“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

“Αχ αυτοί οι φασίστες”! Ποιοι παίρνουν “πιστοποιητικό δημοκρατίας” διαλύοντας την ΜΥΚ!

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Πολύ εύκολα βγήκαν πολλοί να χαρακτηρίσουν τους άνδρες της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών για το σύνθημα που φώναξαν στην παρέλαση. Κατηγορίες για “έλλειμμα δημοκρατίας”, σχόλια για “φασίστες” και άλλα σχετικά που δυστυχώς γίνονται σιγά, σιγά …παράδοση! Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε το θέμα.

Νέα αναφορά του Ερντογάν περί διάλυσης της τουρκίας!

"Αυτοί που πριν από 100 χρόνια επιτέθηκαν στα Δαρδανέλλια και κατόπιν στη Μικρά Ασία, με τους ισχυρότερους στρατούς του καιρού τους, δεν έχουν ποτέ μετανιώσει".

σχόλιο Γ.Θ : Ρετζέπ, καλή επιστροφή! Στην Κόκκινη Μηλιά...

Του Κώστα Ράπτη
Εκλογίστικος υπολογισμός με τον νου στραμμένο στα τρέχοντα ή αναγωγή της “τουρκο-ισλαμικής σύνθεσης” στα (ανησυχητικά) λογικά της όρια; Γεγονός πάντως είναι ότι ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdoğan έχει υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα μια καθαρά ριζοσπαστική έως παρανοειδή ρητορική, ενώ ταυτόχρονα άνοιξε διαμάχη με την κυβέρνηση του υποδεδειγμένου από τον ίδιο Ahmet Davutoğlu, προκαλώντας μεγάλη απορία στους εξωτερικούς παρατηρητές των τουρκικών πραγμάτων.

ΥΠΕΞ: Διεθνή συνδιάσκεψη για τις χριστιανικές κοινότητες σε Μ. Ανατολή και Β. Αφρική

«Αναγκαία η ανάληψη συντονισμένης δράσης»
Σε έγγραφο του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά προαναγγέλλεται ότι τον προσεχή Μάιο θα λάβει χώρα εντός του Κοινοβουλίου διεθνή συνδιάσκεψη για τις χριστιανικές κοινότητες στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική. Το εν λόγω έγγραφο διαβιβάστηκε τη Πέμπτη στη Βουλή, μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη. 

Καβιώτης Κώστας. Δια Χριστόν σαλός, +1969 ...

Όλοι οι Καρυώτες γνώριζαν τον Κώστα και του έδειχναν αγάπη και συμπάθεια. Τον έβλεπαν να περιφέρεται στις Καρυές, να λειτουργείται τακτικά στο Πρωτάτο, να κάνει τις τρέλες του, και όλοι ήταν σε απορία. Είναι τρελός, πάσχει στα μυαλά του η κάνει τον τρελό και είναι διά Χριστόν σαλός; Το ήρεμο, φωτεινό, αν και άπλυτο πρόσωπό του, και μερικά σοφά και προορατικά που έλεγε, προβλημάτιζαν τους πατέρες. Ήταν ήσυχος, άκακος, δεν πείραζε κανέναν και δεν ζητούσε τίποτε από κανέναν.

Εικόνα του Αρχαγγέλλου Μιχαήλ αναβλύζει λάδι!

Του Θάνου Χερχελετζή 
(από την Ορθόδοξη αλήθεια Μαρτίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα)
Λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη των Τρικάλων, στη σκιά των ιερών βράχων των Μετεώρων, συμβαίνει ένα συγκλονιστικό γεγονός: Από το ξύλο της ιερής εικόνας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, που φιλοτέχνησε πριν από περίπου πέντε χρόνια ο αγιογράφος πατήρ Παναγιώτης Πεύκης, αναβλύζουν μυστηριωδώς σταγόνες λαδιού, οι οποίες, κατά περίεργο τρόπο, δεν αλλοιώνουν την αγιογραφία! 

Η ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΓΑ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ

του Μενέλαου Γκίβαλου*
Από την επόμενη κιόλας μέρα που συγκροτήθηκε η νέα κυβέρνηση, η «φαιά μνημονιακή συμμαχία» ανασυντάχθηκε προκειμένου να ανταποκριθεί στις νέες «απαιτήσεις των καιρών», όπως τις καθορίζουν οι δανειστές και κυρίως η γερμανική ελίτ. 

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΠΑΡΑΝΟΜΗ” ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ 16 ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Φαίνεται πως κάποιοι στην Άκυρα επιδιώκουν με όλα τα μέσα να τραβήξουν το σχοινί στα άκρα, σχετικά με την υπόθεση της υποτιθεμένης παράνομης ελληνικής κατοχής 16 νησιών και νησίδων στο ανατολικό Αιγαίο.
Έτσι σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες από την τουρκική πρωτεύουσα, στις 25 Μαρτίου ημέρα της εθνικής μας επετείου, επερώτηση προς τον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας, İsmet Yılmaz, έκαναν βουλευτές του Εθνικιστικού Κόμματος της Τουρκιάς σχετικά με την «παράνομη», όπως υποστηρίζουν, κατοχή από την Ελλάδα 16 νησιών και νησίδων στο ανατολικό Αιγαίο.

Συμβαίνει τώρα …. “πυρετός” Τζιχάντ στην Γερμανία;

ΦΏΤΟ από www.iefimerida.gr
Τώρα που μας τελείωσε η λογική και άρχισε να λειτουργεί ο παραλογισμός …μπαίνουν σε ισχύ οι πνευματικοί νόμοι.
«Η πράξη του συγκυβερνήτη μας αφήνει άφωνους και σε κατάσταση σοκ» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής του ομίλου της Lufthansa, Carsten Spohr, μετά τις δηλώσεις του εισαγγελέα της Μασσαλίας ότι ο συγκυβερνήτης του μοιραίου Airbus, το οδήγησε εσκεμμένα στην κάθοδο και τη συντριβή στο έδαφος, οδηγώντας στον θάνατο 149 ανθρώπους.

Μαζέψτε την…. Αποκαλεί τους ΟΥΚαδες “ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία”

Σχόλιο Θ.Π.: ας της εξηγήσει παρακαλώ κάποιος της κυρίας, πως ο λόγος που μπορεί και "στελεχώνει" σήμερα τον Σύριζα και όχι κάποιο χαρέμι στα βάθη της Ανατολής… είναι το υψηλό φρόνημα του Ελληνικού Στρατού και προπάντων των ΟΥΚάδων που εκείνη αποκαλεί “πρόκληση για τη Δημοκρατία”
Εκτός τόπου και χρόνου βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την τιμωρία των ΟΥΚ για τα συνθήματα: "Είναι ευθεία πρόκληση για τη δημοκρατία"
Την έντονη...δυσαρέσκειά της από τα συνθήματα που φώναξαν οι άνδρες των ΟΥΚ κατά τη διάρκεια της χθεσινής στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα εξέφρασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου με ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Η Ελλάδα ενδέχεται να στηρίξει τη Ρωσία έναντι του ΝΑΤΟ

Η Ελλάδα ενδέχεται να καθυστερήσει ή ακόμη και να«παραλύσει» μέσω του βέτο της την απάντηση του ΝΑΤΟ σε μια πιθανή παραβίαση της κοινής του άμυνας από τη Ρωσία, εκτίμησε σήμερα ο Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. Μετά την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας το 2014, η Ρωσία επιθυμεί να αυξήσει την επιρροή της στη Μολδαβία, τη Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν, κάτι που αν συμβεί θα καταστήσει τις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία, μέλη του ΝΑΤΟ, «στόχο», προειδοποίησε ο Μπρεζίνσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε πολωνική εφημερίδα.