“Μεῖνον μεθ᾿ ἡμῶν, ὅτι πρός ἑσπέραν ἤδη ἡ ἡμέρα…”

☦ Ἀπολυτίκιον Ἀναστάσιμον, Ἦχος πλ. α’“Τὸν συνάναρχον Λόγον”

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Δάκρυα σταλάζει ο Άθως. Άγιο Όρος 2017/Μέρος Δ΄

Ευχαριστία ακούγεται  απ του Ουρανού τους ψάλτες.
Στον άμβωνα της κλίμακος  οι ταπεινοί αναβάτες!
Του Οσίου Δαυίδ  οι εκλεκτοί,  θυμούνται τις  κουρές  τους.
Παπαδοπαίδια λαχταρούν κι αυτά τις φορεσιές τους!

Είναι η σιωπή ασυνάντητη,  προστάζει να ειρηνέψεις.
Πλούσιος να σαι στη ματιά και φειδωλός στις λέξεις ..
Κιβούρια είναι έτοιμα, σταυροί που θα γραφτούνε
Τα έσχατα  μη λησμονηθούν, πως όλα θα κριθούνε.

Τρίτη μέρα της εβδομάδας ξημέρωσε στην Ιβήρων. Μέσα στην Πορταϊτισσα, αξιωνόμαστε να μεταλάβουμε των αχράντων και επουρανίων δωρεών. Πόσο βαθιά εισχωρούν οι λόγοι της ευχαριστίας προς την Ευλογημένη και Δεδοξασμένη Θεοτόκο! Τα νοητά μάτια της καρδιάς, φωτίζονται από το Φως της.
Και τίποτα άλλο δεν ζητούν σαν μεσιτεία από Εκείνην,  παρά μόνο την, ως την τελευταία αναπνοή, ένωση μετά του Υιού Της, εις άφεσιν αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον! Στην αγιογραφημένη μεγάλη Τράπεζα,  όλοι αθόρυβα πίνουμε τσάι με παξιμάδι και ελιές. Ανάγνωσμα τόσο ωφέλιμο  η σιγή και τα ειλητάρια των θείων μυσταγωγών που ολοζώντανοι και προστατευτικά μας περιστοιχίζουν.

«Η Αγία Αικατερίνη του Θεοβάδιστου Όρους Σινά» (Φωτεινά Μονοπάτια)

Την ΘΡΑΚΗ και τα μάτια σας τώρα που έρχεται ο σουλτάνος γιατί από εκεί είναι ο δρόμος για την ΚΩΝΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Και στην απλή ματιά η Ελληνική ΘΡΑΚΗ ομοιάζει σαν εκείνη την στενή λωρίδα της Ελληνικής Γης που σαν γεωπολιτικός αυχένας  μας συνδέει με την χιλιόχρονη πρωτεύουσα μας την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.
Σήμερα θα μου επιτρέψετε να σας τα πούμε  απλά και στρωτά δίχως περικοκλάδες γιατί βαίνουμε ταχέως προς ανατρεπτικές εξελίξεις.

Τι μορφή έχουν οι ψυχές; Είναι σαν παιδάκια. (Οσίου Γέροντος Παϊσίου)

– Γέροντα, πολλοί Άγιοι έχουν δει ψυχές, όταν φεύγουν από το σώμα. Τί μορφή έχουν;
– Είναι σαν παιδάκια. Στην άλλη ζωή όλοι θα είναι όπως οι Άγγελοι· δεν θα υπάρχουν ούτε άνδρες ούτε γυναίκες ούτε γέροι ούτε γριές ούτε μωρά· όλοι θα είναι ένα φύλο, θα έχουν μια ηλικία.
Γι’ αυτό, και όταν δη κανείς ψυχές που φεύγουν από την ζωή, τις βλέπει κατά κάποιον τρόπο σαν μικρά παιδιά. Το πρόσωπό τους έχει τα χαρακτηριστικά του, αλλά είναι σαν μικρού παιδιού.
Όταν έμενα στο Κελλί του Τιμίου Σταυρού, επισκεπτόμουν καμμιά φορά τον Γερο-Φιλάρετο . Ήταν ένα ευλαβέστατο γεροντάκι που έμενε σε ένα κοντινό Κελλί.

Καμαρώνει ο Ερντογάν έρχεται σαν Πρόεδρος μετά 65 χρόνια από την επίσκεψη του σφαγέα του Ελληνισμού στην ΠΟΛΗ Τζελάλ Μπαγιάρ.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Πριν προχωρήσουμε στο κείμενο να πούμε στον κ. Ερντογάν να μην έχει άγχος.
«κ Ερντογάν αν δεν προλάβετε να συνδέστε την Θεσσαλονίκη με την Κωνσταντινούπολη και την Σμύρνη σας υποσχόμαστε να το κάνει η μεταμνημονιακή Ελλάδα»