωνα να τα βάλω στα πεύκα και να βάλω στο μαγνητόφωνο το «Σήμερον της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον…»....

Είμαι πολύ χαρούμενος για την Παναγία μας. Σήμερα σας φίλησα όλους. Φίλησα τον Δημοσθένη, τον Κοσμά, τον Θωμά, όλους. Αλλά δεν με καταλάβανε. Αυτό έγινε μυστικά. «Εν Χριστώ πάντες εν έσμέν». Αφήστε με να ψάλω:
«Σήμερον της σωτηρίας ημών το κεφάλαιον και του απ’ αιώνος μυστηρίου η φανέρωσις ο Υιός του Θεού Υιός της Παρθένου γίνεται και Γαβριήλ την χάριν ευαγγελίζεται διό και ημείς συν αυτώ τη Θεοτόκω βοήσωμεν• Χαίρε, Κεχαριτωμένη, ο Κύριος μετά σου».

☦ “Κάνοντας τον Θεό να χαμογελάει..”

(Θηβαίος Πολίτης: το παρακάτω κείμενο το δημοσιεύουμε στη μνήμη της μακαριστής αγίας γερόντισσας και Ηγουμένης της Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής Άνδρου - Ευγενίας (1929-2016) , από την οποία κρατούμε ως μεγάλη ευλογία την προσωπική αναφορά της στον πνευματικό αγώνα που δίνουμε όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τις ιστοσελίδες μας. Στην φωτογραφία, μια από τις λίγες που υπάρχουν, εικονίζεται η αγία γερόντισσα μαζί με τον Μητροπολίτη Σύρου και Άνδρου Δωρόθεο Β'. Να έχουμε πάντα την ευχή της από εκεί ψηλά που βρίσκεται.  Αμήν.)

«Ἐπισκέφθηκα πρό ἐτῶν μεγάλη γυναικεία Μονή. Μεταξύ τῶν μοναζουσῶν, τίς ὁποῖες γνώριζα, ἦταν καί μία σχεδόν αἰωνόβια.Ὕπαρξη ὀλιγογράμματη, ἀλλά ἁγιασμένη. Λόγῳ τοῦ γήρατος δέν σηκωνόταν πλέον ἀπ’ τό κρεβάτι. Καθόταν μόνο πάνω σ’ αὐτό. Πῆγα στό κελλί της.