“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ο μαθητής, το λουλούδι και ο αστυνομικός που κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Μια σπάνια φωτογραφία από τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας κάνει τις τελευταίες μέρες το γύρο του διαδικτύου. Ένας νέος προσφέρει λουλούδια στις παρατεταγμένες δυνάμεις τις αστυνομίας, κρατώντας στο χέρι του -όχι πέτρα- αλλά την κιθάρα του. «Να μια φωτογραφία των Ελλήνων διαδηλωτών που δεν δείχνουν τα μαζικά μέσα ενημέρωσης» αναφέρει το σχόλιο του χρήστη @RegularGrrrl που την ανέβασε στο Twitter. Είναι μια εικόνα που έρχεται σε αντίθεση με τις δεκάδες εικόνες καταστροφής της πρωτεύουσας που κάνουν το γύρο των ελληνικών και ξένων μέσων ολόκληρη την εβδομάδα.

Build:«Πετάξτε επιτέλους τους Έλληνες έξω από το ευρώ»

Συνεχίζει τα χτυπήματα κατά της Ελλάδας η γερμανική εφημερίδα Bild με νέο ανθελληνικό άρθρο που τιτλοφορείται «Πετάξτε επιτέλους τους Έλληνες από το ευρώ!», τους οποίους χαρακτηρίζει αχάριστους για την βοήθεια που προσφέρει η Γερμανία στην Ελλάδα. Το άρθρο αναφέρει «εμείς πληρώνουμε τα προβλήματα τους» και οι Έλληνες εξάγουν μόνο «κοροϊδία, προσβολές και βρισιές». Η κακγελαριος Άνγκελα Μέρκελ και ο υπουργός Οικονομικων Βόλφγκανκ Σόιμπλε ξόδεψαν αμέτρητες νύχτες προσπαθώντας να σώσουν την Ελλάδα από την κατάρρευση», για να λάβουν το «ευχαριστώ» δια στόματος Κάρολου Παπούλια: «Ποιος είναι ο Σόιμπλε που λοιδορεί την Ελλάδα;», τονίζει η Bild. Στη συνέχεια, παραθέτει δηλώσεις των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων της Αριστεράς: «Ο Σόιμπλε παίζει τον ίδιο ρόλο με τα γερμανικά τανκς του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ η επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος Αλέκα Παπαρήγα υποστήριξε ότι «Οι απαιτήσεις του Σόιμπλε είναι απαράδεκτες για τον ελληνικό λαό».

Σήμερα η παγκόσμια κινητοποίηση "Είμαστε όλοι Έλληνες"!

Χιλιάδες πολίτες της Γηραιάς Ηπείρου κινητοποιούνται σήμερα με το σύνθημα «Είμαστε όλοι Έλληνες» σε μία τεράστια -όσο και συγκινητική- κίνηση συμπαράστασης και αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό. Το πανευρωπαϊκό κάλεσμα απευθύνεται στους πολίτες της Δυτικής Ευρώπης με αφορμή την οικονομική κρίση και τα οξύτατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία, όπως έχει γράψει εδώ και μερικές ημέρες το defencenet.gr. Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματισθεί να πραγματοποιηθούν στις 14:00 έξω από τις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης από το Παρίσι ως τη Ρώμη και από το Ντίσελντορφ ως τη Μαδρίτη.

«Βούλγαροι από τον Θεό, Μακεδόνες από τον Τίτο»

Είναι αστείο αυτό που συμβαίνει με τη γειτονική ΠΓΔΜ. Την στιγμή που Έλληνες πολιτικοί, αξιωματούχοι και λοιποί δηλώνουν ανοιχτά την άνεσή τους με την κλήση της ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία» με διάφορα συνθετικά που με τον καιρό ξεχνιούνται, στο εσωτερική της γειτονικής μας χώρας, τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Το έντονο αλβανικό στοιχείο υπενθύμισε για μια ακόμη φορά του τι συμβαίνει σε αυτήν τη χώρα. Πριν λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια αγώνα χειροσφαίρισης μεταξύ της ομάδας νέων του Κοσσυφοπεδίου και της ΠΓΔΜ, οπαδοί της πρώτη ανάρτησαν πανό στο οποίο γραφόταν στα αγγλικά «Bulgarians by God, Macedonians by Tito». Δηλαδή, ο Θεός τους έκανε Βούλγαρος και ο Τίτο τους έκανε «Μακεδόνες».


Άϊντε και καλές απόκριες....

Γιάννης Δημαράς : Δρομολογούνται νέα οδυνηρά και ταπεινωτικά μέτρα

Την εκτίμηση ότι «με τη μόνιμη πλέον απειλή της στάσης πληρωμών και της χρεοκοπίας, δρομολογείται και νέο οδυνηρό και ταπεινωτικό για τους Έλληνες πακέτο μέτρων», διατυπώνει το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών, αναφερόμενο σε «νέες περικοπές μισθών και συντάξεων και συνεχείς εκχωρήσεις στην τρόικα». «Ως πού θα φθάσει άραγε η υποταγή του εντολοδόχου πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του στους κερδοσκόπους δανειστές;», διερωτάται το κόμμα του Γιάννη Δημαρά. «Αφού είναι ανίκανοι να αντισταθούν και να υπερασπίσουν την πατρίδα μας, ας οδηγήσουν άμεσα τη χώρα σε εκλογές για να την υπερασπίσει κυβέρνηση εκλεγμένη από τους Έλληνες», καταλήγει σχετική ανακοίνωση. 

..αραδιασμένες μπροστά στο ιερό οι ψυχές μοιράζονται σιτάρι...

Σήμερα των ψυχών
αραδιασμένες μπροστά στο ιερό
οι ψυχές μοιράζονται το στάρι
και τη θύμηση των ζωντανών.

Κι ο ιερέας να διαβάζει
τα ονόματα όλων των ψυχών
και να παρακαλεί
να βρουν όλοι ανάπαυση
κοντά στον πρωτοπλάστη.

Κι η ψυχή της Ελλάδας
ήταν κι αυτή εκεί αραδιασμένη.
Μαζί με τους υπόλοιπους
ενωμένη για πάντα
με τα παιδιά της.

Αυτό είναι που μας ξεχωρίζει
από όλη την υπόλοιπη
πολιτισμένη Δύση:
ενωμένοι όχι μόνον στο θάνατο,
αλλά και μετά από αυτόν.

proskynitis.blogspot.com

Αμερικανοί οικονομολόγοι προειδοποιούν: Μη σπρώχνετε την Ελλάδα σε χρεοκοπία!

Πρώην ανώτερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, με θητεία προ τετραετίας, όταν κατέρρευσε η τράπεζα Lehman Brothers, προειδοποιούν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να μη σπρώξουν πολύ μακριά την Ελλάδα με τους όρους για το νέο πακέτο βοήθειας. "Μπορεί να είναι πολιτικά πολύ ικανοποιητικό να είσαι σκληρός, αλλά εάν μία ανεξέλεγκτη χρεοκοπία πρόκειται να οδηγήσει σε ένα ντόμινο στην Ευρωζώνη, αυτό μπορεί να είναι πολύ καταστροφικό για όλη την Ευρώπη και την παγκόσμια οικονομία", δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ο κ. Νηλ Κάσκαρι, ο οποίος ήταν το 2008 βοηθός του τότε αμερικανού υπουργού Οικονομικών Χένρι Πόλσον και σήμερα είναι επικεφαλής του τμήματος για τις διεθνείς αγορές μετοχών του επενδυτικού ταμείου Pacific Investment Management (Pimco). "Αυτό που κάνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες είναι πολύ επικίνδυνο", δήλωσε, επίσης, ο κ. Φίλιπ Σουάτζελ, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, ο οποίος σήμερα διδάσκει στο πανεπιστήμιο του Μέριλαντ.