“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: «Σε λίγο θα σιγήσουν και οι καμπάνες»

Ομιλία του Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη με θέμα: "ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΣΙΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ"
Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Ηλιουπόλεως, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016.

Ο γέροντας Ισίδωρος ο τυφλός και η Μονή του Αγίου Αντωνίου στην έρημο της Αριζόνα, στiς ΗΠΑ…

“…Στον δρόμο, μας αντάμωσε άφταστος ασκητής, της Παναγιάς παιδί αγνό, τυφλός εκ γενετής …» .
Ο Πατήρ Ισίδωρος ο τυφλός, είναι για το σημερινό Άγιο Όρος της Ελλάδας ένα σημείο φωτεινής αναφοράς. Ένας χαρούμενος, αεικίνητος Μοναχός που σε δυναμώνει όταν πολλές φορές ολιγόπιστα και με απογοήτευση παίρνεις λάθος την ζωή σου… Χαίρεται με το καθετί, μα κυρίως με το σκοτάδι των τυφλών ματιών του! Είναι αυτό που τον κρατά στερεό και εδραίο, στον δικό του Γολγοθά ώσπου του Παραδείσου τ’ όνειρο να βγει αληθινό…
Γι αυτό και όταν ήταν μικρό παιδί στην Πάτρα, και δούλευε (μικροπωλητής) για να ζήσει, όταν μια μέρα άρχισε να βλέπει θαμπά και να ξεχωρίζει μορφές και αντικείμενα, παρακάλεσε την Παναγία να μην επιτρέψει να βρει το φως του, γιατί αλλιώς δεν θα τα κατάφερνε να γίνει Μοναχός!

Εθνική ταπείνωση και εξευτελισμός για τη χώρα ο χλευασμός των Γερμανών με ακατονόμαστες ύβρεις, και ο Πρωθυπουργός απλά…. να γελάει

- Ο Λαός δεν αντέχει πια άλλα ψέματα και εθνικές ταπεινώσεις -

Η Δημοκρατία είναι το Πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον λαό, ασκείται από τον λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού. Κεντρικό χαρακτηριστικό της Δημοκρατίας είναι η λήψη αποφάσεων με ψηφοφορία των πολιτών, εις την άμεση Δημοκρατία, ή κάποιων αντιπροσώπων τους εις την αντιπροσωπευτική Δημοκρατία.

Πρόβλημα στην μισθοδοσία του κλήρου, προδρομικό σημείο της ρήσης του Γέροντος Ιωσήφ «θα απολυθούν όλοι οι υπάλληλοι»;

Άρχισαν να λειτουργούν φανερά πλέον οι πνευματικοί νόμοι προς κάθε κατεύθυνση και πληρώνουν όχι με πλαστικό χρήμα αλλά άμεσα τοις μετρητοίς. Ως κοινωνία, λαός και κλήρος είμαστε υπόλογοι που ανοίξαμε τις κερκόπορτες και ερημοποιήσαμε την δυναμική του        Έθνους μας.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Κάποτε στις Εκκλησίες μοιράσανε φυλλάδια ανήμερα της 25 Μαρτίου και απέδιδαν τιμή στον τριπλό εορτασμό. Ποιος ήταν ο τριπλός εορτασμός;
«Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ της ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ - Η Επανάσταση του 1821 - Και η Συνθήκη της Ρώμης το 1957 που έφτιαξε την ΕΟΚ και την σημερινή ΕΕ.»

Άγιος Παΐσιος: «Το παν είναι η Χάρις του Θεού»

«Αυτοί που δεν είναι καλά πνευματικά, είναι μερικοί ιερωμένοι που σπουδάζουν ψυχολογία, για να βοηθήσουν τις ψυχές (με ανθρώπινες τέχνες). Και το παράξενο είναι που οι δάσκαλοί τους οι ψυχολόγοι δεν πιστεύουν στον Θεό και δεν παραδέχονται ούτε ψυχή, ή την παραδέχονται με ένα δικό τους τρόπο (σχεδόν όλοι). Από αυτήν την πράξη τους οι κληρικοί αυτοί φανερώνουν ότι πνευματικά είναι άρρωστοι και έχουν ανάγκη από Αγιοπατερικές εξετάσεις, και, αφού θεραπευθούν, τότε θα διακρίνουν και μόνοι τους το άρρωστο αυτό πνεύμα και θα γνωρίσουν παράλληλα και τη θεία Χάρη, για να χρησιμοποιούν στο εξής τις ψυχές που πάσχουν την θεία ενέργεια και όχι τις ανθρώπινες τέχνες.

Ο σημερινός ΓΕΡΟΝΤΑΣ της ΠΑΝΑΓΟΥΔΑΣ της Καλύβης του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ επιβεβαιώνει την θαυμαστή εμφάνιση του ΑΓΙΟΥ στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ!!!

Που βρισκόμαστε και με τι ταχύτητα τρέχουν γύρω μας οι εξελίξεις το βλέπουμε όλοι μας. Άλλοι προβληματίζονται και άλλοι αδιαφορούν. Δεν πειράζει.  Η φράση όμως του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ που είπε όταν ζούσε... «θα σε τραβούν από το μανίκι για να τους μιλήσεις για ΧΡΙΣΤΟ» δείχνει το μέγεθος και την τρομακτικότητα των ανατροπών που θα βιώσουμε ως ανθρωπότητα!
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Όμως η Αγάπη του ΚΥΡΙΟΥ έκανε Έλεος στις μέρες μας και εμφανίστηκε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ ολοζώντανος στις Καρυές  έξω από το ΠΡΩΤΑΤΟ  για να δώσει το ΜΗΝΥΜΑ της ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ σε όλους μας ανεξαιρέτως πιστούς, άπιστους και χλιαρούς...

Το ευαγγέλιο και ο Απόστολος της Κυριακής 18 Νοεμβρίου 2018 : η παραβολή του άφρονος πλουσίου

“Ὅλα τά πλούτη δικά μου…”
Εὐαγγελικό Ἀνάγνωσμα Κυριακῆς 18 Νοεμβρίου 2018 (Θ΄ Λουκᾶ, Λκ. ιβ΄ 16-21)
Εἶπεν ὁ Κύριος τὴν παραβολὴν ταύτην· ἀνθρώπου τινὸς πλουσίου εὐφόρησεν ἡ χώρα· καὶ διελογίζετο ἐν ἑαυτῷ λέγων· τί ποιήσω, ὅτι οὐκ ἔχω ποῦ συνάξω τοὺς καρπούς μου; καὶ εἶπε· τοῦτο ποιήσω· καθελῶ μου τὰς ἀποθήκας καὶ μείζονας οἰκοδομήσω, καὶ συνάξω ἐκεῖ πάντα τὰ γενήματά μου καὶ τὰ ἀγαθά μου, καὶ ἐρῶ τῇ ψυχῇ μου· ψυχή, ἔχεις πολλὰ ἀγαθὰ κείμενα εἰς ἔτη πολλά· ἀναπαύου, φάγε, πίε, εὐφραίνου. εἶπε δὲ αὐτῷ ὁ Θεός· ἄφρον, ταύτῃ τῇ νυκτὶ τὴν ψυχήν σου ἀπαιτοῦσιν ἀπὸ σοῦ· ἃ δὲ ἡτοίμασας τίνι ἔσται; οὕτως ὁ θησαυρίζων ἑαυτῷ, καὶ μὴ εἰς Θεὸν πλουτῶν. ταῦτα λέγων ἐφώνει· ὁ ἔχων ὦτα ἀκούειν ἀκουέτω.

Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ παρών στην ΙΕΡΑΡΧΙΑ της Εκκλησίας της Ελλάδος: « θα επιχειρήσουν να κάνουν την ΕΛΛΑΔΑ με εκείνους ή με τους ξένους ένα ΑΘΕΟ κράτος αλλά δεν θα προλάβουν»

Τρεις εβδομάδες πριν κοιμηθεί ο Αγ.Παΐσιος προσεγγίζει στην κυριολεξία τα σημερινά εκκλησιαστικά δρώμενα και τον πόλεμο που δέχεται η ΕΚΚΛΗΣΙΑ. Η παρακάτω μαρτυρία του Σεβαστού Ηγουμένου της Ιεράς Μονής του Κουτλουμουσίου Αγίου Όρους  Γέροντα Χριστόδουλου πριν δυο χρόνια δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για το που βρισκόμαστε και που πάμε. Βηματίζουμε πάνω στις κόκκινες γραμμές των Ιερών και Οσίων μας, την στιγμή που ο τούρκος έβαλε εμπρός τις πολεμικές μηχανές του. ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ αποφασίστε αν  θα κρατήσουμε ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ. Ο Πιστός Λαός και ο κλήρος επέλεξε.
Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ για να  στηριχθεί το Πνευματικό και Εθνικό Φρόνημα του Λαού χρειάζεται μετάγγιση αίματος και ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. Βλέπεται ανάμεσα σας κανένα υποψήφιο εν δυνάμει ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑ και ΟΜΟΛΟΓΗΤΗ;