“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Ο τωρινός καιρός είναι καιρός για μετάνοια

Αγίου Εφραίμ του Σύρου
Αδελφοί, ο τωρινός καιρός είναι καιρός για μετάνοια. Μακάριος λοιπόν είναι εκείνος, πού δεν έπεσε καθόλου στα δίχτυα του εχθρού. Μακάριος είναι για μένα κι εκείνος πού έπεσε στα δίχτυα του, αλλά κατόρθωσε να τα σκίσει και να του ξεφύγει όσο βρίσκεται στην παρούσα ζωή. Αυτός, ζώντας ακόμα σωματικά, μπόρεσε να ξεφύγει από τον πόλεμο και να σωθεί, όπως ξεγλιστράει το ψάρι από το δίχτυ.
Γιατί το ψάρι, και να πιαστεί, αν σκίσει το δίχτυ και ορμήσει προς το βυθό, όσο βέβαια είναι ακόμα στο νερό, σώζεται. Αν όμως το τραβήξουν στη στεριά, τότε πιά δεν μπορεί να βοηθήσει τον εαυτό του. Έτσι κι εμείς.

Στην Αλβανία λειτουργούν τώρα στο φουλ οι μυστικές υπηρεσίες και οι πνευματικοί νόμοι.

Φώτο από www.ert.gr/eidiseis
Όσοι  ισχυροί βρίσκονται σε γεωπολιτική  κόντρα βγάζουν τα απωθημένα τους σήμερα  μέσα  στην Αλβανία. Ρωσία εναντίον ΗΠΑ, ΗΠΑ εναντίον ΕΕ και όλα αυτά  την στιγμή που Τουρκία σαν αλεπού παίζει σε πολλά  ταμπλό. Για την Ελλάδα  η κρισιμότητα των στιγμών αφορά την τύχη της Ελληνικής μειονότητας στα τεκταινόμενα.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
8 Φεβρουαρίου 2017 αρθρογραφούμε και επισημαίνουμε:   «Τα μάτια σας δεκατέσσερα» δόθηκε το σύνθημα να αλλάξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια.»
Ήδη μετά το brexit σημειώσαμε ότι αλλάζει η πολιτική των Αγγλοσαξόνων στα Δυτικά Βαλκάνια. ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΔΟΘΗΚΕ και έρχεται από ψηλά - «αλλάξτε τα σύνορα στην Βαλκανική Χερσόνησο πριν λογαριαστούμε με τον Τούρκο»

Γέροντας Γαβριήλ: “Οποιος έχει Αγάπη έχει τον ίδιο τον ΘΕΟ μέσα του”