“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Ἀρχιμ. Ἀθαν. Ἀναστασίου: «Ἡ ἄρνηση τῆς κάρτας τοῦ πολίτη ὡς ὁμολογία πίστεως»

Κυ­κλο­φό­ρη­σε ἀ­πό τήν Σύ­ναξη Ὀρ­θο­δό­ξων Ρω­μη­ῶν «ΦΩ­ΤΗΣ ΚΟΝ­ΤΟ­ΓΛΟΥ», τό ἔν­τυ­πο «Ἡ ἄρ­νη­ση τῆς κάρ­τας τοῦ πο­λί­τη ὡς ὁ­μο­λο­γί­α πί­στε­ως», πού ὑ­πο­γρά­φει ὁ Ἀρ­χιμ. Ἀ­θα­νά­σιος Ἀ­να­στα­σί­ου, Προ­η­γού­με­νος τῆς Ἱ­ε­ρᾶς Μο­νῆς Με­γά­λου Με­τε­ώ­ρου, Ἁ­γί­ων Με­τε­ώ­ρων. 

Αμολήθηκαν οι δαίμονες αλλά δεν προφταίνουν να πειράξουν την ΕΛΛΑΔΑ

Στο χέρι μας είναι την γενική απεργία να την κάνουμε όχι μια  άλλη γιορτή  “δημοκρατίας των χρόνων της ρημαγμένης μεταπολίτευσης” αλλά μια γιορτή αναστροφή της Δημοκρατίας προς τις ιστορικές Ελληνικές ρίζες της.
Η απεργία είναι δικαίωμα αλλά και υπόσχεση ότι κάτι σωστό για το κοινωνικό σύνολο και την Δημοκρατία θα βγει από αυτό.
Η απεργία είναι το έσχατο όπλο γιατί κάποιες κοινωνικές ομάδες ταλαιπωρούνται εξ αιτίας αυτής. Για αυτό τον λόγο η απεργία δεν είναι παρέλαση και καρναβάλι υψηλά αμειβόμενων εργατοπατέρων.

Το δεξί χέρι του Ομπάμα προσγειώθηκε στο συριακό Κουρδιστάν – Πανικός στην Άγκυρα!

Για πρώτη φορά Αμερικανός διπλωμάτης και μάλιστα υψηλόβαθμος, συνοδευόμενος και από γαλλοβρετανική αντιπροσωπεία, επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο τη Ροζάβα, βόρεια Συρία – συριακό Κουρδιστάν, για να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της κουρδοαραβικής συμμαχίας, δηλαδή των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Κάιντα υποστηριζόμενοι από τις ΗΠΑ.