“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Η Παναγία μας επιστράτευσε όλους & μας είπε: Κάντε προσευχή για να μην γίνει τώρα ο μεγάλος πόλεμος

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μόρφου Κύπρου κ. Νεόφυτος περιγράφει την εμπειρία που είχε με τον Μακαριστό Γέροντα Ευμένιο τον Σαριδάκη όταν ταξιδέψαν μαζί στην Ρωσία και στην Ουκρανία. Όταν έφτασαν στο Κίεβο ο Μακαριστός Γέροντας είπε στον Πανιερώτατο, ότι είχε ξαναέρθει μαζί με τον Άγιο Πορφύριο, τον Άγιο Παΐσιο και τον γέροντα Ιάκωβο τον Τσαλίκη, για να κάνουν προσευχή, όπως τους είχε πει η Παναγία. Χαρακτηριστικά τους είχε πει η Παναγία: «Κάντε προσευχή για να μη γίνει τώρα ο μεγάλος ο πόλεμος, να δώσουμε χρόνο μετανοίας στους ανθρώπους».

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Yπουργός Άμυνας του Ισραήλ κατά του Ρ. Τ. Ερντογάν

Ποιος τον είδε και δεν τον φοβήθηκε τον Ισραηλινό υπουργό Εθνικής Αμύνης, ο οποίος καταφέρθηκε με σκληρά λόγια κατά της Τουρκίας και του προέδρου της Ρετζέτ Ταγίπ Ερντογάν.
Όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ επικαλούμενα την ισραηλινή εφημερίδα, Haaretz, ο Ισραηλινός ΥΠΕΘΑ πρόσφατα μιλώντας σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτέθηκε με δριμύτητα κατά της Τουρκίας και υποστήριξε πως θα πρέπει να ασκηθεί μια πολύ σκληρή πολιτική κατά των Τούρκων, ενώ επιτέθηκε με δριμύτητα στον Ερντογάν το οποίο κατηγόρησε σαν τον μέγα οπορτουνιστή με απρόβλεπτες στροφές στην εξωτερική του πολιτική όπως αυτό έγινε με την Ρωσία.

ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ: κάτσε να ρίξουμε πρώτα αυτή την κυβέρνηση.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Αν κάποιοι ισχυρίζονται ότι οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας δεν ενδιαφέρονται ακόμη και για την καθημερινότητα των πολιτικών τεκταινόμενων της δύσμοιρης πατρίδας, μάλλον πλανώνται πλάνη οικτρά.
Ο ΑΓΙΟΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ ο Καυσοκαλυβίτης που σε λίγες ημέρες ετοιμαζόμαστε να εορτάσουμε την μνήμη του στις 2 Δεκεμβρίου και μάλιστα σε μια συγκυρία κρίσιμη για την χώρα μας που έχει μπει στο μάτι των τοκογλύφων και των τούρκων, ήταν στην κυριολεξία ¨μέσα στα πράγματα¨
Και πώς να μην ήταν όταν το ίδιο το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ εισέρχεται μέσα σε όλα ¨τα φανερά και τα απόκρυφα¨.

Ο Ουρανός κλείδωσε ΠΡΩΤΟ στόχο: ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Ο Ουρανός  κλείδωσε ΠΡΩΤΟ στόχο: ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ
Μαζί με τον σουλτάνο που βρήκε τούρκους ήρωες στην κατεχόμενη Κύπρο, μάλλον βιαστές-εγκληματίες εννοούσε.

ΤΟ ΣΑΡΑΝΤΑΛΕΙΤΟΥΡΓΟ (γ)

π. Δημητρίου Μπόκου
Ἡ μεγαλύτερη εὐεργεσία γιὰ τὸν ἄνθρωπο καὶ τὸν κόσμο ὁλόκληρο, εἶναι ἡ προσφορὰ ὑπὲρ αὐτῶν τῆς Θείας Λειτουργίας. Μιὰ προσφορὰ ποὺ δὲν μετριέται στὴ ζυγαριὰ τῆς ἀνθρώπινης λογικῆς. Ποὺ δὲν τὴ βλέπουν τὰ μάτια ὁλονῶν, μιὰ καὶ δὲν ἔχουμε ὅλοι μάτια ποὺ νὰ βλέπουν. Πολλοὶ ἀπὸ μᾶς ἀνήκουμε σ’ αὐτοὺς ποὺ ἔχουν κλείσει τὰ μάτια τους, «ἵνα βλέποντες βλέπωσι καὶ μὴ ἴδωσι» (Μάρκ. 4, 12). Ὑπάρχουν καὶ πράγματα ποὺ δὲν ζυγίζονται μὲ τὰ δικά μας δεδομένα. Γι’ αὐτὸ καὶ τὰ μάτια μας καλὸ εἶναι νὰ ἐξασκηθοῦν στὸ νὰ βλέπουν «τὰ μὴ βλεπόμενα. Τὰ γὰρ βλεπόμενα πρόσκαιρα, τὰ δὲ μὴ βλεπόμενα αἰώνια» (Β΄ Κορ. 4, 18). Καὶ ἡ ἀξία τῆς Θείας Λειτουργίας ἀνήκει στὰ μὴ βλεπόμενα, ποὺ ἔχουν ὅμως κέρδος αἰώνιο. Θὰ λέγαμε κιόλας πὼς εἶναι τὸ πιὸ σπουδαῖο ἀπὸ τὰ μὴ βλεπόμενα.