“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Σπάνιο Κινηματογραφικό Υλικό: Ο Χίτλερ μέσα από την κάμερα της Εύας Μπράουν

Έγχρωμα στιγμιότυπα από το καλοκαίρι του 1941 τραβηγμένα από την ίδια την Εύα Μπράουν. Οι χαλαρές στιγμές του Αδόλφου Χίτλερ λίγα χρόνια πριν την πτώση (Vids)

Θα μας σώσουν …. αλλά «με τον διάβολο» !!!

Στα χνάρια της Ντόρας, της Διαμαντοπούλου, του Μιχαλολιάκου και πιθανόν και άλλων που ξεχνάμε, ο Τσιπράκος!!! Το είπε μάλιστα με περισσή ευχαρίστηση, ότι ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ!!!

AΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ!!! Η Ελλάδα συμμετέχει με 15 εκατ. ευρώ ετησίως στο πείραμα του CERN

Πόση αξία έχουν οι "φοβερές" ανακαλύψεις των επιστημόνων του CERN ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο σήμερα ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ με Ανακοινωθέν που εξέδωσε σχετικά με τη σημερινή συνέντευξη τύπου που μας γνωστοποίησε την ....."ανακάλυψη" του Μποζονίου του Χίγκς.

Ερντογάν σε Σαμαρά: Να ακυρωθεί ο νόμος για τους ιμάμηδες

Συνάντηση Σαμαρά - Ερντογάν στη Ντόχα. Ο Τούρκος πρωθυπουργός ζήτησε ακύρωση του νόμου για τους ιμάμηδες. Ποια η στάση Σαμαρά
Σαραντάλεπτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Ντόχα είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρουσία του διευθυντή του διπλωματικού γραφείου του Σταύρου Βασιλόπουλου και του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου. Από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά τέθηκε και το "θέμα των ελληνικών δικαιωμάτων στη θάλασσα".

ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΑΝ ΣΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΚΕΡΙΩΝ. Η ΔΕΗ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΡΕΥΜΑ
Πάτρα: Δεν έχουν τέλος τα δράματα στα γραφεία της ΔΕΗ - Εξαμελής οικογένεια χωρίς ρεύμα και θέρμανση - Πολύτεκνος έπαθε εγκεφαλικό όταν του έκοψαν το ρεύμα-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Αδυνατούν να πληρώσουν τους υπέρογκους λογαριασμούς οι πολίτες. Ένα ακόμη περιστατικό με πολυμελή οικογένεια στην οδό Πάργας στην Πάτρα που έμεινε χωρίς ρεύμα επειδή δεν πλήρωσε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αυτή τη φορά μια εξαμελής οικογένεια πέρασε τη χθεσινή νύχτα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση με τα τέσσερα παιδιά να διαβάζουν τα μαθήματά τους υπο το φως των κεριών!

ΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ

Οι Τρεις Ιεράρχες πρώτευσαν σε όλους τους τομείς της πνευματικής ζωής. Κατέκτησαν με τον προσωπικό τους αγώνα και την βοήθεια της θείας Χάριτος τις κορυφές της αγιότητας και καλούσαν τους πιστούς να ανεβαίνουν στις ωραίες πνευματικές αναβάσεις. Άσκησαν στον ύψιστο βαθμό την φιλανθρωπία και ανακούφισαν τον πόνο χιλιάδων αναξιοπαθούντων.

Σκοπός τους δεν είναι να μαζέψουν χρήματα, αλλά να εξαθλιώσουν και να αρπάξουν την ακίνητη περιουσία και τον ορυκτό πλούτο

Κάθε φορά που επέβαλαν και ένα νέο χαράτσι, προσπαθούσαν να μας πείσουν ότι είναι για το καλό του τόπου μας, ότι οι θυσίες μας θα πιάσουν τόπο, ότι το όφελος θα είναι μεγαλύτερο από το τίμημα που μας ζητούσαν...Πλέον αποδεικνύεται περίτρανα, πώς είτε είναι αδαείς και έχουν «μαύρα μεσάνυχτα» στα οικονομικά, είτε, εάν είμαστε λίγο πιο καχύποπτοι, θέλουν για κάποιους λόγους να «γονατίσουν» την ελληνική κοινωνία.

«Αν ο Σαμαράς ρίξει την ανεργία θα κυβερνήσει μέχρι τα βαθιά του γεράματα»

Δείτε τη φωτογραφία που ανέβασε ο Άδωνις Γεωργιάδης
Ως «κυρίαρχο του πολιτικού παιχνιδιού» χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο βουλευτής της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης. Ο κ. Γεωργιάδης, μέσω της φωτογραφίας που ανέβασε στο twitter, εξυψώνει τις προσπάθειες του πρωθυπουργού για την καταπολέμηση της ανεργίας, υποστηρίζοντας ότι «αν καταφέρει να ρίξει την ανεργία θα κυβερνήσει μέχρι τα βαθιά του γεράματα»newsbeast.gr

“Όμοιος τον όμοιο ….”

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: "Λογική η πρόταση του Κουράκη"
«Λογική πρόταση, αλλά παράλογη που γίνεται σε αυτή τη χώρα και το σημαντικότερο γίνεται σε λάθος στιγμή», είπε ο Πέτρος Τατσόπουλος για την πρόταση του συναδέλφου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη, για την επιβολή φόρου ή εισφοράς στους ορθόδοξους πιστούς. Συμπληρώνοντας, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη»: «Όλοι οι λαϊκιστές έπεσαν πάνω του να τον φάνε. Όταν ο λαός υποφέρει δεν ζητείς νέους φόρους, έστω και άτυπη εισφορά, γιατί ορισμένοι λειτουργούν και ως χριστιανοταλιμπάν»!

Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους

Αυτή η φράση-πράξη βγήκε από την ψυχή του Ελληναρά ήρωα Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Ο λόγος ένας. Οι ραγιάδες κιότευαν και η λευτεριά χανόταν! Για αυτό το λόγο σηκώθηκε σπαθί για να προστατευτεί η Επανάσταση από τους προσκυνημένους ραγιάδες. Σπαθί σήκωσε κι ο Άγιος Νέστωρας. Ο λόγος; Οι ανήθικοι δήμιοι-μονομάχοι των Ρωμαίων, έσφαζαν σαν κοτόπουλα τους Χριστιανούς στις αρένες προς τέρψη του ανήθικου κοινού.
Σπαθί σήκωσε κι ο Μέγας Κωνσταντίνος όταν είδε το όραμα την 27η Οκτωβρίου του 312μ.Χ ημέρα μνήμης του Αγίου Νέστωρα. Ο λόγος; Η πτώση της ανήθικης Ρώμης. Ράπισμα από το άγιο χέρι του Αγίου Νικολάου στον Άρειο. Ο λόγος; Η βλασφημία. Ο Άρειος γνωρίζει φρικτό θάνατο μετά από πύρινη και δίκαιη προσευχή του Αγίου Σπυρίδωνα.

Ελληνική πατέντα για ηλεκτρικό ρεύμα από τα κύματα

Έλληνες επιστήμονες σχεδίασαν κυματοθραύστη ο οποίος δαμάζει την ενέργεια της θάλασσας και πιστεύουν ότι τα ελληνικά νησιά μπορούν να καλύψουν άμεσα τις ενεργειακές τους ανάγκες από τα κύματα. Οδηγός για την παραγωγή της ενέργειας από τα θαλάσσια κύματα είναι το πρόγραμμα Pelamis που υλοποιείται ανοιχτά της Πορτογαλίας από την σκωτσέζικη εταιρεία Ocean Power Delivery. Οι σπονδυλωτές κατασκευές (εικόνα) που έχουν εγκαταστήσει εκεί αντλούν την ενέργεια των κυμάτων και μεταφέρουν την πίεση σε γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος.

Τα «μαζεύει» ο Καμμένος για Αντρίκο – Τα πρακτικά της δίκης

«Ποτέ δεν υπήρξε διάθεση, πρόθεση καταφρονήσεως, περιφρονήσεων του προσώπου του Αντρίκου Παπανδρέου». Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της δίκης που δημοσιεύει το iefimerida.gr.

Ο Γέροντας Νεκτάριος για την Πόλη και την Αγια Σοφιά

ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΕΡΩΤΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΕΑΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΠΑΛΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΑΠΑΝΤΩ ΕΥΘΕΩΣ. ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ?  ΜΗΠΩΣ ΕΙΔΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΜΑΣ? ΝΑ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΓΙΑΤΙ?
ΑΛΛΑΞΑΜΕ ΖΩΗ?  ΤΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΙ ΕΡΓΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΕΙΔΕ? ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΜΑΣ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ, ΑΛΛΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ, ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΤΛ?
ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ? ΓΙΑΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ?  ΓΙΑΤΙ?  ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΣ ΘΑ ΦΕΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟ? ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ; 

Έτσι εξηγείται το «Ντε Γκολ»… νέο γιγαντιαίο κοίτασμα στην Κύπρο!

Όταν σε δηλώσεις της η γαλλική πλευρά αναφέρεται στο ενδεχόμενο «αρμένικης βίζιτας» στην Κύπρο του αεροπλανοφόρου «Ντε Γκολ», όλοι το ερμηνεύσαμε ως επιθυμία των Γάλλων να εμπλακούν στην αξιοποίηση των υδρογονανθράκων και προς τούτο, ότι έδιναν διαβεβαιώσεις για την αποφασιστικότητά τους να εμπλέξουν τη στρατιωτική δύναμη που θα απαιτηθεί για να λύσουν την… εξίσωση ασφαλείας.

Παπα-Γιάννης Καλαΐδης: "Οι βάρβαροι Τούρκοι πεντακόσια χρόνια δεν μπόρεσαν να μας κάνουν Τούρκους και τώρα οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας θα μας αλλαξοπιστήσουν"

Οι Ευρωπαίοι σύμμαχοί μας - οι Ιταλοί, οι Άγγλοι, οι Γάλλοι - μας πρόδωσαν και μας κατέστρεψαν. Εξαιτίας τους χάσαμε την Πόλη, αλλά και τη Μ. Ασία. Εξαιτίας τους είχαμε τουρκοκρατία για πεντακόσια χρόνια. Αλλά αντέξαμε κι ο λαός έμεινε πιστός στη ρωμιοσύνη και την ορθοδοξία και τα κρυφά σχολεία, όπου τα ελληνόπουλα διδάσκονταν τα γράμματα από το ψαλτήρι κι άλλα ιερά βιβλία. Μας κατατρέχουν και μας φθονούν, γιατί δεν μπορούν να χωνέψουν, πως ένα μικρό κράτος έχει τόση χάρη από το Θεό. Αυτοί μπορεί να έχουν τη δύναμη και τα όπλα, εμείς έχουμε την πίστη και την ελπίδα μας στο Θεό.

Ανάγκη Πανελλήνιας Εθνικής Προσευχής

ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ
«ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ
Πάρε την σκούπα σου και καθάρισε την αυλή της πατρίδας μας από τα σκουπίδια των αμαρτιών μας. Τώρα καταλαβαίνουμε πόσο μας στοίχισε αυτό που χάσαμε δηλ. την αγάπη προς το ΥΙΟΝ ΣΟΥ και ΘΕΟ μας. Δεν έχουμε λόγους καθαρής προσευχής, αλλά κάθε μέρα αντικρύζουμε μόνο βάσανα και προδοσία να περιτριγυρίζει τις ζωές μας. Μην βλέπεις εμάς ΠΑΝΑΓΙΑ, αλλά κάνε ΕΛΕΟΣ για τα παιδιά και τους ανήμπορους».
Αυτά τα λόγια έστειλε κατασυγκινημένος από τον πόνο που αντικρύζει καθημερινά ένας γέροντας σε πνευματικό αδελφό παρακαλώντας τον να τα προωθήσει επειγόντως σε όποιον μπορεί, για να τα συμπεριλάβει στην προσευχή του...