“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Εμπλοκή στην μεταβίβαση του ΔΕΣΦΑ στην Sοcar -Eμμεση επιβεβαίωση από τον υπουργό Περιβάλλοντος

Στον αέρα βρίσκεται ακόμη η μεταβίβαση του ΔΕΣΦΑ στην εταιρεία Socar από το Αζερμπαϊτζάν. Την εμπλοκή επιβεβαίωσαν έμμεσα με δηλώσεις τους ο υπουργός Περιβάλλοντος και ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα ενέργειας.
Και οι δύο απέφυγαν να δεσμευτούν για το χρόνο ολοκλήρωσης της μεταβίβασης. «Η Ελλάδα επιθυμεί την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση της μεταβίβασης του ΔΕΣΦΑ», δήλωσε ο Γιάννης Μανιάτης, από το άτυπο συμβούλιο υπουργών Ενέργειας στο Ζάππειο. Από την πλευρά του, ο Γκίντερ Έτινγκερ τόνισε ότι ευελπιστεί η μεταβίβαση να καταστεί δυνατή μέσα στο 2014. Υπογράμμισαν, πάντως, ότι θα πρέπει να γίνει με βάση τις κοινοτικές οδηγίες.

Γιατί ο Γέροντας Παΐσιος δεν έγινε ιερέας;

-Γέροντα, γιατί δεν γίνεσθε ιερεύς;
-Σκοπός είναι να σωθούμε. Η ιερωσύνη δεν είναι μέσο για να σωθή ο άνθρωπος.
-Δεν σας πρότειναν ποτέ να γίνετε ιερεύς;
-Πολλές φορές με πίεσαν. Όταν ήμουν στο Κοινόβιο, με ζόρισαν και για την ιερωσύνη και για το Μεγάλο Σχήμα. Ο σκοπός είναι να γίνη κανείς από μέσα καλόγερος. Εμένα αυτό με ενδιέφερε· δεν με απασχολούσε τίποτε άλλο. Επειδή και από νέος, σαν λαϊκός, είχα ζήσει μερικά θεία γεγονότα, όταν πήγα στο Μοναστήρι, έλεγα:
«Αρκεί να ζω καλογερικά». Την βαρύτητα σ’ αυτό την είχα ρίξει και δεν με απασχολούσε πότε θα γίνω μεγαλόσχημος ή αν θα γίνω ιερεύς. Τελευταία ήρθε κάποιος στο Κελλί της Παναγούδας και πάλι επέμενε πολύ να ιερωθώ. Πήγε στο Πατριαρχείο γι’ αυτόν τον λόγο, μίλησε στην Εξαρχία, όταν ήρθε στο Άγιον Όρος...

Financial Times: Το απόρρητο "Πλάνο Z" για την Ελλάδα

Το μυστικό "Πλάνο Ζ" για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη αποκαλύπτει δημοσίευμα των Financial Times, που ρίχνει φως στα σκοτεινά σημεία των ετών της κρίσης- γεγονότα που βίωσε η Ελλάδα, χωρίς ποτέ να γίνουν επισήμως γνωστά.
Ο συντάκτης των FT, Πίτερ Σπίγκελ, δημοσιεύει ότι δύο ημέρες πριν τις εκλογές του Ιουνίου του 2012 (15/6), ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γ. Προβόπουλος, ενημερώθηκε ότι εκείνη την ημέρα οι Έλληνες είχαν τραβήξει από τις τράπεζες περισσότερα από 3 δισ. ευρώ (1,5% του ΑΕΠ).

Οι "κυρώσεις" της Δύσης…

Άδωνις: «Δεν θα πάρουν την εξουσία οι κομμουνιστές Γιώργο Τράγκα…»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Σουδάν θα κρεμάσουν μια 27χρονη έγκυο επειδή δεν ασπάστηκε το Ισλάμ

Σε θάνατο δια απαγχονισμού καταδικάστηκε μια 27χρονη έγκυος γυναίκα από το Σουδάν επειδή ασπάστηκε τον Χριστιανισμό.
Το δικαστήριο είχε δώσει προθεσμία τριών ημερών στην 27χρονη να επιστρέψει στην μουσουλμανική πίστη. «Σας δώσαμε τρεις ημέρες περιθώριο για να απαρνηθείτε τη θρησκεία σας, αλλά επιμείνατε να μην επιστρέψετε στο ισλάμ. Σας καταδικάζω στην ποινή του θανάτου δια απαγχονισμού» δήλωσε ο δικαστής.